Ascultă Radio România Cluj Live

Ruladă de curcan cu prune uscate şi bacon

Ingrediente:

Ruladă de curcan cu prune uscate şi bacon
Foto: Ruladă de curcan cu prune uscate şi bacon

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 12 ianuarie 2015, 11:33

– 1/2 piept de curcan (1 lob)
– felii subţiri de bacon (jambon sau şuncă italiană uscat- afumată; în jur de 300gr)
– sare

Umplutura:

– 200 gr carne tocată (de viţel, eventual)
– 100 gr prune uscate
– 50 gr bacon afumat
– 1 ceapă mică
– 2 căţei de usturoi
– 1 vârf de cuţit cuişoare măcinate
– 1/2 linguriţă de cimbru uscat
– 50 ml vin roşu sec
– 1 lingură ulei
– sare, piper

Bucăţi: 8

Preparare:

Pentru umplutură începem să călim ceapa tocată mărunt în uleiul încins până devine transparentă. Se adaugă baconul tăiat mărunt, usturoiul strivit, cuişoarele şi cimbrul. Se călesc până baconul e rumen. Se adaugă prunele tăiate fâşii, vinul şi se fierbe până vinul se evaporă de tot.
Se lasă amestecul de mai sus să se răcorească 5 minute apoi se toarnă peste carnea tocată. Se adaugă sare, piper şi se amestecă bine.
Se taie pieptul de curcan în 5 felii. Fiecare felie se bate cu ciocanul de şniţele. Dacă unele felii sunt mari le tăiaţi în două. Presăraţi feliile de carne cu puţină sare.
Aşezaţi pe fiecare felie de carne câte o lingură bună de umplutură (aveţi grijă să ajungă prune pe toată lungimea) şi rulaţi strâns.
Aşezaţi câte 2-3 felii de bacon (în funcţie de cât de late sunt feliile de curcan) una lângă alta (să se suprapună puţin) şi aşezaţi rulada de curcan la un capăt. Rulaţi în bacon.
Aşezaţi ruladele într- o tavă, la distanţă unele de altele şi coaceţi- le în cuptor, la 200C timp de 20 de minute, apoi mutaţi cuptorul pe grill şi rumeniţi- le 2- 3 minute.
Sunt bune calde sau reci. Dacă le serviţi ca aperitiv, se păstrează la frigider. Când doriţi să le serviţi, le scoateţi şi le feliaţi. Poftă bună !

 

e-retete.ro

 

 

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă