Ascultă Radio România Cluj Live

Tartă cu prune în crustă de ovăz

Pentru că suntem în plin sezon, am ales câteva prune violacee și foarte aromate. Puteți folosi însă și alte fructe, cu condiția să fie acrișoare și cu sâmburele tare.

Tartă cu prune în crustă de ovăz

Articol editat de , 16 octombrie 2014, 11:03 / actualizat: 16 octombrie 2014, 12:49

 

Ingrediente:

 

50 g de făină

50 g de zahăr

50 g de fulgi de ovăz

jumătate de pachet de unt

jumătate de kg de prune

suc de portocale, scorțișoară, zahăr brun

 

Pentru crusta de ovăz amestecăm într-un bol făina, zahărul și fulgii, mai punem un praf de sare și untul rece tăiat în bucăți mici. Apoi, amestecăm cu mâinile până obținem un aluat sfărâmicios – pe care îl punem, deocamdată, la frigider.

Separat spălăm prunele, le desfacem în două, le scoatem sâmburii, apoi le punem într-un bol și le amestecăm bine cu două linguri de suc de portocale, scorțișoară și zahăr brun. Punem prunele într-un vas termorezistent și le ținem la cuptor 5-6 minute, până când se topește zahărul iar prunele încep să lase sirop. Apoi le scoatem, adăugăm crusta de ovăz în strat uniform deasupra și mai lăsăm tarta la cuptor 20 de minute.

Tarta de prune în crustă de ovăz poate fi preparată și în forme mici, individuale și se potrivește cu un vin dulce și aromat.

 

Marta Bratu

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă