Centrul Cultural Media Radio România aduce cultura în prim plan de Ziua Radioului
Centrul Cultural Media, considerat un adevărat mall cultural al Radio România, sărbătoreşte Ziua Radioului din 1 noiembrie 2015, cu evenimente dedicate tuturor ascultătorilor, indiferent de vârstă sau preferinţe.
Articol editat de Alina Vingan, 30 octombrie 2015, 15:39
De la un concert de gală la Sala Radio, la altul într-un club, de la teatru pe scenă, la teatru la microfon şi emisiuni speciale, oferta devine una aproape completă şi greu de refuzat.
Orchestra Naţională Radio va susţine, în data de 30 octombrie, un concert special cu lucrări de A. Alessandrescu, L. van Beethoven şi J. Brahms. Solista concertului va fi violonista Cristina Anghelescu, care de mai bine de două decenii este solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, sub bagheta dirijorului Adrian Morar.
Radio România Cultural va organiza, în Clubul Fabrica din Bucureşti, evenimentul RRC & Friends, care se va desfăşura sub forma unui spectacol pentru toate generaţiile care ascultă postul de radio.
Evenimentul din data de 1 noiembrie va cuprinde un spectacol de teatru pentru copii, susţinut de Teatrul Ion Creanga, un spectacol de teatru al Companiei Independente Unteatru, nominalizată anul acesta la Gala Premiilor Radio România Cultural, şi un concert susţinut de artişti şi trupe aflaţi în difuzare on air: Adrian Naidin, Blue Noise şi Byron.
Radio România Muzical va marca Ziua Radioului prin programe speciale, tematice, dedicate aniversării de pe 1 noiembrie. Postul va avea trei tronsoane create pentru această zi: Soliştii, corurile şi orchestrele Radio – o selecţie a celor mai valoroase înregistrări ale formatiilor radio; Din colecţia Editurii Casa Radio – selecţiuni de pe cele mai noi CD-uri apărute la editura Casa Radio; Succese Radio România la EBU – proiecte incluse în stagiunea Euroradio, înregistrări cu cele mai multe preluări de către partenerii din EBU.
Teatrul Naţional Radiofonic programează duminică, 1 noiembrie, la Radio România Cultural, versiuni actuale pentru primele două piese radiofonice difuzate la Radio România încă în primul său an de existenţă: Ce ştia satul, de V. Al. Jan şi Cerere în căsătorie, de Anton Pavlovici Cehov.
De asemenea, TNR a programat, tot la Radio România Cultural, duminică, 1 noiembrie, ora 5:00, Biografii, memorii. Ion Valjan sau Fascinaţia Teatrului. Scenariu radiofonic de Michaela Gulea şi Magda Duţu. Regia artistică: Petru Hadârcă.
Redacție