Ascultă Radio România Cluj Live

Pronosticurile Generaţiei de Aur pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia

Generaţia de Aur

Pronosticurile Generaţiei de Aur pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia
Foto: Generaţia de Aur

Articol editat de miclaus, 18 iunie 2018, 15:15

Componenții Generației de Aur a României nu se pot înțelege cu privire la echipa care are cele mai mari șanse să câștige Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia.

Cel mai mare jucător român al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi, crede că sunt mai multe selecționate care pot lua trofeul, dar el are o opțiune clară:

Gică Hagi: Vorbim de echipe experimentate, cu jucători cu multe meciuri, cum sunt Spania și Germania care sunt puternice. După aceea vine iar un grup cu două echipe, Argentina și Portugalia, cu cei mai buni jucători din lume. În cazul celorlalte vorbim de echipe tinere, frumoase, cu jucători talentați. Vom vedea. Eu rămân consecvent cu Spania, îmi place mult cum joacă și vom vedea ce pot face.

Actualul selectioner al României, Cosmin Contra, chiar dacă a mai avut disensiuni cu Hagi în privința convocării lui Ianis la Națională, e de aceeași părere cu “Regele” când vine vorba de favorite:

Cosmin Contra: Spania! Eu am o favorită, Spania. Dacă ar fi să vorbim de ce s-a întâmplat până acum, în afară de Portugalia – Spania celelalte meciuri au fost foarte închise. Cu foarte puține ocazii de gol. Probabil odată cu meciul doi din grupe vom vedea partide mai deschise. Deocamdată e un început nu foarte spectaculos din punct de vedere fotbalistic la Campionatul Mondial.

Grupul susținătorilor Spaniei este completat de fostul oficial al UEFA, Ionuț Lupescu, dar, spre deosebire de săptămânile trecute, el nu mai e la fel de sigur pe victoria ibericilor:

Ionuț Lupescu: Eu am pariat pe Spania, dar… problemele pe care le-au avut, cu schimbarea antrenorului înainte de începerea turneului, nu știu acum; am puțin dubii. Dar merg cu ei până la capăt.

Cel mai selecționat fotbalist al României, Dorinel Munteanu, rămâne fidel țării unde a făcut performanță la nivelul echipelor de club:

Dorinel Munteanu: Știți foarte bine, dintotdeauna, că mizez pe Germania. Eu consider că are șanse. E prima, a doua sau a treia favorită la titlul mondial.

Cristi Chivu e tentat să creadă că trofeul va trece oceanul. Cel mai tânăr component al Generației de Aur recunoaște însă că după primele meciuri de la Campionatul Mondial din Rusia l-a impresionat o echipă cu o populație mai mică decât cea a municipiului Cluj-Napoca:

Cristi Chivu: Mi-a plăcut Islanda, mi-a plăcut modul în care au jucat, dar n-o să câștige niciodată. Așa, dacă e să dau un pronostic, Brazilia, din punctul meu de vedere, are cele mai mari șanse să câștige Campionatul Mondial. Dar se pot întâmpla multe.

În loc să intervină pentru a limpezi cât de cât părerile, fostul mare arbitru internațional Ion Crăciunescu mai mult complică lucrurile:

Ion Crăciunescu: Eu pe Argentina am mizat foarte mult, dar m-a decepționat la primul meci. Argentina, Brazilia, și Franța este o echipa foarte puternică.

Pe lângă trofeul pus în joc, Campionatul Mondial din 2018 mai are de tranșat o luptă uriașă: Cristiano Ronaldo sau Messi. Cel mai probabil, pentru ambii jucători Mondialul din Rusia va fi ultimul pe care îl prind în teren, în condițiile în care au, amândoi, peste 30 de ani.
Gică Hagi nu vrea să facă o diferențiere a lor și ne sfătuiește să ne bucurăm că avem șansa să îi vedem în teren. Chiar dacă în primele lor meciuri Cristiano Ronaldo a dat 3 goluri Spaniei, în timp ce Messi a ratat un penalti, Hagi e convins că replica argentinianului va veni în următoarele partide:

Gică Hagi: Sunt doi jucători, cei mai buni din lume. E imposibil să spui care e mai bun dintre ei. Să ne bucurăm că există, că îi vedem în teren și că avem șansa să-i comparăm. Sunt jucători extraordinari, care sunt capabili singuri să schimbe soarta unui meci. Messi a ratat un penalty, dar asta nu înseamnă nimic. Acesta e fotbalul, și la jucătorii mari se întâmplă. Nu în fiecare zi ne sculăm la fel. Arată că și ei sunt oameni și se poate întâmpla, de ce nu. Dar Messi e Messi.

