Ascultă Radio România Cluj Live

Primii artiști confirmați la Blaj aLive 2019

Primii artiști confirmați la Blaj aLive 2019

Articol de Bianca Câmpeanu, 22 aprilie 2019, 14:08

Blaj aLive Festival dă undă verde noutăților: The Motans, Mihail, Gramofone și Marú sunt primii artiști confirmați pentru ediția cu numărul șapte. Blaj aLive, cel mai accesibil festival multicultural de la noi, va avea loc pe 9 iunie 2019, pe Câmpia Libertății.

La Marea Adunare de la Blaj aLive, fanii vor asculta și dansa în natură pe ritmurile unora dintre cei mai îndrăgiți artiști care vor urca pe Freedom Stage. Festivalierii se vor putea relaxa și bucura de varietăți culinare în zonele de lounge sau în food court, având ocazia să își petreacă timpul dintre concerte în parcul de distracții sau implicându-se în diferite activări creative din interiorul festivalului.

Concerte și premiere pe Câmpia Libertății

THE MOTANS, unul dintre proiectele muzicale cu cea mai rapidă ascensiune de la noi, vine pentru prima dată pe Câmpia Libertății!

The Motans este una dintre trupele românești cele mai în vogă la ora actuală, oferind pasionaților de vibe-uri bune câteva dintre cele mai apreciate hit-uri promovate în ultimii ani în România.

Proiectul a fost lansat în 2016, debutând cu „Versus”, o piesă care a cucerit inimile publicului chiar de la prima ascultare, devenind în scurt timp un adevărat fenomen. Ceea ce a urmat a fost și mai surprinzător. Majoritatea lansărilor The Motans devin imediat iubite de public, dar și susținute de radiourile și de canalele TV din toată țara. #1 este o poziție cu care artistul deja s-a obișnuit, cele mai multe dintre piesele The Motans clasându-se pe poziția #1 în toate topurile comerciale.

MIHAIL, unul dintre cei mai eclectici artiști din industria muzicală autohtonă, cunoscut pentru hit-ul „Mă ucide ea”, va urca pentru prima dată pe Freedom Stage!

Mihail a luat publicul român prin surprindere cu binecunoscuta „Mă ucide ea”, piesă desemnată a doua cea mai difuzată melodie din 2016, grație influențelor funk, blues, pop și a poveștii dedicate tuturor celor care au trăit acel moment special în care două priviri se întâlnesc și stârnesc, fie chiar și pentru puțin timp, pasiunea.

Melodia a strâns peste 70 de milioane de vizualizări pe YouTube, însă, acesta a fost doar începutul, artistul profitând de fiecare șansă pentru a se reinventa și a aduce un sound nou proiectului său.

GRAMOFONE sursa muzicii de suflet ce transmite un mesaj cu care rezonăm, pentru prima dată la Blaj aLive!
Povestea Gramofone începe în vara anului 2013, cu câteva experimente instrumentale adunate într-un EP numit „Intervention”. Cu timpul, experimentele au luat forme mai complexe și mai îndrăznețe. Așa s-a conturat albumul „Confessions from the Belly of the Beast”, un discurs muzical ce pune sub lupă aspecte universale ale societății moderne, inspirate din realitatea prezentă, dar și dintr-un univers distopic.

Proiectul pornește de la un credo plin de profunzime, care îi inspiră pe membrii trupei: trebuie să ne facem auziți, să trezim oamenii la realitate, să le oferim genul de muzică de suflet, fără a neglija esența mesajului care transpare puternic din fiecare vers.

La Blaj aLive 2019, pe lângă ritmurile antrenante, Gramofone ne va inspira cu versuri pline de semnificație, inspirate din situațiile cu care fiecare dintre noi se confruntă în fiecare zi.

MARÚ, una dintre artistele în ascensiune rapidă pe scena muzicală românească, aduce în premieră pe Freeedom Stage, un soulful pop plin de emoție!

Marú este o compozitoare/interpretă multi-instrumentistă a cărei timbru cristalin va convinge orice ascultător să o asculte în continuu. După 6 ani de studii la conservator în Viena (Austria), Marú a reușit să își dezvolte propriul stil, ce amintește de Angus & Julia Stone, Norah Jones, Ed Sheeran, Kate Bush, Elise Trow, Bat For Lashes, influențe presărate în abundență cu autenticitate și cu acel „ceva” pe care numai ea îl deține.

Pentru cei cărora le place să asculte cu mintea, inima, corpul, Marú aduce la Blaj aLive 2019 un dar unic: muzica sa. Music by Marú.

Biletul pentru ziua de festival va avea prețul de 60 de lei/persoană şi poate fi achiziţionat de pe blt.ro sau direct pe www.blajalive.ro.

 

Sursă foto: blajalive.ro

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

De 70 de ani Transilvania ascultă teatru la Radio Cluj
Cultural duminică, 24 martie 2024, 00:00

De 70 de ani Transilvania ascultă teatru la Radio Cluj

Piesa Hora Domnițelor de Radu Stanca Adaptarea radiofonică Ioan Chindriș. Regia artistică Ioan Tauf. În distribuție Teodora Mazanitis Fugaru,...

De 70 de ani Transilvania ascultă teatru la Radio Cluj
18 ani de existență a Mitropoliei Clujului
Cultural sâmbătă, 23 martie 2024, 00:00

18 ani de existență a Mitropoliei Clujului

Evenimentul naşterii noii mitropolii transilvănene este ancorat în viziunea şi voința istorică exprimată de Sfântul Andrei Şaguna, de...

18 ani de existență a Mitropoliei Clujului
Ziua Porților Deschise la teatru
Cultural vineri, 22 martie 2024, 12:16

Ziua Porților Deschise la teatru

Programul de anul acesta se adresează tuturor categoriilor de vârstă, incluzând activități diverse atât pentru cei mari, cât și pentru cei...

Ziua Porților Deschise la teatru
50.000 de volume din Biblioteca Brukenthal pot fi găsite online
Cultural joi, 21 martie 2024, 16:46

50.000 de volume din Biblioteca Brukenthal pot fi găsite online

Biblioteca Brukenthal are o colecţie de peste 280.000 volume, dar acestea se puteau consulta doar la sediu, prin căutarea în fişele de hârtie....

50.000 de volume din Biblioteca Brukenthal pot fi găsite online
Cultural marți, 19 martie 2024, 18:04

Protest la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău

Revendicările vizează creşterea salariilor pentru lucrătorii din muzee şi biblioteci astfel încât să dispară discriminarea salarială între...

Protest la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău
Cultural marți, 19 martie 2024, 11:41

Radio Cluj la 70 de ani: Naraton 1954-2024

Volumul apare la Editura Școala Ardeleană, sub egida Cercului „Hertziana” al seniorilor din Radio Cluj și a Uniunii Ziariștilor...

Radio Cluj la 70 de ani: Naraton 1954-2024
Cultural marți, 19 martie 2024, 06:00

Orchestra Regală de Tineret se aude la Cluj-Napoca

Aceasta se va afla sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu și va fi mentorată de maestrul Cristian Mandeal.   S-au...

Orchestra Regală de Tineret se aude la Cluj-Napoca
Cultural luni, 18 martie 2024, 19:08

Maratonul Bach, la a treia ediție

Astfel, joi, 21 martie 2024, de ziua compozitorului Johann Sebastian Bach, în Biserica Luterană Pietati din Cluj-Napoca va avea loc cea de-a treia...

Maratonul Bach, la a treia ediție