Ascultă Radio România Cluj Live

Somon cu cous-cous fals de conopidă

După o zi de muncă obositoare, nimeni nu mai are răbdarea necesară pentru a găti feluri complicate de mâncare. Pentru că alimentele semipreparate nu sunt o alternativă sănătoasă, vă propunem o reţetă usor de realizat şi de digerat. Este compusă doar din ingrediente lejere, prin urmare acest fel de mâncare poate fi servit atât la masa de prânz cât şi la masa de cină.

Somon cu cous-cous fals de conopidă
Foto: Se amestecă, într-un bol, sosul de soia cu băutura Cherry, oţetul de mere şi ghimbirul. După omogenizare, punem bucăţile de somon la macerat timp de 30 de minute în sosul obţinut din ingredientele mai sus enumerate.

Articol editat de Andrei Cretoiu, 11 noiembrie 2014, 07:00 / actualizat: 11 noiembrie 2014, 20:25

Ingrediente:

  • 4 bucăţi de somon
  • ¼ cană de Cherry
  • ¼ cană de sos de soia
  • o lingură de oţet de mere
  • o bucăţică de ghimbir mărunţită

Pentru cous-cous-ul fals:

  • o conopidă
  • un ardei verde
  • un ardei roşu
  • un dovlecel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se amestecă, într-un bol, sosul de soia cu băutura Cherry, oţetul de mere şi ghimbirul. După omogenizare, punem bucăţile de somon la macerat timp de 30 de minute în sosul obţinut din ingredientele mai sus enumerate.

Punem puţin ulei într-o tigaie şi prajim somonul la foc mediu, cu mare grijă, deoarece se înnegreşte foarte repede.

Pentru cous-cous-ul fals:

Radem cu grijă conopida şi după aceea o punem la fiert 3 minute, iar apoi o lăsăm să se scurgă bine de apă.

Ardeii şi dovlecelul se taie în cuburi mici, se pun într-un recipient, se acoperă cu o folie de aluminiu, iar apoi se lasă în cuptorul cu microunde timp de 3 minute, la capacitate maximă.  Ulterior amestecăm legumele cu conopida şi se condimentează după gust. În cazul în care această compoziţie este seacă, se poate adăuga sos de soia.

Somonul se poate aşeza pe falsul cous-cous sau alături de acesta ornat cu legume şi frunze verzi.

Sperăm ca şi dumneavoastră să încercaţi această reţetă!

 

Emanuela Luca

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă