Ascultă Radio România Cluj Live

48 de morţi până acum, în urma tragediei din Colectiv

UPDATE 10 noiembrie, ora 9.15
Unul dintre răniţii în incendiul din clubul Colectiv a murit marţi dimineaţa, într-un spital din Marea Britanie, unde a fost transferat duminică. Numărul celor care şi-au pierdut viaţa în tragedie a ajuns la 48.

48 de morţi până acum, în urma tragediei din Colectiv

Articol editat de , 7 noiembrie 2015, 15:55 / actualizat: 10 noiembrie 2015, 10:19

…………………………………………………………………………………………………..

UPDATE 9 noiembrie, ora 19:35: Bilanţul tragediei din clubul Colectiv a ajuns la 47 de decese. Încă unul dintre răniţi a murit, luni după-amiază, la Spitalul de Arşi, după ce o tânără decedase, în cursul dimineţii, la o clinică din Israel, unde a fost transferată săptămâna trecută.

…………………………………………………………………………………………………

UPDATE  9 noiembrie, ora 10

Încă o persoană rănită în clubul Colectiv a murit în această dimineaţă într-un spital din Israel. Bilanţul tragedie a ajuns la 46 de morţi.

Alţi aproape 40 de pacienţi se află în continuare în stare critică sau gravă. Comandantul Spitalului Militar din Bucureşti, colonelul doctor Florentina RADU – IONIŢĂ spune că, pentru pacienţii din unitatea pe care o conduce, această săptămână este în continuare dificilă.

Florentina Ioniţă-Radu: Cei care sunt pe Chirurgie Plastică nu înseamnă că sunt pacienţi vindecaţi. Sunt toţi pacienţi care au grefe, care nu-şi pot folosi mâinile ca să mănânce, deci sunt în continuare sub supravegherea medicilor. Asupra lor se intervine zilnic şi se refac pansamentele. Acolo unde au fost grefe, mâine se vor reevalua grefele, să se vadă cât de bine s-au prins şi dacă sunt zone unde trebuie să se intervină cu alte grefe. Dar, acum, mergem la lucruri de fineţe, încercăm să acoperim toate zonele, ca ei să nu rămână cu sechele, să nu rămână cu tuluburări funcţionale ulterioare.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

UPDATA ora 18.00:
Bilanţul tragic se ridică la 45 de decese.
Bateristul trupei Goodbye to Gravity a murit duminică seara.
Tânărul, rănit în incendiu și internat inițial în Spitalul de Arși, urma să ajungă duminică, 8 noiembrie,  la o clinică din Elveția.
Bogdan Enache a intrat însă în stop cardiorespirator în timpul transportului, iar medicii au încercat în zadar să îl resusciteze. Aeronava s-a întors  pe Aeroportul Otopeni.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

UPDATE ORA 11.00:
Bilanţul tragic se ridică la 44 de decese.  Un pacient a murit, duminică, 8 noiembrie, la Spitalul de Arşi din Capitală.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

UPDATE 8 NOIEMBRIE ORA 8.00:
Din păcate, continuăm să numărăm morţii de la clubul bucureştean Colectiv. Bilanţul tragic se ridică la 43 de decese. Doi pacienţi au murit duminică dimineaţă la Spitalul Floreasca, după ce alţi nouă au pierdut, sâmbătă, lupta cu viaţa. 7 persoane au decedat în ţară, iar două în străinătate.
În prezent, 18 oameni se află internaţi în spitale din mai multe ţări europene – 6 în Olanda, 8 în Belgia, 2 în Israel şi 2 în Austria.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

UPDATE 21:00

Încă o persoană, rănită vinerea trecută în Clubul Colectiv, a decedat în urma cu puțin timp, la spitalul Bagdasar – Arseni.

Bilanțul victimelor, produse de incendiul de acum o săptămână, a ajuns astfel la 41 de morți, 9 decese fiind înregistrate numai astăzi.

………………………………………….

