Ascultă Radio România Cluj Live

Gulaș de ciuperci

Ingrediente:

Gulaș de ciuperci
Foto: Gulaș de ciuperci

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 25 ianuarie 2015, 10:00

600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate)
1 cățel usturoi
1 fir mic rozmarin
1 fir mic cimbru
5 fire pătrunjel
1 lingură ulei
sare, piper negru

Sos gulaș

1 ardei roșu (gras sau kapia; aprox 150 gr)
1/2 ceapă mică (cca 15 gr)
1 cățel usturoi
1 linguriță cu vârf boia de ardei dulce
1 linguriță cu vârf pastă de roșii
1 linguriță cremă de oțet balsamic
1 priză zahăr
1 lingură ulei
sare

Porții: 2

Preparare:

Dacă folosiți ciuperci congelate începeți cu ele: le puneți într- o tigaie largă, la foc mediu și le lăsați până sunt decongelate complet. Strecurați sucul lăsat de ciuperci, presând bine pe ciuperci; rețineți separat ciupercile și sucul lăsat. Măsurați sucul lăsat de ciuperci și completați cu apă dacă e cazul astfel încât să aveți 300 ml lichid.
Restul ciupercilor se șterg cu un servețel, se curăță de piciorușe și se taie bucăți potrivite.

Sosul: într- o oală încingeți uleiul și adăugați ceapa tocată, usturoiul felii groase și ardeiul curățat tăiat bucăți nu foarte mari. Se sotează împreună 5 minute, până ceapa se înmoaie un pic. Se adaugă pasta de roșii și oțetul balsamic și se sotează împreună încă 1 minut. Se trage oala de pe foc, se adaugă boiaua (dacă doriți puneți și puțină boia iute și afumată) și zahărul și se amestecă bine. Se stinge cu lichidul de pe ciuperci și se condimentează cu puțină sare. Dacă nu ați folosit ciuperci congelate, puneți 300 ml apă. Se fierbe la foc mic, timp de 25 de minute.
Se mixează sosul în blender și apoi se trece printr- o sită fină.
Într- o cratiță mai largă încingeți uleiul și adăugați ciupercile crude. Se sotează la foc mare până încep să se rumenească. Se adaugă și ciupercile care au fost congelate și se sotează împreună încă 2- 3 minute.
Se adaugă usturoiul tăiat felii, firele de verdeață, puțină sare și piper negru și se sotează încă 1 minut.
Se adaugă sosul gulaș și se fierbe cu capac timp de 10 minute.
Se scot verdețurile din oală. Se drege gulașul de sare. Se adaugă pătrunjel tocat. E bun cu mămăliguță sau piure de cartofi.

Poftă bună !

 

e-retete.ro

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă
Poftă Bună vineri, 23 ianuarie 2015, 10:00

Supă de pui cu tăiţei de casă

Ingrediente pentru supă de pui cu tăiţei de casă: -1 piept de pui -3 morcovi -1 păstârnac -1 ţelină mică -1 ceapă mare -sare -piper -3...

Supă de pui cu tăiţei de casă