Sesam deschide cartea: Bunicuța hoțomană

Publicat în 16 nov. 2018

Astăzi o să vă vorbesc despre o carte care i-a plăcut teribil de mult fiului meu atunci când era mai mic.

Se numește ”Bunicuța hoțomană” și este scrisă de un scriitor englez numit David Walliams.

Îl cunoaștem pe Ben, un băiețel plictisit nevoie mare atunci când trebuie să-și petreacă zilele de vineri acasă la bunica. Bunica pare o ființă lipsită total de farmec.

Are aparat auditiv, păr în barbă, miroase a varză și este îmbrăcată întotdeauna într-o rochie înflorată. Plus de asta, își târșâie picioarele încălțate într-o pereche străveche de papuci vișinii.

Ca un făcut, de câte ori Ben ajunge la ușa ei, bătrâna îl întâmpină cu aceleași cuvinte: ”am întins tabla de Scrabble și pentru gustarea de după-amiază am pregătit supa ta de varză preferată”. Cum Dumnezeu să te simți bine acolo?

Ei, însă bunica este o ființă plină de surprize, pentru că în general aparențele înșeală. Bunica ascunde niște secrete extraordinare, iar Ben ajunge să trăiască cea mai grozavă aventură din viața lui.

Doar ca să vă stârnesc curiozitatea, vă spun că Ben va intra prin efracție la Palatul Buckingham și va încerca să fure bijuteriile Reginei.

O poveste amuzantă, alertă, care se citește cu mare plăcere și care la final ne aduce și lacrimi în ochi.

O carte după care o să vă uitați cu alți ochi la bunicii voștri. Pentru că deși au îmbătrânit au sufletul tânăr și dorință de aventuri.

David Walliams a mai scris o carte faină pentru voi, numită Băiatul miliardar, despre care promit să vă vorbesc în săptămânile viitoare.

 

Doina Borgovan

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.