Ascultă Radio România Cluj Live

Carne în stil franţuzesc: o nouă viziune

Toamna-timpul pentru experimente şi o nouă viziune asupra felurilor obişnuite de mâncare. Astăzi vă oferim o nouă reţetă a cărnii în stil franţuzesc.
În această reţetă se îmbină armonios gustul apetisant al cărnii de porc, al ciupercilor prăjite, ceapă, morcov şi sosul Béchamel.

Carne în stil franţuzesc: o nouă viziune
Foto: Carne în stil franţuzesc: o nouă viziune

Articol editat de Andrei Cretoiu, 5 noiembrie 2014, 13:12 / actualizat: 5 noiembrie 2014, 21:29

Ingrediente:
400 g umăr de porc
2 morcovi de mărime medie
2 cepe medii
300 g ciuperci (champignons)
70 g parmesan
100 g făină pentru pane
Ulei rafinat – pentru prăjit
Sare şi piper – după gust
Sosul Béchamel:
900 ml lapte
¼ pahar făină
50 g unt
Un vârf de cuţit de nucă fărâmiţată
Sare şi piper măcinat după gust
Mod de preparare:
Pentru sosul Béchamel punem laptele într-un vas la foc mediu. Într-un alt vas topim untul, adăugăm făina şi le amestecăm timp de două minute. În timp ce amestecăm adăugăm laptele pentru a nu se forma cocoloaşe. Continuăm să amestecăm până se îngroaşă apoi adăugăm sare, piper, nucile fărâmiţate, după care stingem şi acoperim vasul.
Curăţăm carnea de grăsime şi o tăiem în cubuleţe mici. Spălăm ciupercile şi le feliem în patru, ceapa inele, iar morcovul rotund.
Trecem carnea prin făină, o prăjim pe ambele părţi în uleiul încins până devine aurie. Apoi punem cubuleţele pe un serveţel de hârtie pentru a absorbi toată grăsimea, punem sare şi piper.
Într-o tigaie prăjim ciupercile, iar între timp în tava de copt adăugăm jumătate din ceapa tăiată. Deasupra cepei punem carnea şi o ungem cu sos (nu folosim tot sosul). Următorul strat adăugăm ciupercile şi mai punem sare dacă este nevoie. După care punem morcovul şi restul cepei. Acoperim cu sosul rămas.
Coacem în cuptor timp de 30 minute la temperatura de 180°С . După ce o scoatem din cuptor, radem deasupra caşcaval şi o mai ţinem în cuptorul cu microunde încă 3-5 minute.

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă