Ascultă Radio România Cluj Live

Ouăle, alimente ideale pentru femeile însărcinate

Ouăle, alimente ideale pentru femeile însărcinate

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 22 august 2018, 12:00

Ouăle sunt un aliment excelent pentru femeile gravide, reducând riscul de naştere prematură, de greutate scăzută a bebeluşilor la naştere şi de depresie postpartum, susţin experţii.

Compoziţia nutritivă bogată a ouălor asigură multe dintre vitaminele şi mineralele importante pentru femeile însărcinate, cum ar fi fierul, iodul, vitamina B12, vitamina D, folaţi.

Ouăle conţin proteine, nutrienţi uşor digerabili, fiind una dintre puţinele surse naturale de vitamina D, care este foarte importantă pentru gravide, explică nutriţionistul Cordelia Woodward din echipa de cercetători.

Acestea conţin, de asemenea, cantităţi mici de acizi graşi cu lanţuri lungi, tipici pentru fructele de mare, care sunt asociaţi cu o mai mare greutate a copilului, un risc mai mic de naştere prematură şi de depresie pentru mame, a adăugat Woodward.

Fierul din ouă este foarte important pentru femeile însărcinate, deoarece de obicei acestea suferă de deficienţe minerale, ceea ce duce la oboseală severă. Un singur ou pe zi oferă toată cantitatea necesară de vitamină B12 pentru femeile gravide şi, pe lângă faptul că este important pentru celulele nervoase şi sânge, participă la sinteza ADN – materialul genetic pentru toate celulele, inclusiv cele ale fătului în creştere. Două ouă pe zi asigură 55 de micrograme de folaţi, dar femeile însărcinate trebuie să ia suplimente cu acid folic în primele trei luni de sarcină.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

 

Nutella – 60 de ani într-un borcan!
Diverse luni, 22 aprilie 2024, 09:32

Nutella – 60 de ani într-un borcan!

Cei 60 de ani, celebrează geniul lui Michele Ferrero, care în 1964 a inventat crema de alune și ciocolată.   Timp de decenii a fost o...

Nutella – 60 de ani într-un borcan!
Alimente care îi ajută pe copii să se recupereze rapid după bolile respiratorii
Diverse duminică, 21 aprilie 2024, 12:00

Alimente care îi ajută pe copii să se recupereze rapid după bolile respiratorii

Alimentația nesănătoasă poate duce la creșterea riscului de îmbolnăvire, iar copiii în perioada de creștere sunt vulnerabili la...

Alimente care îi ajută pe copii să se recupereze rapid după bolile respiratorii
Se pot descifra visele păsărilor?
Diverse duminică, 21 aprilie 2024, 06:00

Se pot descifra visele păsărilor?

Un studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea din Buenos Aires a aruncat o nouă lumină asupra acestei întrebări intrigante prin...

Se pot descifra visele păsărilor?
O vilă veche din Pompeii a fost iluminată într-un mod inedit
Diverse sâmbătă, 20 aprilie 2024, 16:00

O vilă veche din Pompeii a fost iluminată într-un mod inedit

Aceste ţigle conţin celule solare fotovoltaice, care îi permit sitului arheologic inclus de UNESCO pe lista patrimoniului mondial să îşi...

O vilă veche din Pompeii a fost iluminată într-un mod inedit
Diverse sâmbătă, 20 aprilie 2024, 12:00

Care este cea mai bună brânză pentru…inimă?

Brânza este un produs versatil care poate fi adăugat în mâncăruri, sandvişuri, salate, precum și consumată cu vin.   Cu toate acestea,...

Care este cea mai bună brânză pentru…inimă?
Diverse sâmbătă, 20 aprilie 2024, 06:00

”Colțul Celibatarilor” în parcuri!

În Suzhou, a fost deschisă o „Grădină a Întâlnirilor”, o iniţiativă care are ca scop organizarea şi formalizarea procesului de...

”Colțul Celibatarilor” în parcuri!
Diverse vineri, 19 aprilie 2024, 18:00

Oraşele majore ale Chinei se scufundă sub propria greutate

Un nou studiu relevă că cel puţin jumătate din oraşele majore ale Chinei se scufundă sub propria greutate.   Cercetătorii au evaluat 82...

Oraşele majore ale Chinei se scufundă sub propria greutate
Diverse vineri, 19 aprilie 2024, 12:00

Alimente crude versus mâncare gătită

Consumul unor alimente în forma lor naturală este uneori benefic. Gătirea alimentelor poate distruge unele enzime şi poate afecta unii...

Alimente crude versus mâncare gătită