Zacuscă de hribi
Ingrediente:
![Zacuscă de hribi Zacuscă de hribi](https://i0.wp.com/www.radiocluj.ro/wp-content/uploads/2014/08/IMG_4657-1280x853-e1407486290220.jpg?resize=850%2C479&ssl=1)
Articol editat de , 8 august 2014, 11:26 / actualizat: 9 august 2014, 8:28
2 kg. hribi tineri și proaspeți
2 kg. ardei capia
2 kg. gogoșari roșii
1 kg. ceapă roșie și albă
morcovi
suc de roșii
ulei, condimente
Mai întâi curățăm hribii de pământ și îi tocăm, cu tot cu piciorușe. Separat punem ardeii capia la copt pe o plită, îi întoarcem pe toate fețele ca că se coacă uniform, apoi îi curățăm de pielițe.
Pregătim și celelalte legume – adică ceapa și gogoșarii, apoi le tocăm în mașina de tocat carne sau într-un robot de bucătărie pe fiecare în parte. Mai puțin morcovii, pe care-i dăm prin răzătoarea fină.
Într-o oală adâncă punem jumătate de litru de ulei și călim ceapa câteva minute, până își schimbă culoarea. Punem apoi morcovii, ardeii copți și gogoșarii. Condimentăm cu foi de dafin, boabe de piper și usturoi și lăsăm totul pe foc până când apa pe care o lasă legumele se evaporă iar uleiul începe să se ridice la suprafață. În timpul acesta pregătim hribii separat, într-o tigaie mai mare, cu ulei și usturoi.
La sfârșit adăugăm hribii în zacuscă, mai punem suc de roșii și sare și fierbem totul aproximativ o oră și jumătate, până când zacusca prinde consistență.
Marta Bratu