Ascultă Radio România Cluj Live

Mierea nu ar trebui să lipsească niciodată de la micul dejun. De ce?

miere-borcan

Mierea nu ar trebui să lipsească niciodată de la micul dejun. De ce?

Articol de Bianca Câmpeanu, 8 decembrie 2017, 06:00

Renumitul bucătar, Joseph Hadad a explicat că mierea de albine este un aliment care nu ar trebui să lipsească niciodată de la micul dejun deoarece ne oferă o energie pozitivă în corp.

Părerea mea este că nu ar trebui să lipsească mierea de albine naturală pentru că dă energie în corp, are zahăr natural. Petru mine, micul dejun nu există fără o linguriță sau două de miere adevărată, nu cea amestecată cu zahăr caramelizat, dar trebuie să fim foarte atenți de unde putem cumpăra acest aliment, a declarat Chef Joseph Hadad.

Bucătarul a povestit ce mănâncă la micul dejun căruia, încă din copilărie, i-a oferit o deosebită importanţă, fiind motivul pentru care se poate menține în formă.

Am 58 de ani şi de 43 de ani sunt bucătar, am 80 de kg şi nu am burtă pentru că am oferit micului dejun întotdeauna importanţa cuvenită. Când eram copil, nu aveam alimentele care există acum, aveam năut, rădăcinoase, pătrunjel şi mult suc natural, toate luate din grădina proprie. Acum, dimineaţa, îmi fac un suc de ananas proapăt, cu un pic de ghimbir şi un strop de ulei de măsline pentru că acesta ajută ca sucul să alunece mai bine în stomac. După o jumătate de oră, fac o omletă, cu două bucăţi de pâine neagră, roşii, ceapă şi, la final, o banană, a explicat bucătarul.

Chef Joseph Hadad a precizat că este mare nevoie de educaţie în rândul populaţiei, să se ştie ce este mai bine de consumat.

Filosofia mea este: dacă nu ţii cont acum de sănătate și mănânci bine, o să ajungem ca, peste 40-50 de ani, copiii să moară înaintea părinților. Este o realitate tristă, dar trebuie să ne educăm să consumăm numai produse naturale.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate