Ascultă Radio România Cluj Live

Badminton – fapte inedite și beneficii pentru sănătate

Fapte inedite și beneficii pentru sănătate ale jocului de badminton

Badminton – fapte inedite și beneficii pentru sănătate
Foto: Fapte inedite și beneficii pentru sănătate ale jocului de badminton

Articol editat de cristina.rusu, 4 septembrie 2017, 06:00

Badminton-ul, cel mai jucat sport cu racheta şi al doilea cel mai popular din lume, după fotbal, a devenit disciplină olimpică în anul 1992, la Jocurile Olimpice de la Barcelona, Spania.

Originile sale se află cu peste două mii de ani în urmă în Grecia, China şi India. Jocul britanic s-a născut în anul 1873, în Gloucestershine (Anglia), la Casa Badminton (de aici şi numele sportului), unde îşi avea reşedinţa ducele de Beaufort.

Primul club de badminton a apărut în anul 1877, în Bath.

Federaţia Mondială de Badminton, iniţial cunoscută sub numele de Federaţia Internaţională de Badminton (IBF), s-a înfiinţat în anul 1934 cu nouă membri. Astăzi are peste 150 de membri şi sediul său se află în Kuala Lumpur (Malaysia).

Jocul de badminton a fost introdus în Statele Unite ale Americii în anul 1890 şi a devenit popular în anul 1930. Asociaţia de Badminton din SUA a fost înfiinţată în anul 1936.

China şi Indonezia au câştigat 70% din toate evenimentele Federaţiei Mondiale de Badminton.

Recordul celui mai scurt meci de badminton din lume este de şase minute.

Cel mai lung meci a durat 124 de minute şi a fost jucat între Sun Jun din China şi Peter Rasmussen din Danemarca.

Kim Dong Moon, un jucător coreean, a câştigat două campionate mondiale de badminton în anul 1999, atât meciul de dublu, cât şi cel de dublu mixt şi în anul 2003 a primit titlul „Cel mai bun jucător al anului”.

Badminton este un sport îndrăgit atât de copii, cât şi de adulţi, cu multe beneficii pentru sănătate.

Un antrenament moderat ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord şi accidentul vascular cerebral, reduce riscul de obezitate şi de diabet. De asemenea, acest joc îmbunătăţeşte sănătatea ochilor.

Un studiu realizat timp de doi ani şi publicat în anul 2013 în Rusia a demonstrat că jocul de badminton contribuie la sănătatea ochilor. Astfel, rezultatele studiului la care au participat mulţi elevi şi care a fost realizat de Federaţia Naţională de Badminton din Rusia au arătat faptul că, după două luni de lecţii de badminton, de trei ori pe săptămână, copiii au încetat să mai poarte ochelari.

Beneficiile optime pentru sănătate sunt obţinute dacă se joacă badminton timp de 30 de minute pe zi, după o încălzire adecvată.

S-a constatat că la adulţii care joacă badminton în mod regulat, până obţin o creştere a frecvenţei cardiace sau o respiraţie uşoară, scade riscul de deces cu aproximativ 23% în următorii 20 de ani. De asemenea, aceştia câştigă cel puţin doi ani de viaţă.

Excelent pentru a-l practica în aer liber, îmbunătăţeşte sănătatea mintală, reduce riscul sclerozei multiple, astmului, autismului şi arde grăsimile.

Jocul de badminton creşte nivelul de colesterol bun, scade nivelul colesterolului rău, reduce hipertensiunea arterială, previne sau întârzie apariţia osteoporozei.

Totodată, reduce incidenţa cancerelor, cum ar fi cancerul intestinului gros şi cancerul de sân, ajută la prevenirea depresiei, anxietăţii şi stresului.

În cele din urmă, jocul de badminton vă face să vă simţiţi bine, puternici, motivaţi, entuziaşti şi tineri.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal

Apreciază:

Etichete:
alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate