Ascultă Radio România Cluj Live

Semimaraton montan caritabil

Semimaraton montan caritabil

Articol editat de Andrada Ștefănescu, 6 iunie 2018, 13:34 / actualizat: 6 iunie 2018, 16:50

Un semimaraton montan inedit se va desfășura sâmbătă, 9 iunie, în satul Bichigiu din Bistrița-Năsăud.

Scopul evenimentului este unul caritabil, participanţii vor să ajute la construcţia unei case pentru o mamă, care își crește cu greu cei doi băieți.

Peste 120 de concurenți s-au înscris până miercuri la semimaraton. Organizatorii au pregătit probe deosebite – o probă de semimaraton de 17 km, una de ștafetă și un cros pentru copii.

De asemenea, vor fi organizate concerte de muzică și ateliere de creație pentru copii.

Competiția este organizată de Asociația OM – orașul Mariei din Bistrița:

Sunt bucuroasă că acest proiect al asociației noastre este atât de bine recepționat în societate și lumea rezonează cu el. În momentul în care am dat drumul și am spus că vom organiza la Bichigiu un eveniment cred că 80% din cei care le transmitean mesajul întrebau: Unde este Bichigiu? Și acum toți ne întreabă cum ajungem la Bichigiu. Pentru noi este o mare reușită!

Ce ne dorim din acest eveniment? Ne dorim să creăm un cadru de tihnă oamenilor care sunt caracterizați de intenții bune dar nu știu exact cum să și le materializeze în fapte bune. Noi venim în sprijinul acestora creând acest eveniment la Bichigiu. Oamenii pot să vină să facă mișcare în aer liber ceea ce este un beneficiu și de asemenea pot să dăruiască și știm cu toții că în momentul în care dăruim chiar avem o satisfacție.

Asociația noastră, având o latură socială și comunitară, bineînțeles că evenimentul va avea un scop caritabil, iar proiectul pe care nu îl vor derula după finalizarea acestui eveniment de alergare, va fi construirea unei case la Bungard. Vom deschide un șantier pentru a construi o casă pentru o mamă singură cu doi băieți. Este o femeie care lucrează de 10 ani și se întreține în acest moment singură.

Dorința noastră când identificăm beneficiarii este să vedem în ochii lor dorința de a răzbate pentru că sunt foarte mulți oameni care au ajuns între o situație pentru că vor să fie acolo, iar în acest caz Anișoara, chiar își dorește să răzbată și noi am îndrăgit-o. Vrem să acoperim această nevoie a ei. Avem experiența organizării unui eveniment similar, la un nivel mult mai mic – anul trecut am organizat un astfel de eveniment și tot așa am finalizat o casă în Dipșa. Am prins curaj și am început să gândim acest proiect”. (Alina Pop)

Această prezentare necesită JavaScript.

Organizatorii au pregătit probe deosebite printre care și un cros pentru copiii care vor asista la eveniment, toți micuții urmând să fie declarați câștigători.

Deocamdată avem 125 de concurenți la proba de semimaraton care va avea 17 km și fiind un eveniment caritabil bineînțeles că me-am dori să vină cât mai multă lume și de aceea am gândit, pentru cei care nu au un obicei de a alerga, o cursă de ștafetă la care participă lumea pur și simplu să se învețe cu mișcarea. Poate se motivează și o să își facă un obicei de a alerga.

Aici avem înscrise 33 de ștafete ori patru oameni sunt 132 pe participanți. Am gândit ceva și pentru copiii – vom avea cursa copiilor care se va desfășura pe categorii de vârstă. La copii nu se va face clasament, toți copiii vor fi declarați învingători pentru că trebuie să depășim ideea aceasta de competiție și să punem accent mai mult pe faptul că copiii trebuie să se simtă utili, trebuie să simtă bine și să se simtă în povestea respectivă. Am condimentat evenimentul cu ateliere de creație pentru copii.

Pentru noi este o mare bucurie să vedem că se mișcă comunitatea. Dorința noastră în orice proiect este să reușim să mișcăm comunitatea și de data asta chiar am reușit și suntem tare bucuroși. Vom avea un spațiu pentru grătare pentru cei care nu vor să alerge dar vor să vină să doneze sau să petreacă o zi alături de noi să ne cunoască.

Există o taxă de participare la semimaraton care este de 50 de lei și o taxă de participare la ștafetă care este de 100 de lei împărțit la patru vine 25 de lei de persoană. Toate taxele vor fi destinate cazul nostru social. La copii nu am pus taxă de înscriere, am lăsat la latitudinea fiecăruia să vedem dacă vor să dăruiască din pușculița lor, le am recomandat o donație minimă de 5 lei, așa ca să învățăm ce este generozitatea și să se simtă și ei utili.

Cursa va fi foarte drăguță, veselă, cu baloane, cu tricouri, cu medalii, fiecare participant va primi medalii din partea noastră. Sunt lucrate manual din lemn de mesteacăn, totul este cât mai natural și cât mai aproape de natură, a mai povestit Alina Pop.

Impresionați de acțiunile de până acum ale Asociației OM – orașului Mariei la concurs s-au alăturat și angajați ai Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, ai Jandarmeriei Bistrița-Năsăud și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud care vor participa atât la proba de maraton cât și la proba de ștafetă. 

 

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

Autostrada Transilvania cu Acces Interzis spre Oradea
Social marți, 7 mai 2024, 11:59

Autostrada Transilvania cu Acces Interzis spre Oradea

A fost nevoie de 20 de ani pentru ca Autostrada Transilvania să unească primele reședințe de județ, Cluj-Napoca și Târgu Mureș.   Acum...

Autostrada Transilvania cu Acces Interzis spre Oradea
Închiriatul locuințelor pe termen scurt – sub lupa Comisiei Europene
Social marți, 7 mai 2024, 11:28

Închiriatul locuințelor pe termen scurt – sub lupa Comisiei Europene

Comisia Europeană vrea mai multă transparenţă în privinţa închirierii locuinţelor pe termen scurt.   O directivă aprobată de Bruxelles...

Închiriatul locuințelor pe termen scurt – sub lupa Comisiei Europene
Ce facem cu mâncarea rămasă de la sărbători?
Social marți, 7 mai 2024, 11:13

Ce facem cu mâncarea rămasă de la sărbători?

După mesele îmbelșugate de sărbători, este posibil să rămânem cu multă mâncare neconsumată.   Majoritatea dintre noi, aruncăm...

Ce facem cu mâncarea rămasă de la sărbători?
Rata șomajului în luna martie a scăzut față de luna februarie
Social marți, 7 mai 2024, 10:36

Rata șomajului în luna martie a scăzut față de luna februarie

În România, rata şomajului în luna martie a fost de 5,3%, a anunțat marți, 7 mai, Institutul Naţional de Statistică.   Cifra este în...

Rata șomajului în luna martie a scăzut față de luna februarie
Social marți, 7 mai 2024, 10:21

Aplicaţie pentru depistarea cetățenilor străini cu şedere ilegală în România

Poliţiştii de frontieră au depistat, în ultima săptămână, șase cetăţeni străini cu şedere ilegală în România, prin noul sistem...

Aplicaţie pentru depistarea cetățenilor străini cu şedere ilegală în România
Social marți, 7 mai 2024, 10:14

Încep lucrările de modernizare la calea ferată Aleşd – Episcopia Bihor

Încep lucrările pentru modernizarea lotului Aleşd – Episcopia Bihor, frontiera cu Ungaria, pe magistrala CFR Cluj-Napoca-Oradea.  ...

Încep lucrările de modernizare la calea ferată Aleşd – Episcopia Bihor
Social marți, 7 mai 2024, 08:59

Casă incendiată în urma unui trăsnet

Pompierii militari au intervenit, luni seara, 6 mai, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din municipiul Baia Mare.   Incendiu s-a...

Casă incendiată în urma unui trăsnet
Social luni, 6 mai 2024, 15:47

Cum va fi vremea în perioada 6 – 19 mai?

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile, însă de la mijlocul săptămânii viitoare maximele termice vor atinge...

Cum va fi vremea în perioada 6 – 19 mai?