Ascultă Radio România Cluj Live

Legume şi fructe care reduc riscul de cancer

Legume şi fructe care reduc riscul de cancer

Articol de cristina.rusu, 10 iulie 2019, 12:00 / actualizat: 11 iulie 2019, 10:27

Portocalele, strugurii şi morcovii conţin compuşi anticanceroşi care seamănă cu cei utilizaţi în medicamentele aprobate.

Experţii de la Colegiul Imperial din Londra au descoperit că din cele 7.900 de molecule din fructe şi legume, 110 au potenţialul de a lupta împotriva tumorilor.

Pentru a afla ce fructe şi legume diminuează cel mai mult riscul de cancer, oamenii de ştiinţă au introdus 7.962 de molecule biologic active în algoritmul „instruit” să recunoască proprietăţile a 199 de medicamente anti-cancer, fiind depistate 110 cu efect împotriva acestei maladii.

Cele mai multe ingrediente cu proprietăţi anticanceroase se găsesc în portocale, struguri, morcovi, varză, ţelină sălbatică, coriandru, mărar şi ceai.

Portocalele sunt deosebit de bogate în flavonoidul diosmină, conţinut şi de coriandru şi mărar. Ceaiul are multe catehine, terpenoide şi tanini care reduc deteriorarea ADN-ului, suprimă inflamaţia şi ucid celulele canceroase.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Obiceiuri simple care te fac mai fericit în fiecare zi
Diverse sâmbătă, 23 martie 2024, 00:00

Obiceiuri simple care te fac mai fericit în fiecare zi

O descoperire suprinzătoare a fost făcută în acest sens de profesorul de la Universitatea din Bristol, Bruce Hood. Putem fi fericiţi, dar pentru...

Obiceiuri simple care te fac mai fericit în fiecare zi
Arborele Anului 2024
Diverse vineri, 22 martie 2024, 16:00

Arborele Anului 2024

„Inima grădinii”, așa cum este numit fagul premiat, are aproximativ 200 de ani și este al treilea copac consecutiv polonez care câștigă...

Arborele Anului 2024
Beneficiile și dezavantajele consumului de cafea
Diverse vineri, 22 martie 2024, 12:00

Beneficiile și dezavantajele consumului de cafea

Oamenii de ştiinţă din întreaga lume au controverse zilnice pe tema beneficiilor şi dezavantajelor consumului de cafea.   Majoritatea...

Beneficiile și dezavantajele consumului de cafea
Țara care descurajează cumpărarea hainelor de tip „fast-fashion”
Diverse vineri, 22 martie 2024, 06:00

Țara care descurajează cumpărarea hainelor de tip „fast-fashion”

Guvernul francez vrea să încurajeze populaţia să achiziţioneze haine din materiale sustenabile, în locul celor ieftine de import care sunt...

Țara care descurajează cumpărarea hainelor de tip „fast-fashion”
Diverse joi, 21 martie 2024, 12:00

De ce are nevoie creierul de zahăr?

Potrivit specialiştilor, organismul poate extrage energie şi din ţesutul adipos, dar creierul are nevoie în principal de glucoză, pe care o...

De ce are nevoie creierul de zahăr?
Diverse joi, 21 martie 2024, 06:00

Vierme care depune ouă şi își hrăneşte puii cu lapte

Până acum, se credea că această specie de vierme originară din Brazilia folosea o combinație dintre tentaculele sale faciale și nămol pentru...

Vierme care depune ouă şi își hrăneşte puii cu lapte
Diverse miercuri, 20 martie 2024, 17:06

Obiceiuri ciudate din secolul XIX

Multe lucruri bune provin din Anglia secolului XIX; avem în acest sens cărţile lui Charles Dickens şi Jane Austen, ilustratele de Crăciun şi...

Obiceiuri ciudate din secolul XIX
Diverse miercuri, 20 martie 2024, 12:00

Alimentele care influențează aspectul fizic al omului

Unele produse pot reduce atractivitatea, la această concluzie neașteptată a ajuns cercetătorii francezi de la Universitatea din Montpellier, care...

Alimentele care influențează aspectul fizic al omului