Ascultă Radio România Cluj Live

Zâmbetul fals poate creşte consumul de alcool

Zâmbetul fals poate creşte consumul de alcool

Articol de cristina.rusu, 15 aprilie 2019, 12:00 / actualizat: 15 aprilie 2019, 13:40

Cercetătorii au ajuns la concluzia că oamenii din a căror fişă a postului face parte zâmbitul continuu sunt mai predispuşi la un consum crescut de alcool.

Cercetătorii de la universităţile Penn State şi Buffalo au studiat consumul de alcool al celor care, din natura locului lor de muncă, au de-a face cu mulţi oameni în decursul unei zile. Ei au luat în considerare vânzătorii din supermarketuri, asistentele din cabinetele medicale, dar şi învăţătoarele. Oamenii de ştiinţă au găsit o legătură între înfrânarea sentimentelor negative, zâmbitul fals şi consumul serios de alcool.

Când angajaţii din aceste sectoare au de-a face cu clienţi, îşi înfrânează sentimentele şi afişează un zâmbet fals, ceea ce îi face şi mai stresaţi şi le provoacă şi mai multe sentimente negative, spune Alicia Grandeiy, doctor în psihologie. Acest lucru înseamnă că devin prost dispuşi şi abia aşteaptă să pună mâna pe un pahar de băutură.

Cu cât mai mult un angajat trebuie să-şi controleze negativitatea, cu atât mai puţin reuşeşte acesta să-şi gestioneze consumul de alcool:

La prima vedere, sună bine să avem un job unde trebuie să zâmbim toată ziua. Dar asta drenează serios rezervele de energie până la sfârşitul zilei, spune Grandey.

Rezultatele studiului au fost publicate în Journal of Occupational Health Psychology. Cercetătorii le recomandă angajatorilor ca, pentru evitarea consecinţelor negative asupra sănătăţii, să regândească regulamentele ce impun zâmbitul continuu angajaţilor.

 

Andrea Nagy

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Obiceiuri simple care te fac mai fericit în fiecare zi
Diverse sâmbătă, 23 martie 2024, 00:00

Obiceiuri simple care te fac mai fericit în fiecare zi

O descoperire suprinzătoare a fost făcută în acest sens de profesorul de la Universitatea din Bristol, Bruce Hood. Putem fi fericiţi, dar pentru...

Obiceiuri simple care te fac mai fericit în fiecare zi
Arborele Anului 2024
Diverse vineri, 22 martie 2024, 16:00

Arborele Anului 2024

„Inima grădinii”, așa cum este numit fagul premiat, are aproximativ 200 de ani și este al treilea copac consecutiv polonez care câștigă...

Arborele Anului 2024
Beneficiile și dezavantajele consumului de cafea
Diverse vineri, 22 martie 2024, 12:00

Beneficiile și dezavantajele consumului de cafea

Oamenii de ştiinţă din întreaga lume au controverse zilnice pe tema beneficiilor şi dezavantajelor consumului de cafea.   Majoritatea...

Beneficiile și dezavantajele consumului de cafea
Țara care descurajează cumpărarea hainelor de tip „fast-fashion”
Diverse vineri, 22 martie 2024, 06:00

Țara care descurajează cumpărarea hainelor de tip „fast-fashion”

Guvernul francez vrea să încurajeze populaţia să achiziţioneze haine din materiale sustenabile, în locul celor ieftine de import care sunt...

Țara care descurajează cumpărarea hainelor de tip „fast-fashion”
Diverse joi, 21 martie 2024, 12:00

De ce are nevoie creierul de zahăr?

Potrivit specialiştilor, organismul poate extrage energie şi din ţesutul adipos, dar creierul are nevoie în principal de glucoză, pe care o...

De ce are nevoie creierul de zahăr?
Diverse joi, 21 martie 2024, 06:00

Vierme care depune ouă şi își hrăneşte puii cu lapte

Până acum, se credea că această specie de vierme originară din Brazilia folosea o combinație dintre tentaculele sale faciale și nămol pentru...

Vierme care depune ouă şi își hrăneşte puii cu lapte
Diverse miercuri, 20 martie 2024, 17:06

Obiceiuri ciudate din secolul XIX

Multe lucruri bune provin din Anglia secolului XIX; avem în acest sens cărţile lui Charles Dickens şi Jane Austen, ilustratele de Crăciun şi...

Obiceiuri ciudate din secolul XIX
Diverse miercuri, 20 martie 2024, 12:00

Alimentele care influențează aspectul fizic al omului

Unele produse pot reduce atractivitatea, la această concluzie neașteptată a ajuns cercetătorii francezi de la Universitatea din Montpellier, care...

Alimentele care influențează aspectul fizic al omului