Supă picantă de peşte
Ingrediente:
Articol editat de , 8 august 2014, 11:36 / actualizat: 2 septembrie 2014, 7:50
4 fileuri de pește alb
2 roșii coapte
3 ardei capia
usturoi, chimen, ardei iute
Într-o oală adâncă punem puțin ulei la încălzit, apoi adăugăm câțiva căței de usturoi, o linguriță de chimen și un ardei iute tăiat în felii subțiri. Apoi stingem cu apă fierbinte și lăsăm totul pe foc câteva minute.
Între timp opărim roșiile, le curățăm de coajă și le tăiem cubulețe. Dacă roșiile sunt bine coapte, le putem decoji fără să le opărim înainte. Adăugăm în supă roșiile și ardeii capia tocați mărunt, mai punem apă dacă este necesar și lăsăm totul la fiert 5 minute. Peștele fierbe cel mai repede, așa că îl tăiem în bucăți mari și îl adăugăm în supă la sfârșit. Din acest moment supa e gata în 10 minute.
Condimentăm cu sare și boabe de piper, iar dacă peștele e gras, putem servi supa cu sferturi de lămâie și pâine prăjită.
Marta Bratu