Salată de fructe în coajă de pepene
După atâtea zile cu mâncăruri grele, a venit momentul să ne revigorăm cu o salată de fructe.
Toată lumea ştie să prepare o salată, dar pentru a fi cât mai gustoasă vă dăm câteva sfaturi de la specialiştii bucătari.
Articol editat de cristina.rusu, 1 ianuarie 2015, 06:00
Salata pe lângă faptul că abundă în vitamine, culori şi arome îmbietoare, e şi fantastic de repede de făcut, plus extrem de aspectuoasă.
Pepene galben, mere, pere, piersici, prune, struguri, banană, mango, kiwi şi compot de ananas. E fabulos de gustoasă în orice combinaţie posibilă de fructe.
Ingrediente pentru 4 porţii:
* 2 pepeni micuţi galbeni şi rotunzi
* 2 piersici
* 1 măr
* 1 pară
* 2-3 prune
* o banană
* un ciorchine de strugure, 1 mango copt + 1 kiwi, 1 compot de ananas, cubuleţe
* 100 – 200 g îngheţată de vanilie, fructe (opţional)
* un praf de scorţişoară (opţional)
* un strop de alcool (~ 30 ml de garonne /metaxa /coniac…, tot opţional)
Preparare
1. Fructele se spală bine, apoi pepenele se taie în jumătate, se curăţă de sâmburi (jumătăţile vor fi pe post de castronele), i se scoate miezul cu ajutorul unei linguri, apoi se pune într-un castron.
Celelalte fructe se taie în cubuleţe potrivite, boabele de strugure se curăţă de pe ciorchine.
2.Toate se adaugă în castron, se stropesc cu alcool, apoi se umplu jumătaţile de pepene cu salată, se adaugă o lingură de îngheţată deasupra, se presară cu scorţişoară sau se decorează cu mentă.
Pofta buna!
Petit chef