Ascultă Radio România Cluj Live

Alegeri locale în județele transilvane – rezultate parțiale (UPDATE)

Foto: Radio Cluj

JUDEȚUL ALBA

Candidatul USR – PLUS la Primăria municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a obţinut, potrivit numărătorii paralele efectuate de USR – PLUS, cu aproximativ 600 de voturi în plus faţă de contracandidatul liberal Voicu Paul, actualul viceprimar cu atribuţii de primar.

Foto: Radio Cluj

Articol editat de Andreea Leonid, 28 septembrie 2020, 10:13 / actualizat: 28 septembrie 2020, 15:38

JUDEȚUL ALBA

Candidatul USR – PLUS la Primăria municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a obţinut, potrivit numărătorii paralele efectuate de USR – PLUS, cu aproximativ 600 de voturi în plus faţă de contracandidatul liberal Voicu Paul, actualul viceprimar cu atribuţii de primar.

În județul Alba, Gheorghe Valentin Rotar câştigă un nou mandat la Primăria Blaj, conform numărătorii paralele a PNL, cu un procent de 78%. Aceasta mai arată că Sebeşul îşi păstrează primarul liberal, în persoana lui Dorin Nistor, cu o medie a scorului de peste 60%. PSD pierde Primăria Abrud din judeţul Alba după opt ani. Fotoliul de primar va fi ocupat de candidatul PNL, Cristian Alexandru Albu.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

JUDEȚUL BIHOR

UPDATE, ora 11:00

Rezultate parţiale în județul Bihor: Ilie Bolojan a obținut 74,11% din voturi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, iar PNL – 64,37%.

Pe locul a doilea, dar la distanță mare, se află UDMR, urmată de PSD și Partidul Popular Maghiar din Transilvania.
După numărarea parțială a voturilor din secţiile din Oradea, clasamentul pentru fotoliul de primar al municipiului este condus de Florin Birta (PNL) – 70.09%, urmat de Cseke Attila (UDMR) – 11.49%, și de candidatul PSD – 7,71%.

………………………………………………………………………………………………………………………

La Oradea, Florin Birta de la PNL a obținut peste 70% din voturile exprimate, iar candidatul UDMR Cseke Attila peste 11 procente.  

Rezultatele numărătorii paralele efectuată de PNL a voturilor pentru preşedintele Consiliului Judeţean Bihor arată, după centralizarea voturilor în 140 din cele 145 de secţii de votare din municipiul Oradea, că Ilie Bolojan a obţinut 74,34% din sufragiile exprimate în acestea.

De asemenea, lista de consilieri locali propusă de PNL a obţinut 65,3% din sufragii, urmat de UDMR cu 11,4%, PSD -8,87% și USR PLUS – 3.93%.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD

UPDATE, ora 14:30

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, care conduce şi organizaţia judeţeană a PSD, a câştigat cel de-al treilea mandat în fruntea administraţiei judeţene, candidând din partea alianţei electorale formate între PSD, ALDE, Pro România şi UDMR.

El şi-a anunţat luni, 28 septembrie, victoria pe pagina de socializare, pe baza numărătorii paralele efectuate de către colegii de partid.
Purtătorul de cuvânt al „Alianţei pentru Bistriţa-Năsăud”, Mihaela Ivan, spune că, potrivit numărătorii paralele, care include rezultatele din 306 secţii de votare, din totalul de 313, Radu Moldovan a obţinut aproximativ 52% din voturile valabil exprimate.
În ceea ce priveşte componenţa viitorului Consiliu Judeţean, primele date indică faptul că alianţa formată în jurul PSD a obţinut peste 40% din voturi, PNL – 33%, PMP – 10,8%, iar USR-PLUS – 4,4%.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

UPDATE, ora 13:30

Liberalul Ioan Turc a câștigat Primăria Municipiului Bistrița, cu un procent de 16% în fața următorului clasat.
Ioan Turc a candidat din partea alianței PNL-USR PLUS și a reușit să obțină 41,84 la sută din totalul voturilor valabil exprimate.

Pe locul al doilea s-a aflat Cristian Niculae, din partea Alianței pentru Bistrița-Năsăud (formată din PSD, ALDE, Pro România și UDMR), care a obținut 25,33% din voturi.
Noul primar, Ioan Turc:

Ioan Turc.

Liberalii și Alianța USR Plus au reușit să obțină și majoritatea în consiliul local al municipiului Bistrița: PNL a câștigat 10 locuri de consilieri locali, iar Alianța USR-PLUS, 2.
Alianța pentru Bistrița-Năsăud a obținut 5 mandate, PMP va avea 3 consilieri iar cel de al 21-lea consilier local va fi un reprezentant al Partidului Verde.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a câştigat funcţia de primar al municipiului Bistriţa, în urma alegerilor locale de ieri, potrivit numărătorilor paralele realizate atât de liberali, cât şi de social-democraţi.

