Ascultă Radio România Cluj Live

Zacuscă de hribi

Ingrediente:

Zacuscă de hribi

Articol editat de , 8 august 2014, 11:26 / actualizat: 9 august 2014, 8:28

 

2 kg. hribi tineri și proaspeți

2 kg. ardei capia

2 kg. gogoșari roșii

1 kg. ceapă roșie și albă

morcovi

suc de roșii

ulei, condimente

 

Mai întâi curățăm hribii de pământ și îi tocăm, cu tot cu piciorușe. Separat punem ardeii capia la copt pe o plită, îi întoarcem pe toate fețele ca că se coacă uniform, apoi îi curățăm de pielițe.

Pregătim și celelalte legume – adică ceapa și gogoșarii, apoi le tocăm în mașina de tocat carne sau într-un robot de bucătărie pe fiecare în parte. Mai puțin morcovii, pe care-i dăm prin răzătoarea fină.

Într-o oală adâncă punem jumătate de litru de ulei și călim ceapa câteva minute, până își schimbă culoarea. Punem apoi morcovii, ardeii copți și gogoșarii. Condimentăm cu foi de dafin, boabe de piper și usturoi și lăsăm totul pe foc până când apa pe care o lasă legumele se evaporă iar uleiul începe să se ridice la suprafață. În timpul acesta pregătim hribii separat, într-o tigaie mai mare, cu ulei și usturoi.

La sfârșit adăugăm hribii în zacuscă, mai punem suc de roșii și sare și fierbem totul aproximativ o oră și jumătate, până când zacusca prinde consistență.

 

Marta Bratu

 

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă