Ascultă Radio România Cluj Live

Nou în Cluj: patinoar și parc de role lângă Cluj Arena

Nou în Cluj: patinoar și parc de role lângă Cluj Arena

Articol de miclaus, 6 iunie 2018, 14:14

Primăria Cluj-Napoca vrea să intre în posesia parcelei de aproximativ 3.000 de metri pătrați, aflată în spatele locului de joacă pentru copii din Parcul Central, în imediata vecinătate a stadionului Cluj Arena.

Terenul se află în proprietatea Consiliului Județean și, până acum doi ani, a fost folosit ca parcare de către cei care veneau cu mașina în zonă.
Cele două instituții s-au înțeles deja asupra transferului de proprietate și mai sunt de îndeplinit doar formalitățile birocratice pentru parafarea schimbului.

Pe terenul aflat în partea de est a stadionului Cluj Arena, Primăria vrea să amenajeze un patinoar pe timpul iernii și un parc de role în sezonul cald. Investiția urmează să fie făcută de Regia Autonomă a Domeniului Public, aflată în subordinea municipalității, iar realizarea ei a fost avizată în Consiliul Local.
Directorul RADP, Ion Pantelimon, arată că regia lucrează deja la partea birocratică necesară realizării patinoarului, în așa fel încât această etapă să fie depășită în momentul preluării terenului:

Terenul încă nu a ajuns în zona RADP. Dar, noi deja am început activitatea de proiectare, de culegere de date tehnice, pentru ca în momentul când terenul ajunge în zona noastră și putem să ne încheiem documentele să demarăm, cât de repede, procedura pentru achiziția efectivă a constructorului. (Ion Pantelimon)

Pentru suprafața de lângă Cluj Arena există deja o Hotărâre a Consiliului Județean Cluj, care e de acord cu transferul terenului. Reprezentantul administrației județene, Alin Iuga, precizează că topografii lucrează la parcelarea terenului, operațiune care va fi terminată, cel mai probabil, pe parcursul acestei luni:

Consiliul Județean Cluj a aprobat deja acest demers și o suprafață de teren, de aproximativ 3.000 de metri pătrați, urmează să primească această destinație. Pentru realizarea transferului e nevoie de o procedură prin care respectiva parcelă să fie dezlipită din documentația cadastrală a întregului teren, cel pe care se află și stadionul. În momentul de față se derulează procedura de dezmembrare. Când aceasta va fi finalizată, se va proceda la semnarea procesului verbal de predare-primire a terenului, astfel încât primăria să poată trece la demararea investiției. (Alin Iuga)

Varianta amenajării patinoarului pe terenul de lângă Cluj Arena este o soluție de compromis la care a recurs primăria. Inițial, locația aleasă a fost lacul din Parcul Central. Obiecțiile arhitecților, legate de modul în care va arăta zona după ce în parc vor fi montate aparatele care produc gheață, au determinat mutarea acestui patinoar.
Directorul RADP, Ion Pantelimon, arată că vom avea patinoar lângă Cluj Arena încă din această iarnă cu conditia ca dezmembrarea terenului să fie terminată în următoarele săptămâni:

Dacă se termină această parte de transfer cât de cât în iunie, pe toamnă putem începe execuția. La noi durează foarte mult obținerea acestor autorizații. Realizarea patinoarului în sine nu este o lucrare foarte, foarte complexă. Este destul de la îndemână, dar depinde când o-ncepi. Din momentul în care se predă amplasamentul, în trei luni, patru luni maxim, se poate realiza lucrarea. (Ion Pantelimon)

Terenul aflat în discuție a aparținut și în trecut Primăriei, pe el fiind amenajate mai multe terenuri de tenis. Întreaga suprafață a fost însă cedată Consiliului Județean Cluj, care avea nevoie de o parte din ea pentru construcția Cluj Arena. La schimb, municipalitatea a primit atunci parcela pe care, ulterior, a construit Sala Polivalentă.

Până când vor fi depășite operațiunile birocratice pentru transferarea terenului, pe parcela în discuție vor fi amenajate, provizoriu, terenuri de fotbal, baschet și volei, care vor fi folosite în timpul Sports Festival, eveniment care se va desfășura la mijlocul acestei luni în Cluj-Napoca.

 

Tamara Ghioc/Mihai Miclăuș

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Risc mare de avalanșe în Munții Făgăraș
Social joi, 28 martie 2024, 13:50

Risc mare de avalanșe în Munții Făgăraș

Aici se înregistrează și cel mai consistent strat de zăpadă din țară, care măsura în această dimineață 204 cm.   Potrivit...

Risc mare de avalanșe în Munții Făgăraș
Miei vânduți la export
Social joi, 28 martie 2024, 11:30

Miei vânduți la export

Animalele au ajuns în Italia şi Croaţia, ţări care se pregătesc să sărbătorească Paştile la sfârşitul acestei săptămâni, dar şi în...

Miei vânduți la export
Clujul pe culoarul de transport Rin-Dunăre
Social joi, 28 martie 2024, 11:18

Clujul pe culoarul de transport Rin-Dunăre

Atât liniile de cale ferată care urmează să fie modernizate, cât și rețeaua de autostrăzi vor trece prin Cluj, zonă care, spune comisarul...

Clujul pe culoarul de transport Rin-Dunăre
Ziua Internațională a Păsărilor este sărbătorită la 1 aprilie
Social joi, 28 martie 2024, 09:55

Ziua Internațională a Păsărilor este sărbătorită la 1 aprilie

Sunt propuse ieșiri în natură la Cheile Turzii și Sibiu – sâmbătă, 30 martie, la Alba Iulia – duminică, 31 martie și la Bistrița –...

Ziua Internațională a Păsărilor este sărbătorită la 1 aprilie
Social joi, 28 martie 2024, 09:39

Carnea de pui oferită spre vânzare în magazine este sigură

Directorul executiv al instituției, Mihai Ponea, a declarat pentru Radio România Actualități că din cele 2.500 de tipuri de salmonella prezente...

Carnea de pui oferită spre vânzare în magazine este sigură
Social miercuri, 27 martie 2024, 17:18

Copiii din Centrul de Plasament ”Prichindelul” vor avea ”un loc acasă”

A fost modernizat și dotat pavilionul I din cadrul Centrului de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități ”Prichindelul”, în vederea...

Copiii din Centrul de Plasament ”Prichindelul” vor avea ”un loc acasă”
Social miercuri, 27 martie 2024, 15:53

Praf saharian deasupra României

Miercuri, 27 martie și joi, 28 martie, circulaţia aerului va favoriza pătrunderea unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine...

Praf saharian deasupra României
Social miercuri, 27 martie 2024, 15:43

Peste 1,4 milioane de ore au fost oferite Planetei

De asemenea, o serie de obiective de interes mondial au participat la momentul emblematic al Orei Pământului, printre care: Opera din Sydney,...

Peste 1,4 milioane de ore au fost oferite Planetei