Persoanele care mănâncă nesănătos sunt mai predispuse la probleme psihice
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 3 martie 2019, 10:00
Problemele psihice sunt legate de alimentaţia nesănătoasă.
Persoanele care mănâncă nesănătos sunt mai predispuse la probleme psihice, iar această tendinţă este valabilă pentru toate vârstele, ambele sexe şi diferite niveluri de venituri, indică rezultatele unui studiu publicat în International Journal of Food Sciences and Nutrition.
Cercetătorii americani au analizat rezultatele a peste 240.000 de interviuri telefonice efectuate în California, între 2005 şi 2015, care au dovedit că 17% dintre respondenţi suferă de boli psihice. Persoanele care consumă alimente nesănătoase şi foarte rar fructe şi legume proaspete au avut mai des probleme psihice decât cei care urmează o dietă sănătoasă.
Una dintre constatările experţilor arată o legătură între creşterea consumului de zahăr şi tulburarea bipolară. Alimentele prăjite sunt, de asemenea, asociate cu depresia. Oamenii de ştiinţă recomandă supravegherea dietei copiilor cu vârste de până la 12 ani pentru a evita posibilele probleme psihice la maturitate.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.