Ascultă Radio România Cluj Live

Cine va reprezenta Sibiul la Concursul European Young Chef Award 2018

Cine va reprezenta Sibiul la Concursul European Young Chef Award 2018

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 20 august 2018, 15:17

Patru bucătari s-au „duelat” duminică, 19 august, la European Young Chef Award 2018 de la Sibiu. Misiunea acestora a fost să amestece tradiționalul și inovatia în rețete inedite. Fiecare dintre concurenți a spus povestea preparatului său în fața unui juriu alcătuit din profesioniști recunoscuți în domeniu, printre care și câștigătorii primelor două ediții, Daniel Joarză și Alin Barabancea.

Andra Andriuc a gătit o reinterpretare a saramurei de păstrăv, Alin Costea a pregatit o tocăniță din mațe de miel, cu ardei copt și smântână, Constantin Fesan prezentat o varianta a mușchiulețului de porc cu ienupăr, iar Rareș Moga a reinterpretat clasica pomană a porcului, din porc de la Bazna, județul Sibiu.

Câștigătoarea ediției care a impresionat cu rețeta sa este Andra Andriuc. Tânăra, în vârstă de 25 de ani va reprezenta Sibiul la European Young Chef Award 2018, organizat îm Irlanda, între 25 și 27 noiembrie. Competiția este organizată la nivel european de către International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism. Pe plan regional aceasta este organizată de către membrii Platformei Regiunilor Gastronomice Europene, iar Sibiul este membru din 2014. În continuare o ascultăm pe căștigătoarea concursului, Andra Andriuc.

A fost prima dată când am gătit-o. Când m-am pregătit pentru concurs, am găsit-o într-o carte din secolul XVI. Câştigătorul ediţiei de anul trecut a gătit oaie, eu am decis să merg pe altceva. Şi saramura fiind una dintre cele mai vechi şi mai gătite reţete tradiţionale româneşti, am decis să o aleg.
Dintre toate saramurile, cea mai cunoscută este saramura de peşte. Într-adevăr, cu preponderenţă este întâlnită în zona Moldovei şi a Dobrogei, dar regăsim şi în Ardeal. E primul concurs la care am participat, emoţiile au fost enorme.


Pasiunea pentru bucătărie mi-am descoperit-o în timpul şcolii de bucătar Adi Hădean care a durat un an de zile, timp în care am făcut practică la diferite restaurante din Sibiu.
Într-un final voi reinterpreta saramura de păstrăv. (Andra Andriuc, reprezentanta Sibiului la European Young Chef Award 2018)

 

Ascultă Radio Antena Sibiului online AICI.

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

Destinația Turistică 2024 – Localitatea Rimetea
Transilvania marți, 16 aprilie 2024, 14:39

Destinația Turistică 2024 – Localitatea Rimetea

Este localitatea care reușește să se întrețină aproape în totalitate din turism.   Sunt peste 50 de pensiuni în zonă iar numărul...

Destinația Turistică 2024 – Localitatea Rimetea
Avertizări de vreme instabilă!
Transilvania marți, 16 aprilie 2024, 13:31

Avertizări de vreme instabilă!

În vest şi nord-vest, temperaturile nu vor mai trece de 20 de grade.   Alina Şerban, de la Administraţia Naţională de Meteorologie:...

Avertizări de vreme instabilă!
Bujorii de stepă au început să înflorească mai repede decât de obicei
Transilvania luni, 15 aprilie 2024, 18:24

Bujorii de stepă au început să înflorească mai repede decât de obicei

Potrivit custodelui Rezervaţiei de la Zau de Câmpie, Ciprian Cenan, primii trei bujori s-au deschis în data de 5 aprilie, dar temperaturile...

Bujorii de stepă au început să înflorească mai repede decât de obicei
Festival ”Madrigal” la Baia Mare și Sighetu Marmației
Transilvania luni, 15 aprilie 2024, 12:30

Festival ”Madrigal” la Baia Mare și Sighetu Marmației

Festivalul Madrigal are loc în perioada 15 – 28 aprilie și reprezintă un amplu turneu desfășurat la Baia Mare și Sighetu Marmației, ce...

Festival ”Madrigal” la Baia Mare și Sighetu Marmației
Transilvania luni, 15 aprilie 2024, 10:53

De la Așchileu la Buza-Habadoc, pe un drum nou-nouț!

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a adus detalii, luni, 15 aprilie, la Radio Cluj, despre proiectul finalizat:   Este un drum...

De la Așchileu la Buza-Habadoc, pe un drum nou-nouț!
Transilvania luni, 15 aprilie 2024, 10:19

Aprilie capricios – vremea în următoarele zile

UPDATE: ora 18.00 Vremea se strică în zilele următoare, pe măsură ce în România pătrunde un val de aer polar, care va duce la scăderea...

Aprilie capricios – vremea în următoarele zile
Transilvania vineri, 12 aprilie 2024, 15:46

Atenție la carnea de porc pe care o consumați!

Cele cinci persoane au consumat carne de porc din propria gospodărie, dar nu a cerut în prealabil un examen de specialitate asupra cărnii,...

Atenție la carnea de porc pe care o consumați!
Transilvania vineri, 12 aprilie 2024, 15:36

Mai multe trenuri pentru minivacanța de Paști

Pasagerii au în plus mai multe legături spre Constanţa şi staţiunile de pe litoral, cu trenuri directe din Oradea, Arad, Satu Mare, Baia Mare,...

Mai multe trenuri pentru minivacanța de Paști