Ascultă Radio România Cluj Live

Cât de important este micul dejun?

mic dejun sanatos

mic dejun sanatos

Articol editat de cristina.rusu, 30 octombrie 2017, 06:00

Micul dejun este cea mai importantă masă, deoarece ne furnizează energia şi nutrienţii necesari pentru cursul normal al proceselor metabolice şi al activității fizice şi mentale.

Micul dejun îmbunătăţeşte memoria, atenţia, concentrarea, creşte eficienţa muncii pe care o facem. Dacă micul dejun constă în alimente benefice, vom fi mai puţin tentaţi şi înfometaţi la prânz, făra a mai ceda în faţa unor ispite precum covrigi, chips-uri sau bomboane de ciocolată.

Renunţând la micul dejun şi apoi „bombardând” organismul cu mâncare nesănătoasă, practic îi dăm o lovitură dublă.

Pe de o parte, îl privăm de nutrienţi importanţi, iar pe de altă parte, ne alimentăm complet nesănătos, cu gustări bogate în grăsimi, zahăr alb şi sare.

La micul dejun, putem consuma alimente bogate în carbohidraţi, fără a ne face griji privind creşterea în greutate, deoarece organismul va utiliza energia pentru activităţile noastre din timpul zilei.

Potrivit studiilor, mesele regulate de dimineaţă reglează zahărul şi colesterolul din sânge, reduc riscul de diabet şi atac de cord.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate