Ascultă Radio România Cluj Live

Bucătari din Transilvania, la cupa mondială de gătit

La Cluj a avut loc lansarea oficială a Asociației Bucătarilor Transilvania, o asociație profesională non-profit care susține gastronomia și arta culinară din România.

Bucătari din Transilvania, la cupa mondială de gătit

Articol editat de DSRNetworkAdmin, 25 octombrie 2014, 10:30

Prin lansarea Asociației Bucătarilor Transilvania dorim să contribui în mod direct la promovarea artei culinare din România, prin succesul bucătarilor noștri care participă frecvent la competiții și evenimente gastronomice din întreaga lume (Sigina Luca, membru fondator Asociația Bucătarilor Transilvania)

Din dorința de a promova gastronomia din România, am pus bazele Asociației Bucătarilor Transilvania. Dorim să dezvoltăm o rețea de profesioniști interesați în schimburi de experiență, care doresc să participe la competiții, concursuri, evenimente și activități profesionale. Ne propunem să dezvoltăm un program de parteneriat prin intermediul companiile care sunt dispuse să ne sprijine din punct de vedere tehnic și să ne susțină în promovarea evenimentelor specifice. Trebuie să dezvoltăm un spirit de concurență pozitiv și prietenos între diverse regiuni, din care fac parte grupuri cu aceleași obiective și care împărtășesc aceleași valori și aspirații (Adrian Vasile Pop, Master Chef, președintele Asociației Bucătarilor Transilvania)

Această prezentare necesită JavaScript.

Asociația își propune să identifice produse alimentare și metode de producție ce aparțin diverselor zone geografice pentru a păstra biodiversitatea și pentru a le promova ca parte din patrimoniul cultural național. De asemenea, se va promova transmiterea de cunoștințe culinare prin educație, formare și dezvoltare profesională, precum și organizarea de evenimente care să stimuleze interesul publicului pentru gastronomie: concursuri, demonstrații și expoziții gastronomice pe diverse teme.

Pentru unități de alimentație publică membre ale asociației, bucătarii asociației își propun să asigure instruirea personalului, asistență la întocmirea meniului, sugestii pentru buna funcționare a unității.

Cel mai important eveniment la care bucătarii asociației vor participa în luna noiembrie Culinary World Cup 2014, eveniment ce se va desfășura în Luxembourg, în perioada 20-24 noiembrie, este o oportunitate care vine o dată la 4 ani.

Asociația Bucătarilor Transilvania este înscrisă în concurs cu numărul 233 şi este reprezentată de o echipă formată din 6 persoane.

Pentru competiția EXPOGAST(Culinary World Cup 2014) echipa este formată din: Adrian Pop, Master chef, Eugen Bar, Master chef, Samuel Rus, Master chef, Laszlo Szabolcs, Master chef.

 

Alina Nechita

După ani în Spania, s-a întors acasă cu dorul în suflet
Reportaje joi, 24 iulie 2025, 13:10

După ani în Spania, s-a întors acasă cu dorul în suflet

A muncit mulți ani în Spania, dar s-a întors acasă la fel ca alți români pe care-i aduce înapoi dorul de țară.   Când s-a întors...

După ani în Spania, s-a întors acasă cu dorul în suflet
ONG-urile ies împreună într-o seară dedicată lor
Reportaje miercuri, 23 iulie 2025, 13:44

ONG-urile ies împreună într-o seară dedicată lor

Unde-s mulți, puterea crește, iar ONG-urile au nevoie de toată puterea pentru a-și îndeplini obiectivul major, acela de a face lumea măcar un...

ONG-urile ies împreună într-o seară dedicată lor
Părinți plecați, copii singuri!
Reportaje vineri, 18 iulie 2025, 08:28

Părinți plecați, copii singuri!

Aproape un sfert dintre copiii din România au trăit experienţa separării îndelungate de părinţii care au plecat la muncă în străinătate....

Părinți plecați, copii singuri!
Pe drum de poveste la Muntele Găina
Reportaje joi, 17 iulie 2025, 12:22

Pe drum de poveste la Muntele Găina

Tradiția reînvie pe Muntele Găina!   Târgul de Fete din acest an se va desfășura în 19 și 20 iulie. Sărbătoarea populară va aduna din...

Pe drum de poveste la Muntele Găina
Reportaje marți, 15 iulie 2025, 15:50

Muzeul Păpușilor: artă, basm și tradiție

Prinți și prințese din spectacolele Teatrului de Păpuși „Puck”, precum și decoruri și elemente de scenografie pot fi admirate în această...

Muzeul Păpușilor: artă, basm și tradiție
Reportaje marți, 15 iulie 2025, 00:00

Scriitoarea norvegiană Kathrine Nedrejord: Literatura poate arăta lucruri care au nevoie să fie schimbate

S-a aflat la Cluj în luna mai Kathrine Nedrejord, scriitoare și dramaturgă norvegiană de origine sami, autoare de literatură pentru adulți,...

Scriitoarea norvegiană Kathrine Nedrejord: Literatura poate arăta lucruri care au nevoie să fie schimbate
Reportaje duminică, 13 iulie 2025, 00:00

EDUPASS – Pașaport pentru carieră, la Radio Cluj

Inițiat anul trecut de Fundația Părinți din România, EDUPASS – (Pașaport pentru carieră) este un proiect educațional inovator, dedicat...

EDUPASS – Pașaport pentru carieră, la Radio Cluj
Reportaje sâmbătă, 12 iulie 2025, 00:00

Scriitorul italian Alessandro Perissinotto: Încerc mereu să readuc la viață amintiri uitate

Alessandro Perissinotto (n. 1964, Torino, Italia) este scriitor și profesor universitar. A studiat literele după ce inițial absolvise un institut...

Scriitorul italian Alessandro Perissinotto: Încerc mereu să readuc la viață amintiri uitate