Dorinel Munteanu, în schimb, dacă e să aleagă între cei doi, știe pe cine mizează:

Dorinel Munteanu: GRIEZMANN!

Și Ionuț Lupescu crede că, la acest campionat mondial, pe lângă cei doi jucători de top va apărea și un al treilea:

Ionuț Lupescu: Nimeni nu poate spune cine e mai bun dintre cei doi! Poate o să fie alt jucător, și mai bun. Nu se știe niciodată. Nu știu, să vedem: poate vine Belgia cu Hazard.

Când vine vorba să aleagă între Messi și Cristiano Ronaldo, fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu e tranșant, de această dată:

Ion Crăciunescu: Pentru mine Messi va fi întotdeauna. Nu știu de ce… L-am comparat și cu Maradona, l-am văzut și pe Pele, e acolo, cu ei. Mi se pare incredibil acest Messi. E adevărat, Cristiano a dat două plus unu, că ăla plus unu e al portarului, dar eu, per ansamblu, ce fac în teren…Și Cristiano e un jucător formidabil. Dar, parcă, ăsta, desființează tot, pârjolește tot în fața lui.

Cu toate că Messi a început Mondialul cu stângul, competiția cu Ronaldo nu e, totuși, pierdută. Ca să recupereze diferența făcută după primele meciuri, Cristi Chivu, romanul care are în palmares câștigarea Ligii Campionilor cu Inter Milano, are un sfat pentru starul argentinian: să nu mai bată penalty-uri:

Cristi Chivu: Eu nu știu de ce mai bate. Deși e cel mai bun din punctul meu de vedere, alături de Cristiano, are multe penalty-uri ratate în cariera lui.

 

Mihai Miclăuș

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Apreciază:

Etichete:
Permacultură în grădina şcolii
Reportaje joi, 11 aprilie 2024, 10:48

Permacultură în grădina şcolii

Proiect implementat de Asociaţia pentru Natură şi Oameni, finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, prin programul Spaţii...

Permacultură în grădina şcolii
Colectă de Paști în diferite biserici din Oradea
Reportaje marți, 9 aprilie 2024, 14:15

Colectă de Paști în diferite biserici din Oradea

Aceasta se derulează cu sprijinul voluntarilor, în toate bisericile greco-catolice din Oradea. Scopul acestei colecte, realizate anual, este...

Colectă de Paști în diferite biserici din Oradea
Performanță UNICĂ pentru echipa de baschet a Clujului!
Reportaje vineri, 5 aprilie 2024, 14:15

Performanță UNICĂ pentru echipa de baschet a Clujului!

Au fost in total 25 de victorii si nicio infrangere in toate competitiile interne, performanta pe care nu a mai atins-o pana acum nicio alta echipa...

Performanță UNICĂ pentru echipa de baschet a Clujului!
Termoficare de secol 21 în municipiul Oradea
Reportaje vineri, 5 aprilie 2024, 13:31

Termoficare de secol 21 în municipiul Oradea

Locuitorii din Oradea vor beneficia de servicii mai bune de termoficare. Primăria Oradea va înlocui 30 de kilometri de rețea printr-un proiect cu...

Termoficare de secol 21 în municipiul Oradea
Reportaje duminică, 31 martie 2024, 11:35

Credincioşii romano-catolici sărbătoresc Paştele

În acest an, Paştele Catolic este sărbătorit pe 31 martie, iar Paştele Ortodox și Greco-Catolic va fi sărbătorit pe 5 mai. Episcopul...

Credincioşii romano-catolici sărbătoresc Paştele
Reportaje duminică, 31 martie 2024, 11:19

Pe podium, la Viena, cu 8 medalii

Între 24 și 27 martie, pasiunea și talentul au fost pe deplin dovedite la Concursul Internațional de Dans „Vibe Viena”, unde Clubul de Dans...

Pe podium, la Viena, cu 8 medalii
Reportaje joi, 28 martie 2024, 13:44

Se deschide drumul expres care leagă Oradea de Autostrada Transilvania

Șoseaua, în lungime de 19 kilometri, a fost finalizată și, spune președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, va descongestiona...

Se deschide drumul expres care leagă Oradea de Autostrada Transilvania
Reportaje joi, 28 martie 2024, 10:45

Virtual şi vivid: s-a lansat un Muzeu Virtual al Culturii Rromilor

Muzeul este unicul de această anvergură din lume, fiind în acelaşi timp bibliotecă şi cinematecă, dar mai ales o invitaţie de a retrăi...

Virtual şi vivid: s-a lansat un Muzeu Virtual al Culturii Rromilor