Ascultă Radio România Cluj Live

A 20-a ediție a Târgului de Cariere de la Sibiu

A 20-a ediție a Târgului de Cariere de la Sibiu

Articol de cristina.rusu, 28 noiembrie 2018, 10:34

La cea de-a 20-a ediție a Târgului de Cariere, organizat zilele acestea la Sibiu participă peste 30 de companii.

Candidații au la dispoziție peste 1000 de locuri de muncă, din diverse domenii, precum IT, inginerie, administrativ, producție, management, consultanță sau vânzări. Digitalizarea CV-ului și compararea salariului sunt noutățile acestei ediții.

Târgul de Cariere, organizat la Sibiu se desfășoară zilele acestea, între orele 10:00-18:00 la Hotel Ramada. Companiile pun la dispoziția candidaților oferte din toate categoriile, de la muncitori necalificați, până la persoane cu studii superioare. Candidații pot opta atât pentru joburi full time, cât și part-time.

În perioada septembrie-noiembrie, evenimentul a fost organizat în opt orașe din țară, Sibiul fiind ultimul pe listă.

Pr-ul Târgului de Cariere, Alina Agafiței:

La aceasta ediție a Târgului de Cariere, organziat la Sibiu aducem în atenția candidatului un nou mod de aplicare. Digitalizarea CV-ului este noutatea sezonului. Sunt prezente peste 30 de companii din cele mai variate domenii, cum ar fi inginerie, IT, producție, management, alimentație, contabilitate. Sunt peste 1000 de locuri de muncă și totodată aducem în atenția candidaților compararea salariului. Târgul a avut loc atât în România, cât și în Republica Moldova. Primul oraș a fost Chișinăul, a urmat apoi Clujul, Iași, Târgul Mureș, Brașov, Alba Iulia și acum suntem la Sibiu. (Alina Agafiței)

Prin intermediul eJobs este introdusă noutatea acestui sezon și anume digitalizarea CV-ului. Participanții vor putea să își depună CV-ul în câteva secunde la compania unde vor să se angajeze. Candidații își pot imprima CV-ul la intrarea în târg, sub forma unui QR Code, pe care îl vor putea scana cu ajutorul aplicației direct pe telefon.

Despre cum funcționează aplicația eJobs ne explică Ilinca Hoinic:

Totul este digitalizat. Toate datele sunt pe platformă în momentul de față și dacă ei vor să își adapteze datele pot face acest lucru în orice moment. Angajatorii văd toate datele adaptate atunci când vizualizează CV-ul. Există mai multe variante de logare. Candidatul poate să intre pe platformă în mod direct de acasă, înainte de a ajunge la târg și își poate face repede un cont, se poate loga și cu Facebook-ul sau cu o adresă de email.

Mai există varianta de a veni direct la târg unde îi putem ajuta noi cu ajutorul liniei noastre scurte 0219124, iar colegii noștri de la sediul central îi ajută să își facă CV-ul. La final îi așteptăm la noi pentru a le printa CV-ul. Mai există și varianta aplicației de mobil prin care își pot generaliza singuri acest QR.  (Ilinca Hoinic)

Totodată, cei care trec pragul evenimentului, pot să își compare salariul în timp real cu aplicația Paylab. Candidații au astfel ocazia să constate dacă primesc salariul cuvenit la actualul loc de muncă, în funcție de anumiți factori cum ar fi experiența în domeniu, regiunea geografică, beneficiile de la locul de muncă.

Mulți dintre cei care au dorit să își depună CV-urile, au constatat că sunt puține joburi în domeniile comunicării și științei, comparativ cu domeniul IT. Printre vizitatorii târgului am întâlnit și liceeni, dornici să afle noutățile de pe piața muncii.

„Avem la școală un curs de orientare în carieră, iar profesorul care îl susține, ne-a adus la târg pentru a vedea ce ne atrage de pe piața muncii și spre domenii am vrea să ne îndreptăm pe viitor”

„Fiind o clasă de științe în an terminal, am venit toată clasa cu unul dintre profesorii noștri pentru a căuta un job în domeniul ingineriei sau științelor naturii. Sincer nu am găsit aproape nimic pe partea de științe, dar în schimb am găsit pe partea de inginerie un job care mi s-ar potrivi cu programul de la facultate. Este un eveniment foarte bun care ar ajuta atât viitorii studenți, cât și persoanele care au un job și vor să se reprofileze”

Târgul de Cariere este cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România și Republica Moldova. Sunt prezente peste 30 de companii din diverse domenii, care oferă locuri de muncă atât în țară, cât și în străinătate. Una dintre companii oferă 10.000 de dolari pe lună pentru cei care vin cu idei inovatoare pentru promovarea unor produse din domeniul gastronomic.

Această prezentare necesită JavaScript.

„În Sibiu găsim în general toată paleta de candidați care ne interesează, mai puțin muncitorii necalificați. Căutăm atât vorbitori de germane, care se pliază pe aproape toate departamentele noastre. Căutăm și specialiști tehnici și absolvenți de studii superioare cu bune competențe transversale.”

„În momentul de față pe zona tehnică căutăm specialist mentenanță, inginer automatist, specialist optimizări și inginer planificare.”

„Suntem o fabrică de producție care avem patru divizii, dintre care două sunt în zona de automotive, una în zona de tehnică liniară pentru roboți industriali și o divizie de hidraulică industrială, iar posturile sunt corelate.”

„Pentru Târgul de Carieră de la Sibiu avem un job plătit cu 10.000 de dolari pe lună, timp de trei luni cu doar două ore de muncă pe zi, în care poți sau nu să vila birou, alegerea este la tine. Ca să obți acest job trebuie să ne dai cea mai bună idee de promovare a unor produse pe care noi le-am lansat. Este o gamă de produse de sortimente de salam și cârnați. Alternativ ne puteți ajuta să alegem cea mai bună idee de promovare și poate câștiga o excursie în Bali.”

Un avantaj pentru candidați ar fi cunoașterea unei limbi străine precum germana, olandeza, spaniola sau portugheza.

 

Laura Matei

Obiceiuri simple care te fac mai fericit în fiecare zi
Diverse sâmbătă, 23 martie 2024, 00:00

Obiceiuri simple care te fac mai fericit în fiecare zi

O descoperire suprinzătoare a fost făcută în acest sens de profesorul de la Universitatea din Bristol, Bruce Hood. Putem fi fericiţi, dar pentru...

Obiceiuri simple care te fac mai fericit în fiecare zi
Arborele Anului 2024
Diverse vineri, 22 martie 2024, 16:00

Arborele Anului 2024

„Inima grădinii”, așa cum este numit fagul premiat, are aproximativ 200 de ani și este al treilea copac consecutiv polonez care câștigă...

Arborele Anului 2024
Beneficiile și dezavantajele consumului de cafea
Diverse vineri, 22 martie 2024, 12:00

Beneficiile și dezavantajele consumului de cafea

Oamenii de ştiinţă din întreaga lume au controverse zilnice pe tema beneficiilor şi dezavantajelor consumului de cafea.   Majoritatea...

Beneficiile și dezavantajele consumului de cafea
Țara care descurajează cumpărarea hainelor de tip „fast-fashion”
Diverse vineri, 22 martie 2024, 06:00

Țara care descurajează cumpărarea hainelor de tip „fast-fashion”

Guvernul francez vrea să încurajeze populaţia să achiziţioneze haine din materiale sustenabile, în locul celor ieftine de import care sunt...

Țara care descurajează cumpărarea hainelor de tip „fast-fashion”
Diverse joi, 21 martie 2024, 12:00

De ce are nevoie creierul de zahăr?

Potrivit specialiştilor, organismul poate extrage energie şi din ţesutul adipos, dar creierul are nevoie în principal de glucoză, pe care o...

De ce are nevoie creierul de zahăr?
Diverse joi, 21 martie 2024, 06:00

Vierme care depune ouă şi își hrăneşte puii cu lapte

Până acum, se credea că această specie de vierme originară din Brazilia folosea o combinație dintre tentaculele sale faciale și nămol pentru...

Vierme care depune ouă şi își hrăneşte puii cu lapte
Diverse miercuri, 20 martie 2024, 17:06

Obiceiuri ciudate din secolul XIX

Multe lucruri bune provin din Anglia secolului XIX; avem în acest sens cărţile lui Charles Dickens şi Jane Austen, ilustratele de Crăciun şi...

Obiceiuri ciudate din secolul XIX
Diverse miercuri, 20 martie 2024, 12:00

Alimentele care influențează aspectul fizic al omului

Unele produse pot reduce atractivitatea, la această concluzie neașteptată a ajuns cercetătorii francezi de la Universitatea din Montpellier, care...

Alimentele care influențează aspectul fizic al omului