Ascultă Radio România Cluj Live

Utilizări mai puţin cunoscute ale pliculeţelor de ceai

Utilizări mai puţin cunoscute ale pliculeţelor de ceai

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 23 ianuarie 2018, 06:00

Iarna, toată lumea bea mai mult ceai decât în mod obişnuit. După ce consumăm o cană cu ceai fierbinte şi aromat, specialiştii ne sfătuiesc să nu aruncăm pliculeţele, deoarece le putem utiliza ulterior, în scopuri mai puţin cunoscute.

Combaterea iritaţiilor pielii – Fiecare ceai ajută la eliminarea iritaţiilor şi prevenirea inflamaţiilor. Punguţele de ceai utilizate ameliorează arsurile, ciupiturile, edemele de pe piele, herpesul.

Combaterea ceacănelor şi a pungilor de sub ochi – Ceaiul (în special cel verde) este cunoscut pentru proprietăţile sale eficiente de calmare. Pentru ameliorarea cearcănelor şi a pungilor de sub ochi, se aplică pentru 15 minute pe pleoape pliculeţe de ceai umezite şi răcite. Efectele vor fi miraculoase.

Pliculeţele de ceai utilizate pot fi folosite la gătit – La prepararea orezului, o punguţă de ceai de iasomie sau museţel adăugată în apă va oferi noi gusturi interesante. De asemenea, o metodă mai puţin cunoscută este marinarea cărnii în ceai înainte de a fi gătită.

Punguţele de ceai sunt un inamic al mirosului neplăcut. După gătit, pentru a îndepărta mirosul de mâncare de pe mâini, puteţi freca între palme pliculeţe folosite de ceai. Ceaiul verde ajută la combaterea respiraţiei urât mirositoare, iar punguţele utilizate elimină mirosul neplăcut al pantofilor.

Clătirea părului – Părul casant este rezultatul calităţii apei din oraşele mari. Pentru a da podoabei capilare o strălucire sănătoasă, dar şi pentru a scăpa de problemele cauzate de iritarea scalpului, părul poate fi clătit (după şamponare) cu un ceai obţinut din diverse pliculeţe de ceai folosite.

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate