Ascultă Radio România Cluj Live

Alimente şi băuturi care ameliorează durerile artritei

ceai de ghimbir

ceai de ghimbir

Articol de Bianca Câmpeanu, 24 octombrie 2017, 06:00

Artrita este o boală autoimună caracterizată prin inflamarea dureroasă a uneia sau mai multor articulaţii din organism.

Pe lângă articulaţii, boala poate afecta tendoanele, muşchii, cartilajul, ţesuturile conjunctive. Sunt cunoscute peste 100 de forme de artrită. Cele mai frecvente dintre acestea sunt osteoartrita şi artrita reumatoidă. În afară de medicamente, dieta potrivită poate ameliora durerile.

Experții recomandă consumul anumitor produse alimentare.

Ciocolata neagră bogată în antioxidanţi poate ameliora inflamaţia, cea mai recomandată fiind ciocolata neagră cu 60% cacao.

Ceaiul verde este glorificat ca fiind una dintre cele mai sănătoase băuturi din lume. Ca şi ciocolata neagră, ceaiul verde este bogat în antioxidanţi şi substanţe care ameliorează inflamaţia şi senzaţia dureroasă de artrită.

Curcuma are proprietăţi antiinflamatorii.

Ghimbirul este, de asemenea, util pentru ameliorarea durerii artritei. Cele două condimente pot fi adăugate în ceai, feluri de mâncare şi paste făinoase.

Somonul şi peştele precum macroul şi sardina sunt o sursă excelentă de acizi graşi omega-3 şi contribuie, de asemenea, la ameliorarea durerii artritice. Experţii recomandă ca peştele să fie consumat de două ori pe săptămână.

Conform unui studiu, deficitul de vitamina C este asociat cu un risc crescut de artrită. Vitamina este importantă pentru starea bună a colagenului – proteina majoră în ţesuturile conjunctive. Alimentele bogate în vitamina C includ portocale, ananas, căpşuni, broccoli.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate