Ascultă Radio România Cluj Live

A apărut cafeaua fără cofeină dar cu gust de usturoi

cafea cu usturoi

cafea cu usturoi

Articol de Bianca Câmpeanu, 22 octombrie 2017, 06:00

Inventatorul nipon în domeniul gastronomiei Yokitomo Shimotai a creat cafeaua care are drept ingredient principal usturoiul şi care nu conține cofeină, relatează „The South China Morning Post”.

Potrivit inventatorului nipon, în vârstă de 74 de ani, care a fost proprietarul unui restaurant în prefectura Aomori, un incident produs în urmă cu 30 de ani l-a inspirat să creeze cafeaua respectivă, Shimotai prepara o bucată de carne cu usturoi, la bucățile de carne prăjită cu usturoi a adăugat apă. Gustând din lichidul unde fierbea carnea, Yokitomo Shimotai a fost de-a dreptul uimit de gustul care îi amintea de cafeaua amăruie. După ce s-a pensionat, bărbatul a continuat să perfecţioneze gustul băuturii inedite, încercând să găsească o metodă eficientă pentru a crea cafeaua perfectă, având ca ingredient principal usturoiul. În timpul experimentelor efectuate, japonezul a ajuns la concluzia că cel mai indicat este să prăjească usturoiul la cuptorul electric. Potrivit rețetei finale, după prelucrarea termică a usturoiului, acesta se răcește și se pisează mărunt pentru a obține un lichid.

Chiar dacă băutura are un gust specific, în opinia niponului ea nu are un miros urât, după ce o consumi nu îţi misoase urât gura, fiind indicată chiar şi femeilor însărcinate și celor care evită consumul de cafea, din motive de sănătate. Cafeaua care are drept principal ingredient usturoiul se comercializează deja în prefectura vecină Iwate, din Japonia.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate