Cele mai interesante mâncăruri din Game of Thrones
1. Plăcintă de porumbel, tăiată cu oţel valirian
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 5 mai 2019, 12:00 / actualizat: 5 mai 2019, 13:15
Plăcinta de porumbel este alimentul vedetă al nunţilor în Westeros. Într-adevăr, acest preparat a fost înfăţişat şi la nunta prinţului Joffrey Baratheon şi a lui Margaery Tyrell. Joffrey a tăiat plăcinta cu o sabie din oţel valirian, eliberând porumbeii din interiorul ei (şi ucigând câteva păsări între timp).
2. Prăjitură cu lămâie
Acest desert este rezervat doar celor mai avuţi locuitori ai celor Şapte Regate. Sunt prăjituri de dimensiuni mici, aşadar nobilii le pot ronţăi în timp ce stau la o bârfă. Este mâncarea favorită a Sansei Stark, ceea ce arată răsfăţul de care a avut aceasta parte (cel puţin până a se logodi cu prinţul Joffrey).
3. Inimă de cal în stil Dothraki
Popoarele libere aveau alte delicatese faţă de cei din Westeros. Când soţia unui conducător dothraki este însărcinată, aceasta trebuie să mănânce o inimă de armăsar în timpul unei ceremonii religioase, în timp ce preotesele se roagă şi cântă în jurul ei. Daenerys Targarien a trebuit să treacă prin această ceremonie.
4. Supă groasă de melci
Primul fel de mâncare de la nunta prinţului Joffrey, pomenit în al treilea volum al seriei A song of ice and fire. Amintim că la eveniment au fost servite 77 de feluri, bucătarii au trebuit aşadar să-şi pună imaginaţia la încercare. Totuşi, aici pare că au mers prea departe.
5. Carne de oaie în lapte de migdale
George R.R. Martin nu se dă înapoi de la combinaţii inedite, precum această tocană din carne de oaie fiartă în lapte de migdale, asezonată cu morcovi, stafide şi ceapă. Poftă bună!
Andrea Nagy
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.