Ascultă Radio România Cluj Live

Organizarea nunții fără firmă

Atunci când vine vorba de organizarea unui eveniment important, ca de exemplu, nunta, cele mai multe cupluri apelează la o firmă specializată. Acest ajutor elimină o mare parte din grijile şi stresul, care apar inevitabil înaintea unui astfel de moment.

Organizarea nunții fără firmă

Articol editat de Andrei Cretoiu, 4 august 2015, 06:00

Vara aduce cu ea multe nunţi. Zilele trecute, am avut ocazia să vorbesc cu Ionela, o mireasă care a decis să-şi planifice nunta fără ajutorul unei firme pentru organizări de evenimente.

Primul pas pe care l-a făcut a fost rezervarea sălii pentru data nunţii.

Cel de-al doilea, a fost achiziţionarea rochii de mireasă.

Muzica este un ingredient esenţial în cadrul unei nunţi. Aşa că găsirea unui DJ a fost printre primele lucruri bifate pe listă. Au urmat invitaţiile şi programarea pentru starea civilă.

Să le luăm pe rând!

Am rugat-o pe viitoarea mireasă să îmi povestească despre rochie, pe care a ales să o cumpere de la un târg de nunţi, unde preţurile sunt de producător.

Foarte multe firme vin din țară și au reduceri substanțiale. De exemplu, prețul inițial pentru rochița mea a fost de 2.800 de lei iar eu am cumpărat-o cu 2.400. (Ionela, viitoare mireasă)

Tot la acel târg a comandat şi setul de invitaţii pentru nuntă, cu 165 lei.

Atât pentru tortul miresei cât şi pentru celelate produse dulci, Ionela a ales o cofetărie recomandată de o prietenă.

Am discutat detaliile, în sensul că vreau candybar, prăjituri pe mese, bar de fructe. I-am arătat poze cu tortul pe care l-am găsit pe internet și îl vreau. Așa am ajuns la prețul de 2.100 lei. Tariful acesta este în funcție de numărul de invitați. (Ionela, viitoare mireasă)

Sala pe care au ales-o este special amenajată pentru astfel de evenimente. Cu toate acestea, există anumite detalii care au trebuit să fie puse la punct.

Are deja huse, perdeluțe, tot ce îi trebuie. O să aranjeze ei inclusiv podiumul pentru miri. În ceea ce privește florile, am ales să le facem împreună cu o prietenă. (Ionela)

Sălile oferă de obicei mai multe tipuri de meniu, iar preţul acestora diferă.

Există trei tipuri de meniu. Cel fără băutură la 140 lei, cu băutură inclusă, la 160 lei și al treilea tip tot cu băutură inclusă, să zicem cu unele băuturi mai fine, la 180 lei. Am ales cel la 160 lei, pentru că nu mi s-a părut foarte mare diferența între ele și am considerat că așa e cel mai bine.

Momentele cele mai importante vor fi imortalizate doar cu ajutorul fotografilor, nu şi a filmărilor. Au fost aleşi doi fotografi, unul acasă la mire, iar celălalt la mireasă.

Am aflat de ce a optat Ionela pentru organizarea nunţii fără ajutorul unei firme:

Nu am vrut foarte multe lucruri și foarte complicate, să ducem totul spre extrem, am considerat că nu e necesar să angajez o firmă. Am preferat să mă implic mai mult în nunta mea!

 

Casandra Maxim

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI.

 

miere şi muscă
Special RCJ marți, 24 octombrie 2017, 10:06

Vorba, mierea şi musca

Cu o lingură de miere prinzi mai multe muşte decât cu un butoi de oţet, zice o vorbă. Limba dulce mult aduce, ne informează alta. Limba taie...

Vorba, mierea şi musca
party
Special RCJ joi, 12 octombrie 2017, 15:53

A face de petrecanie

Expresia „a face de petrecanie” înseamnă a omorî pe cineva, cu varianta „a-şi face de petrecanie”, a-şi stopa singur...

A face de petrecanie
om bogat om sarac
Special RCJ luni, 28 august 2017, 15:41

Omul simplu, dar cinstit și cu bun simț

Da, omul acela cântat, lăudat şi compătimit, dat mereu exemplu de păstrător al tradiţiilor şi al sevei neamului. Omul nostru simplu nu are...

Omul simplu, dar cinstit și cu bun simț
limba_romana_apsa
Special RCJ miercuri, 16 august 2017, 19:12

Limba noastră-i o comoară?

„Limba noastră-i o comoară În adâncuri înfundată Un șirag de piatră rară Pe moșie revărsată.” Sunt primele versuri dintr-o...

Limba noastră-i o comoară?
Special RCJ vineri, 28 iulie 2017, 15:15

Circul, mai presus de pâine

În Roma antică, un gladiator a murit la 22 de ani, celebru si adulat. Când i s-a facut inventarul, stupoare: în 3 ani, junele adunase, ca...

Circul, mai presus de pâine
Special RCJ vineri, 14 iulie 2017, 08:33

„Dacă ai fi în locul lor, şi tu ai face la fel”!

Este fraza care conţine esenţa răului ce ne macină societatea şi economia. Parveniţii nu pot concepe că succesul nemeritat poate provoca şi...

„Dacă ai fi în locul lor, şi tu ai face la fel”!
Special RCJ duminică, 2 iulie 2017, 10:24

Fiecare pasăre pre limba ei piere

Scandalul de sâmbătă de la Cluj, cu juna actriţă luată pe sus de jandarmi (pe motiv că a refuzat să plece de la un miting pe care-l sabota)...

Fiecare pasăre pre limba ei piere
Special RCJ marți, 20 iunie 2017, 14:39

Dor de Domnul Trandafir

1. Într-o şcoală clujeană cu pretenţii (deşi posesoare a unui număr remarcabil de derbedei), o dirigintă îşi “sacrifică” unul dintre...

Dor de Domnul Trandafir