Principalul contracandidat a fost social-democratul Cristian Niculae, candidatul ‘Alianţei pentru Bistriţa’, în timp ce primarul PSD care a ocupat această funcţie în ultimii 12 ani, Ovidiu Creţu, nu a mai candidat.

Ioan Turc a organizat azi noapte o conferinţă de presă, chiar pe pietonalul din centrul istoric al municipiul Bistriţa, ocazie cu care le-a mulţumit cetăţenilor care s-au prezentat la urne şi le-a promis că va respecta toate promisiunile făcute în campania electorală.

Liderul judeţean al PNL a mai reliefat câştigarea primăriilor în oraşul Năsăud şi comunele Petru Rareş, Şanţ şi Rebra.

Într-o comună din Bistrița-Năsăud se vor repeta alegerile pentru funcția de primar, după ce principalii doi candidați au obținut același număr de voturi.

Este vorba despre comuna Rebra, unde primarul în funcție Ștefan Danci, candidat din partea Alianței pentru Rebra, și candidatul PNL, Daniel Năstuţă au adunat câte 423 de voturi fiecare.

Legea prevede că în caz de egalitate se organizează un nou tur de scrutin, la care vor participa doar candidații care se află în această situație.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

JUDEȚUL MARAMUREȘ

Voturile românilor la alegerile locale desfăşurate ieri sunt centralizate la această oră, iar rezultatele finale se aşteaptă pe parcursul zilei sau mâine.

Rezultatele parțiale arată că la Primăria Baia Mare Cătălin Cherecheș, candidatul Coaliției pentru Maramureș, a obținut 41,61% dintre voturi, urmat de liberalul Mircea Cârț cu 28,15%.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

JUDEȚUL SATU MARE

UPDATE, ora 15:30

Partidul Național Liberal a câștigat cele mai multe primării în județul Satu Mare, în urma alegerilor din 27 septembrie.
În 23 de unități administrativ-teritoriale primarii sunt de la PNL, în timp de UDMR a câștigat 21 de primării, iar PSD 13.

Trei comune au primari din partea Forumului Democrat German, Partidul Civic Maghiar și ALDE au câte doi primari, iar PRO România are un singur primar, în orașul Tășnad, înlocuindu-l astfel pe fostul primar UDMR.

În municipiile Satu Mare și Carei au câștigat din nou foștii primari UDMR, iar în orașul Negrești Oaș a câștigat din nou fosta primăriță din partea PSD.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

UPDATE, ora 12:00

Primăria municipiul Satu Mare și conducerea Consiliului Județean au fost câștigate de UDMR la alegerile locale organizare duminică, 27 septembrie.

Kereskenyi Gabor și Kereskenyi Gabor

Potrivit rezultatelor obținute aseara după centralizarea voturilor din 72 din cele 74 de secții de votare, candidatul UDMR – Kereskenyi Gabor, a obținut 18.247 voturi, adică aproximativ 51,84%. Pe locurile următoare se află Radu Panait din partea USR-PLUS – cu 5.846 voturi, adică 16,61%, și Dorel Coica din partea PSD, cu 4.394 voturi, adică 12,48%. Aseară . Kereskenyi Gabor a mulțumit sătmărenilor și a promis că va continua proiectele începute.
Și candidatul UDMR pentru șefia Consiliului Județean Satu Mare, a obținut un nou mandat. Pataki Csaba a obținut 49.811 voturi, adică 40,1%, în timnp ce pe locurile următoare se află Adrian Cozma din partea PNL, cu 34.406 voturi, respectiv 27,7%, și Radu Roca PSD, cu 17.399 voturi, adică 13,96%.

Potrivit rezultatelor de aseară, pentru Primăria Satu Mare cele mai puține voturi au fost obținute de candidatele Pro România și PNR. La Consiliul Județean, cele mai puține voturi le-au obținut candidații PRO România și PMP.

 

Stela Tudor.Foto: Facebook

………………………………………………………………………………………………………………..

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a anunţat azi noapte că a câştigat un nou mandat, după numărarea paralelă a UDMR, obținând 55% din voturi.

Kereskenyi Gabor, preşedinte al filialei municipale a UDMR Satu Mare, a devenit primar în 2016, anterior el având un mandat de deputat şi unul de viceprimar al municipiului Satu Mare.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

JUDEȚUL SĂLAJ

Primarii în funcţie ai municipiului Zalău şi ai oraşelor Şimleu Silvaniei şi Jibou au câştigat detaşat alegerile de ieri, potrivit rezultatelor parţiale centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

La Zalău, după centralizarea a 34 din cele 39 secţii de votare, candidatul PSD Ionel Ciunt, primar în funcţie, a obţinut aproximativ 50% din voturi, el fiind urmat de candidatul Alianţei USR-PLUS, sprijinit şi de PNL, Florin Iordache, cu 30% din voturi. Pe locul trei s-a clasat candidatul UDMR, actualul viceprimar Fazakas Nicolae, votat de aproape 12% din alegători.

După centralizarea tuturor secţiilor de votate din oraşul Şimleu Silvaniei, actualul primar, independentul Septimiu Ţurcaş, susţinut de PNL, a câştigat detaşat alegerile, cu 64% din sufragii, el fiind urmat, la mare distanţă, de candidatul PSD Ioan Opriş (cu 18,5%) şi cel al Pro România, Dan Pop Silvăşan (cu 12%).

Şi primarul din Jibou, social democratul Dan Ghiurco şi-a conservat funcţia, după centralizarea a opt din cele nouă secţii de votare el obţinând circa 55% din voturi.

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

 

Coloana de TIR-uri se întinde pe 13 km la punctul de trecere a frontierei Halmeu
Stirea zilei miercuri, 6 martie 2024, 09:26

Coloana de TIR-uri se întinde pe 13 km la punctul de trecere a frontierei Halmeu

Șoferii de autocamioane care doresc să tranziteze frontiera dintre România și Ucraina prin punctul de la Halmeu, au de așteptat în prezent...

Coloana de TIR-uri se întinde pe 13 km la punctul de trecere a frontierei Halmeu
Încep lucrările pentru construirea celor mai lungi tuneluri feroviare din România
Stirea zilei marți, 5 martie 2024, 14:26

Încep lucrările pentru construirea celor mai lungi tuneluri feroviare din România

Încep lucrările pentru construirea celor mai lungi tuneluri feroviare din România. Marți, 5 martie, a pornit primul utilaj pentru forajul...

Încep lucrările pentru construirea celor mai lungi tuneluri feroviare din România
Continuă investigațiile asupra atacului cibernetic care a afectat activitatea spitalelor
Stirea zilei miercuri, 14 februarie 2024, 08:42

Continuă investigațiile asupra atacului cibernetic care a afectat activitatea spitalelor

Mai multe instituţii – printre care şi DIICOT – investighează atacul cibernetic care a afectat activitatea a 25 de unităţi medicale...

Continuă investigațiile asupra atacului cibernetic care a afectat activitatea spitalelor
Ziua Mondială a Radioului, sărbătorită la Radio România
Stirea zilei marți, 13 februarie 2024, 06:00

Ziua Mondială a Radioului, sărbătorită la Radio România

Marți, 13 februarie, va fi Ziua mondială a Radioului, mijloc de informare pe care UNESCO îl apreciază ca pe o parte esențială a vieții...

Ziua Mondială a Radioului, sărbătorită la Radio România
Stirea zilei luni, 12 februarie 2024, 13:23

Mai multe spitale din țară, afectate de un atac cibernetic [UPDATE]

UPDATE: ora 13.35 Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Spitalul din Sighetu Marmației se numără printre...

Mai multe spitale din țară, afectate de un atac cibernetic [UPDATE]
Stirea zilei luni, 12 februarie 2024, 09:29

Coaliţia de guvernare reia discuţiile privind comasarea alegerilor

La şedinţa de săptămâna trecută PSD şi PNL nu au reuşit să ajungă la o înţelegere. Cea mai vehiculată variantă este ca în 9 iunie,...

Coaliţia de guvernare reia discuţiile privind comasarea alegerilor
Stirea zilei vineri, 9 februarie 2024, 12:07

România, în așteptarea deciziei în procesul Gabriel Resources vs. Roșia Montană [UPDATE]

UPDATE: ora 16.14 România este pregătită pentru orice decizie în procesul privind Roşia Montană, dă din nou asigurări premierul Marcel...

România, în așteptarea deciziei în procesul Gabriel Resources vs. Roșia Montană [UPDATE]
Stirea zilei joi, 8 februarie 2024, 12:02

Comasarea alegerilor – o nouă rundă de discuții în coaliția de guvernare [UPDATE]

UPDATE: ora 18.00 Liderii PSD şi PNL nu au ajuns la o concluzie finală în privinţa comasării alegerilor, în urma şedinţei de coaliţie...

Comasarea alegerilor – o nouă rundă de discuții în coaliția de guvernare [UPDATE]