Ascultă Radio România Cluj Live

Teroriştii din Paris au fost ucişi

UPDATE ora 20.40: Un complice al celui care a sechestrat mai multe persoane în supermarket a reuşit să fugă în timpul intervenţiei poliţiei, potrivit unor surse citate de CNN.

teroristi
Foto: teroristi

Articol editat de Andreea Leonid, 9 ianuarie 2015, 10:54 / actualizat: 10 februarie 2015, 10:36

Atât ostaticul din tipografie, cât şi cei din magazinul evreiesc, au fost eliberaţi. Unele dintre persoanele sechestrate în supermarket au fost rănite şi au fost transportate la spital, potrivit surselor citate de agenţia de presă Reuters.

……………………………………………………………………………………………………………

UPDATE ora 19.25: Cel puţin patru ostatici din magazinul evreiesc din Paris ar fi fost ucişi, potrivit unor surse din poliţie, citate de agenţia de presă Reuters.

Anterior, televiziunile au arătat imagini cu mai multe persoane care fugeau din supermarket. În schimb, ostaticul din tipografia ocupată de fraţii Kouachi a fost eliberat. De asemenea, cel puţin un membru al forţelor de ordine a fost rănit în confruntările cu teroriştii.

…………………………………………………………………………………………………………………………………

UPDATE ora 18.55: Fraţii Kouachi, presupuşii autori ai atacului comis la sediul revistei Charlie Hebdo, precum şi bărbatul care a luat ostatice mai multe persoane într-un magazin evreiesc din Paris au fost ucişi.

Cei doi fraţi au fost neutralizaţi în momentul în care au ieşit din clădire şi au deschis focul asupra forţelor de ordine, anunţă Mediafax. Informaţia a fost oferită de surse din cadrul poliţiei şi difuzată de mai multe canele de presă franceze.

Potrivit aceloraşi surse, atât ostaticii din tipografie, cât şi cei din magazinul evreiesc, au fost eliberaţi.

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

UPDATE ora 17.30: Bărbatul baricadat în magazinul din estul Parisului a ameninţat că îşi va ucide prizonierii, dacă fraţii Kouachi vor fi neutralizaţi.  Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a convocat o nouă reuniune de urgenţă, la Palatul Elysee.

……………………………………………………………………………………………………………………………….

UPDATE ora 16.50: Două luări de ostatici au loc, vineri, în zona Parisului.Trupele speciale intervin în preajma unui magazin evreiesc, unde s-a baricadat un bărbat care ar fi ucis doi oameni, potrivit presei franceze. În această unitate se află cel puţin cinci ostatici, conform aceleiaşi surse.

În paralel, continuă operaţiunea de intervenţie într-o localitate aflată la nord-est de Paris: fraţii Kouachi, principalii suspecţi ai atactului terorist de la redacţia revistei de satiră au luat la rându-le un ostatic. Potrivit ultimelor informaţii, oamenii legii ar fi început negocierile cu cei doi fraţi. Autorităţile mai caută şi o femeie care ar fi implicată în cazul poliţistei ucise joi.

………………………………………………………………………………………………………………………………

UPDATE ora 15.18

Trupele speciale intervin la Paris, după ce un bărbat înarmat a deschis focul şi apoi s-a baricadat într-un magazin, unde ar fi luat cel puţin trei ostatici.
Presa franceză susţine că atacatorul ar fi cel care a ucis  joi, 8 ianuarie,  o poliţistă – de altfel, potrivit unor surse citate de France Presse, s-ar fi stabilit că cei doi fraţi care au atacat redacţia Charlie Hebdo şi autorul incidentului armat de joi ar fi membri ai unei grupări fundamentaliste care racola cetăţeni francezi pentru a-i trimite în conflictele din Orientul Mijlociu.
În paralel, continuă operaţiune de intervenţie într-o localitate aflată la nord-est de Paris: fraţii Kouachi, principalii suspecţi ai atactului terorist de la redacţia revistei de satiră au luat la rându-le un ostatic.
Trăgători de elită, membri ai forţelor speciale, elicoptere, ambulanţe şi alte maşini de intervenţie încercuiesc o clădire alfată la câţiva kilometri de aeroportul Roissy.
Potrivit ultimelor informaţii, neconfirmate însă de Poliţie, cei doi ar fi înarmaţi inclusiv cu un lansator de rachete şi ar refuza dialogul cu negociatorii.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

UPDATE ora 15.03

Un cleric din cadrul grupării Statul Islamic a revendicat vineri, 9 ianuarie,  faptul că gruparea teroristă este responsabilă de atacul comis miercuri la Paris, la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

UPDATE ora14.56
Anchetatorii francezi au stabilit că există o ‘legătură‘ între jihadiştii acuzaţi de atentatul terorist împotriva redacţiei Charlie Hebdo, soldat miercuri cu 12 morţi, şi presupusul ucigaş al unei poliţiste într-un schimb de focuri care a avut loc în sudul Parisului. Ei au precizat că suspectul din atacul de joi este un apropiat al fratilor Kouachi.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

UPDATE ora 12.00 – Fraţii Kouachi au luat ostatică o singură persoană, conform ultimelor informatii primite de la o sursă din cadrul poliţiei.

Iniţial, presa franceză a anuntat că 10 persoane au fost retinute intr-o tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële unde teroriştii s-au baricadat.

De asemenea, Parchetul dezminte bilanţul victimelor în urma schimbului de focuri de la Dammartin-en-Goële.

Le Parisien relata că doi oameni au murit şi 20 au fost răniţi în schimbul de focuri dintre poliţie şi suspecţii atacului de la Charlie Hebdo, în localitatea menţionată.

