Ascultă Radio România Cluj Live

Rally Radio Live 2018: Marco Tempestini: ”Ediția de anul trecut a fost un spectacol!”

Marco Tempestini

Rally Radio Live 2018: Marco Tempestini: ”Ediția de anul trecut a fost un spectacol!”
Foto: Marco Tempestini

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 30 aprilie 2018, 06:00 / actualizat: 1 mai 2018, 16:26

Clujul se plasează din nou pe harta internațională a motorsporturilor

Între 3-5 mai, municipiul și județul vor fi gazdele primei etape din acest an a raliului european Tour European Rally. Sub deja consacratul brand Transilvania Rally, Clujul va deschide campionatul, iar primă etapă care va avea aproape 160 de kilometri și 14 probe speciale. Invitat in studioul Radio Cluj, organizatorul raliului si manager al Napoca Rally Academy, Marco Tempestini, aduce ultimele noutăți ale evenimentului:

Marco Tempestini: — Tour European Rally este la a II-a ediţie, dar este a VIII-a ediţie în care facem campionatul naţional de rally. Prima etapă a fost la Braşov, iar anul acesta a pornit cu un elan interesant: 90 de concurenţi, ceea ce este noul record pentru campionatul naţional. Suntem în plină organizare, din fericire Consiliul Local şi Primăria Cluj-Napoca ne-au confirmat sprijinul. Evenimentul din 2017 a fost clar unul reuşit: foarte mult public, foarte multe maşini, a fost spectacol. Anul acesta ideea este să facem mai bine.

Alina Vigoniuc: — Iar Radio Cluj este partener media.

Marco Tempestini: — Este partener media şi mai mult, unul din ingredientele succesului anul trecut. Adică împreună cu voi ne-am gândit să facem cum se face afară; şi am făcut Rally Radio. Iar anul acesta şi pe această parte ne dorim să facem mai bine.

Alina Vigoniuc: — A fost în premieră în România Rally Radio. Tour European Rally este şi o modalitate de promovare a regiunilor: din punct de vedere gastronomic, cultural, istoric.

Marco Tempestini: — Da. Acest campionat care acum se află la a doua ediţie a fost gândit pentru a fi un motor de promovare a rally-urilor; care clar trebuie să aibă o componentă foarte importantă din punct de vedere sportiv, dar să şi promoveze regiunile dintr-un alt punct de vedere. Noi am făcut anul trecut un cooking show la scena de start. A fost foarte frumos, iar materialele video au ajuns peste tot în lume. Înainte organizatorii puteau să facă un moment culinar; după ce a fost cooking show de anul trecut de la Transilvania Rally, a intrat în sarcinile de la Tour European Rally că fiecare organizator trebuie să aibă un cooking show.

Alina Vigoniuc: — Din punct de vedere sportiv aţi avut o premieră anul acesta: Floreştiul din câte ştiu, sau Sala Sporturilor.

Marco Tempestini: — Sala Sporturilor nu este o probă foarte interesantă. A fost foarte multă lume, este o probă de spectacol în oraş: are viteze ridicate, viraje interesante, frânare la limită, tot ce trebuie ca să fie un bun spectacol, dar nu să fie o probă adevărată. În afară, în Europa există aşa-numitele circuite. Maşinile trec prin faţa spectatorilor de mai multe ori. Floreşti a fost premiera pentru România. Şi vă aşteptăm acolo pe platoul din Floreşti, unde Primăria din această localitate a organizat 10 zile de sărbătoare. Va fi o scenă mare cu foarte mulţi artişti în fiecare zi, va fi gastronomia tradiţională, va fi un parc de joacă amenajat pentru copii.

Evenimentul Floreştiului va dura din 27 aprilie până în 7 mai. Anul trecut au fost ceva probleme cu parcările. De această dată sfătuim toţi iubitorii de moto-sport să meargă de probă pe partea de Floreşti, la intrarea de acolo va fi organizată o trecere până la o parcare foarte aproape de start şi aproape de partea cea mai spectaculoasă a probei. Pe str. Donath vom închide drumul cu o oră înainte, cine ajunge mai târziu poate să ajungă rapid lângă probă cu parcările organizate ca afară; şi poate să se bucure de spectacol şi vineri seara şi în cursul zilei de sâmbătă.

Alina Vigoniuc: — Am înţeles că a fost un record de spectatori anul trecut pe proba Floreşti.

Marco Tempestini: — Este pariul nostru proba Floreşti, de asta ne-am bucurat foarte mult când primăria a fost de acord să facem şi acolo. Sperăm că vremea va ţine cu noi. Vom avea şi Rally Kids vineri după-masă, aşteptăm toţi copiii să vină şi să se distreze cu noi Iar părinţii anul acesta vor avea o surpriză care s-a văzut deja weekendul acesta când a fost maratonul, Street -Food Track.
Vom închide drumul de la 8.30; de la ora 9.00 va începe un test oficial înainte de rally; de la ora 15.00 până la ora 19.00 când va începe concertul, va avea loc Rally Kids.

Alina Vigoniuc: — Mult succes, să fie cel puţin la nivelul succesului de anul trecut!

 

Alina Vigoniuc / Andrea Nagy

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Sursă foto: facebook Marco Tempestini

Apreciază:

Etichete:
Rally Radio Live 2018: Simone Tempestini vizează o victorie acasă, la Cluj
Rally Radio Live 2018 joi, 3 mai 2018, 14:11

Rally Radio Live 2018: Simone Tempestini vizează o victorie acasă, la Cluj

Weekend-ul acesta Clujul găzduiește Transilvania Rally (3-5 mai), prima etapă din Tour European Rally (TER) și a doua din Campionatul Național...

Rally Radio Live 2018: Simone Tempestini vizează o victorie acasă, la Cluj
Rally Radio Live 2018: Descrierea probelor
Rally Radio Live 2018 miercuri, 2 mai 2018, 06:00

Rally Radio Live 2018: Descrierea probelor

Sergiu Itu – Valea Fericirii Valea Fericirii a fost introdusă în traseul raliului pentru prima dată în 2014 și este o probă deja...

Rally Radio Live 2018: Descrierea probelor
Bogdan Marişca
Rally Radio Live 2018 marți, 1 mai 2018, 06:00

Rally Radio Live 2018: Bogdan Marişca: ”Datorită Radio Cluj, oamenii au aflat în timp real ce se întâmplă în cursă”!

Între 3-5 mai, municipiul și județul vor fi gazdele primei etape din acest an a raliului european Tour European Rally. Sub deja consacratul brand...

Rally Radio Live 2018: Bogdan Marişca: ”Datorită Radio Cluj, oamenii au aflat în timp real ce se întâmplă în cursă”!
Radio Cluj este radioul oficial al Tour European Rally
Rally Radio Live 2018 sâmbătă, 21 aprilie 2018, 06:00

Radio Cluj este radioul oficial al Tour European Rally

Clujul este din nou pe harta internațională a motorsportului! Cea mai importantă competiție internațională de motorsport din Cluj va avea loc...

Radio Cluj este radioul oficial al Tour European Rally