Ascultă Radio România Cluj Live

Bucătari din Transilvania, la cupa mondială de gătit

La Cluj a avut loc lansarea oficială a Asociației Bucătarilor Transilvania, o asociație profesională non-profit care susține gastronomia și arta culinară din România.

Bucătari din Transilvania, la cupa mondială de gătit

Articol editat de DSRNetworkAdmin, 25 octombrie 2014, 10:30

Prin lansarea Asociației Bucătarilor Transilvania dorim să contribui în mod direct la promovarea artei culinare din România, prin succesul bucătarilor noștri care participă frecvent la competiții și evenimente gastronomice din întreaga lume (Sigina Luca, membru fondator Asociația Bucătarilor Transilvania)

Din dorința de a promova gastronomia din România, am pus bazele Asociației Bucătarilor Transilvania. Dorim să dezvoltăm o rețea de profesioniști interesați în schimburi de experiență, care doresc să participe la competiții, concursuri, evenimente și activități profesionale. Ne propunem să dezvoltăm un program de parteneriat prin intermediul companiile care sunt dispuse să ne sprijine din punct de vedere tehnic și să ne susțină în promovarea evenimentelor specifice. Trebuie să dezvoltăm un spirit de concurență pozitiv și prietenos între diverse regiuni, din care fac parte grupuri cu aceleași obiective și care împărtășesc aceleași valori și aspirații (Adrian Vasile Pop, Master Chef, președintele Asociației Bucătarilor Transilvania)

Această prezentare necesită JavaScript.

Asociația își propune să identifice produse alimentare și metode de producție ce aparțin diverselor zone geografice pentru a păstra biodiversitatea și pentru a le promova ca parte din patrimoniul cultural național. De asemenea, se va promova transmiterea de cunoștințe culinare prin educație, formare și dezvoltare profesională, precum și organizarea de evenimente care să stimuleze interesul publicului pentru gastronomie: concursuri, demonstrații și expoziții gastronomice pe diverse teme.

Pentru unități de alimentație publică membre ale asociației, bucătarii asociației își propun să asigure instruirea personalului, asistență la întocmirea meniului, sugestii pentru buna funcționare a unității.

Cel mai important eveniment la care bucătarii asociației vor participa în luna noiembrie Culinary World Cup 2014, eveniment ce se va desfășura în Luxembourg, în perioada 20-24 noiembrie, este o oportunitate care vine o dată la 4 ani.

Asociația Bucătarilor Transilvania este înscrisă în concurs cu numărul 233 şi este reprezentată de o echipă formată din 6 persoane.

Pentru competiția EXPOGAST(Culinary World Cup 2014) echipa este formată din: Adrian Pop, Master chef, Eugen Bar, Master chef, Samuel Rus, Master chef, Laszlo Szabolcs, Master chef.

 

Alina Nechita

Maraton de codare. Studenții și profesioniștii participă la primul hackathon de 72 de ore​
Reportaje vineri, 11 aprilie 2025, 14:34

Maraton de codare. Studenții și profesioniștii participă la primul hackathon de 72 de ore​

În perioada 11 – 13 aprilie 2025, Oradea găzduiește prima ediție a unui hackathon intensiv de 72 de ore, organizat de Uniunea Studenților din...

Maraton de codare. Studenții și profesioniștii participă la primul hackathon de 72 de ore​
În casa baronului visător: explorăm castelul Bánffy din Răscruci
Reportaje sâmbătă, 5 aprilie 2025, 00:00

În casa baronului visător: explorăm castelul Bánffy din Răscruci

La o aruncătură de băț de Bonțida, la doar 2,84 kilometri în linie dreaptă, se află un castel cu o poveste fascinantă, plină de umor,...

În casa baronului visător: explorăm castelul Bánffy din Răscruci
NU SUNT INVIZIBIL – Campanie de conștientizare a autismului
Reportaje joi, 3 aprilie 2025, 14:10

NU SUNT INVIZIBIL – Campanie de conștientizare a autismului

Centrul de zi al Asociației Autism Transilvania își deschide astăzi porțile către vizitatorii dornici să învețe în cadrul unor ateliere de...

NU SUNT INVIZIBIL – Campanie de conștientizare a autismului
Lecții despre curaj și terapie prin artă
Reportaje miercuri, 2 aprilie 2025, 13:51

Lecții despre curaj și terapie prin artă

Organizația clujeană Create.Act.Enjoy crede în terapie prin artă și o practică de foarte multă vreme în spitale, centre pentru seniori,...

Lecții despre curaj și terapie prin artă
Reportaje marți, 1 aprilie 2025, 15:54

Salată de cuvinte şi ochelari VR: 6 exerciţii pentru înţelegerea autismului, de încercat la Bistriţa

Ce simți când trebuie să răspunzi la o întrebare într-un vacarm total? Ce vezi când lumea pare haotică, rapidă, derutantă? Cum e să ți se...

Salată de cuvinte şi ochelari VR: 6 exerciţii pentru înţelegerea autismului, de încercat la Bistriţa
Reportaje luni, 31 martie 2025, 09:56

„Nu mai merg în adăposturi, dar au pierdut speranţa”, preotul Balázs Attila despre realitatea din Transcarpatia

Sunt sate în care nu a mai fost vreun botez de trei ani, ne-a spus Balázs Attila, preotul reformat din Săvădisla, întors recent din...

„Nu mai merg în adăposturi, dar au pierdut speranţa”, preotul Balázs Attila despre realitatea din Transcarpatia
Reportaje marți, 25 martie 2025, 14:22

Premieră națională: Peștera Urșilor a fost scanată 3D

Studenții Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură a Universității din Oradea, de la specializarea Măsurători Terestre și...

Premieră națională: Peștera Urșilor a fost scanată 3D
Reportaje duminică, 23 martie 2025, 00:00

Bogdan Ota: între trecut și viitor, între muzică și tehnologie

A absolvit Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi; dar, ca să confirme parcă ideea că nimeni nu poate fi profet în propria lui ţară, a...

Bogdan Ota: între trecut și viitor, între muzică și tehnologie