Căutările celor doi fraţi au intrat în cea de-a treia zi, între satele şi pădurile din nordul Franţei.  Conform cotidianullui Le Monde, ei au fost descoperiţi pe drumul naţional 2 într-o maşină furată.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

UPDATE ora 11.30 – Fraţii Cherif şi Said Kouachi, autorii atentatului din Paris, ţin ostatice 10 persoane într-o tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële unde teroriştii s-au baricadat.

Echipele speciale de intervenţie aflate la faţa locului au început negocierile cu autorii luării de ostatici.

Doi oameni au murit şi 20 au fost răniţi în schimbul de focuri dintre poliţie şi suspecţii atacului de la Charlie Hebdo, în localitatea menţionată, relatează Le Parisien.

Căutările celor doi fraţi au intrat în cea de-a treia zi, între satele şi pădurile din nordul Franţei.  Conform cotidianullui Le Monde, ei au fost descoperiţi pe drumul naţional 2 într-o maşină furată.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

UPDATE ora 11.00 – Doi oameni au murit şi 20 au fost răniţi în schimbul de focuri dintre poliţie şi suspecţii atacului de la Charlie Hebdo, în localitatea Dammartin-en-Goële.

O luare de ostatici era în desfăşurare vineri dimineaţa într-o întreprindere, la nord-est de Paris, în urma unui schimb de focuri de armă şi unei curse de urmărire a doi bărbaţi înarmaţi care ar putea fi fraţii acuzaţi de atentatul de la Charlie Hebdo, afirmă surse concordante.

Numărul de persoane luate ostatice în această localitate, Dammartin-en-Goële, nu putea fi precizat imediat, a adăugat o sursă apropiată de dosar.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Căutările celor doi fraţi, care au produs atentatul terorist din Paris, au intrat în cea de-a treia zi, între satele şi pădurile din nordul Franţei. Conform cotidianullui Le Monde, ei au fost descoperiţi într-o comună situată la 45 de km Nord-Est de Paris.

Primele informaţii arată că ar fi fost luat ostatici într-o firmă din Dammartin-en-Goële.

Doi indivizi care ar putea fi fraţii Kouachi,  suspectaţi că sunt autorii atentatului de la Charlie Hebdo, au furat o maşină în regiunea Oise. 

Incidentul a avut loc în această dimineaţă. Câteva minute mai târziu, un schimb de focuri a avut loc în dreptul localităţii Dammartin-en-Goële, în apropiere de zona unde au loc operaţiunile de căutare a suspecţilor. Mai mulţi bărbaţi aflaţi la bordul unei maşini au tras în forţele de ordine.

 

 

 

Redacţia

 

Etichete:
Salvamont Maramureș a primit un nou robot pentru compresii toracice
Știri vineri, 26 aprilie 2024, 09:57

Salvamont Maramureș a primit un nou robot pentru compresii toracice

Un robot pentru compresii toracice a intrat în dotarea Serviciului Salvamont Maramureș, al treilea robot de acest fel. Acesta este un dispozitiv...

Salvamont Maramureș a primit un nou robot pentru compresii toracice
Polițist depistat pozitiv la testul antidrog, la intrarea în tura de serviciu
Știri joi, 25 aprilie 2024, 11:02

Polițist depistat pozitiv la testul antidrog, la intrarea în tura de serviciu

Bărbatul s-a prezentat miercuri seară la sediul Poliției din oraș, dar nu a mai apucat să lucreze, fiind retras din dispozitiv și dus la spital...

Polițist depistat pozitiv la testul antidrog, la intrarea în tura de serviciu
Ateliere tradiționale de Paști pentru copii, în Muzeul Satului din Sighet
Știri miercuri, 24 aprilie 2024, 13:20

Ateliere tradiționale de Paști pentru copii, în Muzeul Satului din Sighet

Mai precis, în perioada 30 aprilie – 2 mai, în Muzeul Satului ”Mihai Dăncuș” se deschid atelierele pictură pe sticlă, de împistrit ouă...

Ateliere tradiționale de Paști pentru copii, în Muzeul Satului din Sighet
Producătorii locali își vor comercializa produsele în cadrul unui Târg de Paști
Știri miercuri, 24 aprilie 2024, 12:46

Producătorii locali își vor comercializa produsele în cadrul unui Târg de Paști

Timp de 7 zile, sighetenii și nu numai vor putea achiziționa produse specifice sărbătorilor de Paști, de la lactate, ouă sau carne, până la...

Producătorii locali își vor comercializa produsele în cadrul unui Târg de Paști
Știri miercuri, 24 aprilie 2024, 11:49

Ucraineni recuperați din munți după mai multe zile

Cei doi bărbați se aflau în zona Vârfului Corbu, la o altitudine de 1696 m când au solicitat ajutor, fiind extenuați și în hipotermie, având...

Ucraineni recuperați din munți după mai multe zile
Știri marți, 23 aprilie 2024, 12:02

O nouă ediție a evenimentului “De Florii în satul maramureșean”

Manifestarea va cuprinde un concert de pricesne și cântece religioase susținut de coruri bisericești, grupuri vocale și interpreți de cântece...

O nouă ediție a evenimentului “De Florii în satul maramureșean”
Știri marți, 23 aprilie 2024, 10:50

Un urs a fost filmat pe DN 18 în Moisei

În acest context, cetățenii sunt informați să anunțe imediat autoritățile prin 112 pentru a avertiza cetățenii de prezența ursului în...

Un urs a fost filmat pe DN 18 în Moisei
Știri marți, 23 aprilie 2024, 10:36

Un nou proiect finalizat la Spitalul Sighet

Acest obiectiv a fost realizat printr-un proiect european depus de primăria Sighet în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 –...

Un nou proiect finalizat la Spitalul Sighet