Ascultă Radio România Cluj Live

Cât de sănătos este laptele consumat la o vârstă adultă

lapte4

Cât de sănătos este laptele consumat la o vârstă adultă

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 15 octombrie 2017, 06:00

Cercetătorii finlandezi şi suedezi ne explică cât de sănătos este laptele consumat la o vârstă adultă. Discuţiile pe această temă sunt extrem de numeroase, fiind implicaţi experţi în alimentaţie şi dieteticieni. Conform concluziilor cercetătorilor finlandezi şi suedezi, chiar şi persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză ar trebui să consume lapte şi produse lactate.

Cercetătorii suedezi au efectuat un studiu extrem de elaborat pe această temă, în urma căruia au constatat că un consum sporit de lactate şi de produse lactate şi includerea lor în alimentaţia zilnică contribuie la prevenirea apariţiei diabetului zaharat de tip 2, titrează publicaţia «Zdorovie».

Potrivit autorului acestui studiu, Ulrika Eriksson, persoanele care consumă cel puţin opt porţii de produse lactate pe zi au un risc extrem de scăzut, de 23%, de a face diabet zaharat, comparativ cu persoanele care nu consumă şi care nu tolerează laptele. Autorii acestui studiu au subliniat că lactatele sunt extrem de importante pentru sănătatea organismului şi, ca urmare, ei recomandă ca persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză să nu renunţe definitiv la lapte. Această categorie de persoane ar trebui să se orienteze către produsele cu un conţinut scăzut de lactoză precum şi către produsele lactate care fermentează, susţin experţii în nutriţie.

Cercetătorii din Finlanda recomandă să nu renunţăm la lapte. Aminoacizii au foarte multe beneficii pentru organism şi din punctul acesta de vedere aminoacizii din lapte sunt perfecţi pentru om, iar studiile din domeniul medicinei denotă faptul că nu există niciun fel de restricţii în ceea ce priveşte consumul de produse lactate şi la o vârstă adultă.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate