Ascultă Radio România Cluj Live

Tocăniţă de post cu ciuperci

Ingrediente: 1 kg ciupercuţe, 1 ceapă potrivită, 5 căţei usturoi, 50 ml suc de roşii, 1/2 lingură rasă de sare,
1/2 lingurită delikat,  patrunjel verde.

tocanita cu ciuperci
Foto: tocanita ciuperci

Articol editat de Andrei Cretoiu, 6 decembrie 2014, 06:00

Mod de preparare:

Tocaniţă de ciuperci cu mămăligă este o mâncare tradiţională, foarte delicioasă şi se poate prepara în zilele de post cât şi pentru vegetarieni.

Se rup codiţele ciupercilor, apoi se spală bine-bine şi se toacă nu foarte mărunt.

Ceapa se toacă şi ea mărunt şi se pune la călit în puţin ulei. Când şi-a schimbat culoarea se adaugă ciupercuţele tocate şi o cană cu  apă,  după care se lasă să fiarbă la foc potrivit.

Când ciupercile şi-au injumătăţit cantitatea  şi deci s-au fiert, am adăugat sarea,  apoi usturoiul tocat mărunt şi am lăsat să mai fiarbă 10 min.

Apoi am adăugat sucul de rosii, şi din nou am lăsat să fiarbă 15 min.

La sfarşit adăugăm pătrunjelul tocat mărunt!

Mod de servire:

Tocăniţa de ciuperci se poate  servi cu bucăţi de mămăliguţă  rece!

Pofta bună!

 

www.culinar.ro

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă