Ascultă Radio România Cluj Live

Utilizări mai puţin cunoscute ale sării de bucătărie

Sarea este unul dintre cele mai utilizate condimente din lume. Pe lângă faptul că este un bun conservant alimentar, ea are și alte întrebuinţări.

Utilizări mai puţin cunoscute ale sării de bucătărie

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 26 august 2017, 06:00

Sarea poate ajuta la răcirea rapidă a vinului alb, grăbind acest proces. Sticla de vin se scufundă în apă rece, se adaugă cuburi de gheată şi o cantitate generoasă de sare. De aemenea, ea poate fi utilizată pentru prepararea unui odorizant natural. Se taie o jumătate de portocală și se scoate pulpa fructului, adăugându-se sare de mare peste feliile de portocală și câteva picături de uleiuri esențiale preferate.

Sarea îndepărtează cu succes mirosul neplăcut de pe mâini, în special cel de peşte şi usturoi. După ce ne spălăm cu apă şi săpun, se recomandă frecarea mâinilor cu puţină sare şi clătirea cu apă curată.

Cu ajutorul sării de bucătărie, putem prepara un bun exfoliant natural pentru corp. Se combină sarea de mare sau sarea normală cu o cantitate mică de ulei de măsline şi ulei de cocos, peste care se adaugă câteva picături de ulei esenţial şi se exfoliază delicat pielea. Amestecul se aplică doar pe pielea umedă.

Ameliorează mâncărimile după înţepăturile de insecte – se prepară o pastă din apă şi sare şi se aplică pe locul respectiv, lăsându-se să acţioneze pentru câteva minute, după care se clăteşte. Ajută la curățarea vaselor din cupru. Pentru a le readuce strălucirea, se combină sarea cu făină și oțet sau suc de lămâie. Amestecul rezultat se aplică pe o cârpă și se freacă suprafața respectivă. Se clăteşte cu apă curată. Prăjire fără stropire – când uleiul este încins în tigaie, se adaugă o cantitate mică de sare, înainte de a pune carnea, peștele sau cartofii.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate