Ascultă Radio România Cluj Live

Am încercat să găsim locuri de cazare pentru UNTOLD 2018

Am încercat să găsim locuri de cazare pentru UNTOLD 2018

Articol editat de cristina.rusu, 31 iulie 2018, 14:59

Dacă vrei să vizitezi Clujul în această perioadă, cu greu îţi vei găsi un loc de cazare. Mii de persoane se îndreaptă spre Cluj, în aceste zile.

A patra ediţie a festivalului UNTOLD e pregătită pentru start. Afrojack, Armin van Buuren şi The Prodigy sunt doar câteva nume confirmate ce vor urca pe scena festivalului în acest an.

Mulţi dintre participanţi şi-au ocupat locurile de cazare încă de anul trecut, după cum susţine Roxana Ghiran Marc, director general Grand Hotel Napoca:

Nu mai avem camere libere de anul trecut de prin septembrie-octombrie. Noi, fiind oarecum şi în curtea festivalului, am avut succes atât în rândul participanţilor, cât şi în rândul sponsorilor şi echipelor de organizare. Suntem, din fericire, 100% ocupaţi. Fiecare hotel are o strategie proprie de revenue management.

Asta înseamnă că, în funcţie de evenimentele care se întâmplă în oraş, creştem şi scădem tarifele. Tarifele pentru UNTOLD, în acest an, sunt mai crescute decât tariful mediu anual. Dar sunt crescute şi la alte evenimente, nu doar la UNTOLD.

O cameră pentru 2 persoane costă în jurul a 130-150 euro pe noapte. Noi chiar promovăm preţurile de bun simţ şi în timpul festivalului. (Roxana Ghiran Marc)

Am încercat să găsesc un loc de cazare la unul din hostelurile din oraş. Răspunsul a fost: Nu sunt locuri de foarte multă vreme. Se ocupă a doua sau a treia zi după ce se anunţă data. Noi am păstrat preţurile de recepţie din cursul anului. Sunt camere single la 100 de lei – 110 lei mic dejun inclus -, dar avem şi dormitoare cu paturi suprapuse la 65 de lei.

Am sunat şi la una din pensiunile situate în afara Clujului, mai precis în Floreşti: Nu mai avem cameră liberă. Acum la UNTOLD pentru o persoană costă cam 60 de lei pe noapte.

În cele din urmă am accesat şi aplicaţia Booking, care îmi arată că gradul de ocupare în ceea ce priveşte cazările din Cluj este de 90%. Iar la hoteluri, unde mai sunt camere de închiriat sau apartamente, preţurile au luat-o razna.

La un hotel de 4 stele, 4 nopţi pentru 2 persoane costă 4700 de lei. Un apartament în centru pentru 4 nopţi se închiriază cu 5033 lei.

Există şi apartamente care se închiriază cu 2.500 lei, dar şi apartamente care depăşesc 8.500 lei.

Pregătirile pentru festivalul UNTOLD influenţează traficul rutier şi mersul mijloacelor de transport în comun din Cluj-Napoca.

Circulaţia este închisă pe Aleea Stadionului şi pe Splaiul Independenţei, de la Podul Garibaldi până la intersecţia cu Podul Napoca, până în 8 august. În aceeaşi perioadă, circulaţia maşinilor va fi restricţionată pe str. George Coşbuc, de la Splaiul Independenţei până la intersecţia cu str. Cardinal Iuliu Hossu. Iar accesul pietonilor va fi interzis în zona Sălii Polivalente a stadionului Cluj Arena şi în zona Parcul Central.

Circulaţia tramvaielor pe linia 102 va fi suspendată, iar traseele liniilor 30 şi N26 vor fi deviate în conformitate cu restricţiile de trafic anunţate.

Pe lângă faptul că festivalul UNTOLDeste cunoscut peste hotare şi aduce foarte mulţi turişti, viceprimarul Dan Tarcea susţine că toată comunitatea are de câştigat în urma acestui eveniment:

Practic, un euro care este cheltuit la Cluj-Napoca, atrage pe orizontală încă 4 euro în Municipiul Cluj-Napoca. Dacă ne uităm la comercianţi, sunt mai multe taxe şi impozite pe care le încasăm indirect la Cluj; oamenii câştigă mai mulţi bani, pornind de la cei care închiriază, de la hotelieri, baruri, restaurante, de la taxiuri. Până la urmă toată comunitatea are de câştigat în această direcţie. Cu siguranţă că mai există şi lucruri de îmbunătăţit. De la an la an calitatea a crescut, de aceea încercăm să impunem cât mai multe condiţii prin care să crească calitatea acestui eveniment, să fie cât mai puţin deranjant pentru locuitorii din Cluj-Napoca.

Participanţilor la cea de-a patra ediţie a festivalului UNTOLD le spun distracţie maximă; iar clujenilor le urez putere de muncă şi înarmaţi-vă cu cât mai multă răbdare!

 

Rodica Tulbure / Andrea Nagy

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Colectă de Paști în diferite biserici din Oradea
Reportaje marți, 9 aprilie 2024, 14:15

Colectă de Paști în diferite biserici din Oradea

Aceasta se derulează cu sprijinul voluntarilor, în toate bisericile greco-catolice din Oradea. Scopul acestei colecte, realizate anual, este...

Colectă de Paști în diferite biserici din Oradea
Performanță UNICĂ pentru echipa de baschet a Clujului!
Reportaje vineri, 5 aprilie 2024, 14:15

Performanță UNICĂ pentru echipa de baschet a Clujului!

Au fost in total 25 de victorii si nicio infrangere in toate competitiile interne, performanta pe care nu a mai atins-o pana acum nicio alta echipa...

Performanță UNICĂ pentru echipa de baschet a Clujului!
Termoficare de secol 21 în municipiul Oradea
Reportaje vineri, 5 aprilie 2024, 13:31

Termoficare de secol 21 în municipiul Oradea

Locuitorii din Oradea vor beneficia de servicii mai bune de termoficare. Primăria Oradea va înlocui 30 de kilometri de rețea printr-un proiect cu...

Termoficare de secol 21 în municipiul Oradea
Credincioşii romano-catolici sărbătoresc Paştele
Reportaje duminică, 31 martie 2024, 11:35

Credincioşii romano-catolici sărbătoresc Paştele

În acest an, Paştele Catolic este sărbătorit pe 31 martie, iar Paştele Ortodox și Greco-Catolic va fi sărbătorit pe 5 mai. Episcopul...

Credincioşii romano-catolici sărbătoresc Paştele
Reportaje duminică, 31 martie 2024, 11:19

Pe podium, la Viena, cu 8 medalii

Între 24 și 27 martie, pasiunea și talentul au fost pe deplin dovedite la Concursul Internațional de Dans „Vibe Viena”, unde Clubul de Dans...

Pe podium, la Viena, cu 8 medalii
Reportaje joi, 28 martie 2024, 13:44

Se deschide drumul expres care leagă Oradea de Autostrada Transilvania

Șoseaua, în lungime de 19 kilometri, a fost finalizată și, spune președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, va descongestiona...

Se deschide drumul expres care leagă Oradea de Autostrada Transilvania
Reportaje joi, 28 martie 2024, 10:45

Virtual şi vivid: s-a lansat un Muzeu Virtual al Culturii Rromilor

Muzeul este unicul de această anvergură din lume, fiind în acelaşi timp bibliotecă şi cinematecă, dar mai ales o invitaţie de a retrăi...

Virtual şi vivid: s-a lansat un Muzeu Virtual al Culturii Rromilor
Reportaje miercuri, 27 martie 2024, 14:10

Ziua Mondială a Teatrului, la Cluj-Napoca

Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca și a deschis porțile pentru a 14-a oară, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului.   Din...

Ziua Mondială a Teatrului, la Cluj-Napoca