UPDATE 15:55 Un alt bărbat rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit, la Spitalul de Arşi. Numărul celor care şi-au pierdut viaţa în tragedie a ajuns la 39, dintre care şapte au decedat astăzi

______________________________________________________________________________

UPDATE ora 12:05  Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 38 de morţi

Patru răniţi au murit azi dimineaţă în ţară, iar ceilalţi doi fac parte dintre cei transportaţi în Olanda.

________________________________________________________________________________________

Sâmbătă au murit încă 3. Bilanţul celor decedaţi în urma tragediei de la clubul Colectiv a ajuns acum la 35.  Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că doi erau internaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti , în stare gravă şi critică.

Opt persoane rănite în incendiul de la Clubul Colectiv au fost transferate în această dimineaţă către spitale din Olanda, iar alţi 8 pacienţi au plecat spre Belgia. Transportul celor 16 este asigurat de două aeronave ale Ministerului Apărării.

În spitalele din Bucureşti au rămas aproape 50 de răniţi în stare gravă şi foarte gravă şi peste 60 cu leziuni mai uşoare. Toţi se bucură de întrega atenţie a doctorilor – spune şeful Clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul Floreasca, medicul Ioan Lascăr.

 

Rador

Controale ANSVSA înaintea Sărbătorilor Pascale
Social vineri, 26 aprilie 2024, 12:10

Controale ANSVSA înaintea Sărbătorilor Pascale

Autorităţile sanitare ne îndeamnă să fim atenţi la ce produse cumpărăm pentru masa de Paşte, deoarece, din neatenţie, putem pune în coş...

Controale ANSVSA înaintea Sărbătorilor Pascale
Casa Artelor a fost modernizată
Social joi, 25 aprilie 2024, 16:17

Casa Artelor a fost modernizată

Casa Artelor – Centrul de Activități și Resurse Regionale din Sibiu a trecut printr-un amplu proces de renovare, iar porțile sale vor fi...

Casa Artelor a fost modernizată
Urs identificat în apropierea autostrăzii Sebeş – Turda
Social joi, 25 aprilie 2024, 16:10

Urs identificat în apropierea autostrăzii Sebeş – Turda

Un urs a fost identificat, joi, 25 aprilie, în apropierea autostrăzii Sebeş – Turda, pe raza localităţii Oarda, localitate componentă a...

Urs identificat în apropierea autostrăzii Sebeş – Turda
SLĂNIC PRAHOVA: Un crater de doi metri a apărut pe o stradă
Social joi, 25 aprilie 2024, 15:58

SLĂNIC PRAHOVA: Un crater de doi metri a apărut pe o stradă

Autorităţile orașului Slănic Prahova au dispus, joi, 25 aprilie, evacuarea preventivă a 20 de persoane după prăbuşirea unei străzi pe o...

SLĂNIC PRAHOVA: Un crater de doi metri a apărut pe o stradă
Social joi, 25 aprilie 2024, 13:42

Protest al angajaților din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului

Angajaţii din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului pichetează joi, 25 aprilie, sediile instituţiei din toată ţara. Preşedintele...

Protest al angajaților din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului
Social joi, 25 aprilie 2024, 11:27

Avertizare de ploi și vânt

Potrivit meteorologilor, va ploua în sudul, centrul şi estul ţării. Vor fi mai ales averse, care în regiunile sud-estice vor fi însoţite de...

Avertizare de ploi și vânt
Social joi, 25 aprilie 2024, 11:00

Iertarea este o șansă pe care o oferim lumii și semenilor

Iertarea este o șansă pe care suntem chemați să o dăm lumii și semenilor și în același timp nu poate fi împlinită deplin fără credință...

Iertarea este o șansă pe care o oferim lumii și semenilor
Social joi, 25 aprilie 2024, 10:22

Vrei să îmi împrumuți puțin ochii tăi?

Despre ce este vorba? Pornită de la o simplă aplicație, Be my Eyes a ajuns o comunitate globală de persoane nevăzătoare și voluntari care...

Vrei să îmi împrumuți puțin ochii tăi?