Somon cu cous-cous fals de conopidă
După o zi de muncă obositoare, nimeni nu mai are răbdarea necesară pentru a găti feluri complicate de mâncare. Pentru că alimentele semipreparate nu sunt o alternativă sănătoasă, vă propunem o reţetă usor de realizat şi de digerat. Este compusă doar din ingrediente lejere, prin urmare acest fel de mâncare poate fi servit atât la masa de prânz cât şi la masa de cină.

Articol editat de Andrei Cretoiu, 11 noiembrie 2014, 07:00 / actualizat: 11 noiembrie 2014, 20:25
Ingrediente:
- 4 bucăţi de somon
- ¼ cană de Cherry
- ¼ cană de sos de soia
- o lingură de oţet de mere
- o bucăţică de ghimbir mărunţită
Pentru cous-cous-ul fals:
- o conopidă
- un ardei verde
- un ardei roşu
- un dovlecel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se amestecă, într-un bol, sosul de soia cu băutura Cherry, oţetul de mere şi ghimbirul. După omogenizare, punem bucăţile de somon la macerat timp de 30 de minute în sosul obţinut din ingredientele mai sus enumerate.
Punem puţin ulei într-o tigaie şi prajim somonul la foc mediu, cu mare grijă, deoarece se înnegreşte foarte repede.
Pentru cous-cous-ul fals:
Radem cu grijă conopida şi după aceea o punem la fiert 3 minute, iar apoi o lăsăm să se scurgă bine de apă.
Ardeii şi dovlecelul se taie în cuburi mici, se pun într-un recipient, se acoperă cu o folie de aluminiu, iar apoi se lasă în cuptorul cu microunde timp de 3 minute, la capacitate maximă. Ulterior amestecăm legumele cu conopida şi se condimentează după gust. În cazul în care această compoziţie este seacă, se poate adăuga sos de soia.
Somonul se poate aşeza pe falsul cous-cous sau alături de acesta ornat cu legume şi frunze verzi.
Sperăm ca şi dumneavoastră să încercaţi această reţetă!
Emanuela Luca