Ascultă Radio România Cluj Live

Supă picantă de peşte

Ingrediente:

Supă picantă de peşte

Articol editat de , 8 august 2014, 11:36 / actualizat: 2 septembrie 2014, 7:50

 

4 fileuri de pește alb

2 roșii coapte

3 ardei capia

usturoi, chimen, ardei iute

 

Într-o oală adâncă punem puțin ulei la încălzit, apoi adăugăm câțiva căței de usturoi, o linguriță de chimen și un ardei iute tăiat în felii subțiri. Apoi stingem cu apă fierbinte și lăsăm totul pe foc câteva minute.

Între timp opărim roșiile, le curățăm de coajă și le tăiem cubulețe. Dacă roșiile sunt bine coapte, le putem decoji fără să le opărim înainte. Adăugăm în supă roșiile și ardeii capia tocați mărunt, mai punem apă dacă este necesar și lăsăm totul la fiert 5 minute. Peștele fierbe cel mai repede, așa că îl tăiem în bucăți mari și îl adăugăm în supă la sfârșit. Din acest moment supa e gata în 10 minute.

Condimentăm cu sare și boabe de piper, iar dacă peștele e gras, putem servi supa cu sferturi de lămâie și pâine prăjită.

 

Marta Bratu

 

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă