Ascultă Radio România Cluj Live

Ce le pregătește DELIA clujenilor, pentru 3 noiembrie [AUDIO/VIDEO]

Ce le pregătește DELIA clujenilor, pentru 3 noiembrie [AUDIO/VIDEO]

Articol editat de cristina.rusu, 2 noiembrie 2019, 06:00 / actualizat: 2 noiembrie 2019, 8:18

Turneul pe care Delia îl susține în țară și care a început în anul 2018, ajunge duminică, 3 noiembrie la Sala Polivalentă din Cluj.

Cu titlul ACADELIA, artista ne promite un show cu muzică din întreaga să carieră, lumină, culoare, costume extravagante, acrobații și efecte spectaculoase.

Dan Izvoreanu a aflat mai multe chiar de la Delia:

Dan Izvoreanu: Am auzit că este un concert extraordinar: turneul Acadelia, pe care tu îl susţii deja de ceva timp.

Delia: Am început de ceva timp. Am făcut o mică pauză în perioada verii, dar continuăm acum, că a venit toamna. E un concept plin de energie, de nebunie, efecte speciale, oameni mulţi. E păcat să nu ajungeţi, pentru că e singura ocazie în care puteţi vedea concertul acesta.

Dan Izvoreanu: Tu ai mai susţinut, mai ales la Bucureşti, concerte de anvergură; dar din câte am înţeles, acesta e cu totul şi cu totul special, pentru că ai o producţie foarte mare.

Delia: E o producţie destul de mare, sunt foarte mulţi oameni implicaţi, nu e doar un concert standard. E o mare parte din producţia care a fost în Bucureşti, la Sala Palatului, pe care am dus-o în toată ţara. E o desfăşurare de forţe, aşteptăm să-i bucurăm şi pe clujeni.

Dan Izvoreanu: Noi clujenii suntem tare mândri că avem o sală aşa de faină, unde putem vedea artişti mari.

Delia: Păi să ştii că aveţi, este una din cele mai bune săli din ţară. La nivelul acesta şi la capacitatea aceasta nu prea ştiu săli.

Dan Izvoreanu: Ce vom auzi la concertul tău acum?

Delia: Veţi auzi tot istoricul meu de până acum, inclusiv perioada N&D. Veţi avea parte şi de surprize, de invitaţi surpriză, de momente speciale, de un show de lasere foarte bine pus la punct. E o lume în care intri şi în care-ţi place; nu are cum să nu-ţi placă, indiferent de vârsta pe care o ai, nu are cum să nu vibreze în tine acea coardă sensibilă pe care o avem toţi în noi şi de care ne e dor uneori. Mă refer la copilărie, dar e şi despre curaj şi despre multe lucruri.

Dan Izvoreanu: Îţi place să cânţi mai mult într-un cadru mai intim, de exemplu cum ar fi un studio de radio sau un club mic, sau într-un concert cu 10.000 de oameni?

Delia: Sunt stări diferite pe care le ai: una-ţi dă ceva, alta-ţi oferă altceva. E ca şi cum ai alege între un lac şi o plimbare pe munte.

Dan Izvoreanu: Ai un ritual înainte de a intra la un concert, faci ceva anume?

Delia: Cel mai important lucru pe care-l fac înainte de a concerta undeva este să mă obişnuiesc cu sala: să mă plimb prin sala respectivă şi să-i iau pulsul, cât timp ea este goală. Încerc să vizualizez în mintea mea cum va fi, să fac cunoştinţă cu locul în care se va întâmpla spectacolul.

Dan Izvoreanu: Eşti un artist nonconformist, ieşi din tipare. O faci natural, sau e marketing şi imagine?

Delia: Eu ca fire sunt destul de spontană, aşa am fost întotdeauna. Nu prea mi-au ieşit lucrurile făcute de dinainte, aranjate. Ce e drept, există un risc în momentul în care te bazezi pe spontaneitate, pentru că te poate părăsi inspiraţia la un moment dat.

Dan Izvoreanu: Există vreun lucru – muzical vorbind – pe care l-ai făcut la un moment dat, dar după aceea ţi-a părut rău?

Delia: Nu. Mi se pare că în viaţă trebuie să experimentezi, dar să ştii cine eşti cu adevărat. Cred că e bine să îndrăzneşti, să faci mai mult decât ar crede oamenii la un moment dat că poţi să faci.

Dan Izvoreanu: În ultima vreme ai mers pe un stil muzical anume sau ai făcut experimente?

Delia: A fost un stil muzical destul de clar pe care l-am menţinut, dar cu pauze, pentru că genul acesta de valoare pe care l-am menţinut, cu piese puternice, piese care rămân, o fac de ceva timp, de la Pe aripi de vânt încoace. Dar încerc să adaug şi alte lucruri pe parcurs: cântece mai puţin difuzabile la radio, mai puţin friendly, ca Dragoste cu dinţi, care nu a fost în niciun playlist.

Dan Izvoreanu: Se apropie sfârşitul anului. Ai ceva planuri pe 2020?

Delia: Trebuie să termin albumul la care deja lucrez, nu ştiu când va fi gata, dar va fi gata în perioada aceasta. E o perioadă destul de aglomerată, cu evenimente, concerte şi filmări de emisiuni. În ianuarie vom pleca puţin, apoi ne întoarcem şi o luăm de la capăt cu treburile.

Dan Izvoreanu: Albumul va conţine piese deja lansate sau vor fi piese noi?

Delia: S-au strâns foarte multe piese care nu sunt pe niciun album şi nu ştiu cum să le împart, pentru că am foarte multă muzică nouă şi în acelaşi timp am foarte multe piese pe care lumea le ştie.

 

 

Dan Izvoreanu / Andrea Nagy

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Gaudeamus cu o carte-n mână. Sau mai multe [FOTO]
De prin Cluj miercuri, 24 aprilie 2024, 17:35

Gaudeamus cu o carte-n mână. Sau mai multe [FOTO]

Cel mai mare târg de carte din Transilvania a revenit în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în pragul sărbătorilor pascale, conform unei tradiții...

Gaudeamus cu o carte-n mână. Sau mai multe [FOTO]
A fost identificată sursa poluării de pe Someșul Mic
De prin Cluj miercuri, 24 aprilie 2024, 14:27

A fost identificată sursa poluării de pe Someșul Mic

Echipa specializată în gestionarea apelor din Cluj continuă să acționeze pentru a reduce impactul poluării asupra râului Someșul Mic.  ...

A fost identificată sursa poluării de pe Someșul Mic
Concurs pentru agenți de poliție la Cluj-Napoca
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 18:21

Concurs pentru agenți de poliție la Cluj-Napoca

Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” anunță deschiderea înscrierilor pentru sesiunea aprilie- iulie. 300 de locuri au...

Concurs pentru agenți de poliție la Cluj-Napoca
Scurgeri de produse petroliere în Someșul Mic [FOTO]
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 15:32

Scurgeri de produse petroliere în Someșul Mic [FOTO]

Specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj au fost sesizați marți, 23 aprilie de către Garda de Mediu privind anumite scurgeri de...

Scurgeri de produse petroliere în Someșul Mic [FOTO]
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 12:07

Când se inaugurează noul terminal al Aeroportului Avram Iancu?

Directorul aeroportului, David Ciceo, spune că întreaga capacitate a terminalului de plecări va crește cu aproximativ 35 la sută față de...

Când se inaugurează noul terminal al Aeroportului Avram Iancu?
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 10:39

Continuă cercetările în cazul elevei care a căzut de la etaj [UPDATE]

UPDATE: ora 10.15 Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Copii din Cluj-Napoca, fata a suferit multiple fracturi ale craniului, membrelor...

Continuă cercetările în cazul elevei care a căzut de la etaj [UPDATE]
De prin Cluj marți, 23 aprilie 2024, 10:18

Crește valoarea tichetelor sociale

Anunțul a fost făcut, la postul nostru de radio de viceprimarul Dan Tarcea.   El a mai precizat că va crește și nivelul de venituri până...

Crește valoarea tichetelor sociale
De prin Cluj luni, 22 aprilie 2024, 19:09

Elevă în stare gravă după ce a căzut de la etaj, la școală

Incidentul s-a petrecut luni, 22 aprilie 2024, în jurul prânzului.   Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca și un echipaj SMURD,...

Elevă în stare gravă după ce a căzut de la etaj, la școală