Ascultă Radio România Cluj Live

Câteva lucruri inedite despre ceai

În Marea Britanie, aceasta este Săptămâna națională a ceaiului de după-amiază. Iată câteva informații interesante despre băutura favorită a britanicilor.

ceai-tei4
Foto: Câteva lucruri inedite despre ceai

Articol de Bianca Câmpeanu, 21 august 2017, 06:00

Practica de a se bea ceai după-amiaza datează în jurul anului 1840, fiind ideea ducesei de Bedford, care a găsit o soluţie astfel pentru senzaţia de foame apărută între prânz şi cină. Inițial, ducesei i-a venit ideea de a a-i cere menajerei sale să-i aducă în budoar toate cele necesare pentru prepararea ceaiului, lângă care a servit şi două felii de pâine cu unt. Ea s-a simţit atât de bine în acea zi, încât şi-a invitat şi prietenele la gustarea după-amiază şi astfel a stabilit un eveniment social.

Pliculeţul de ceai a fost inventat accidental în 1908 de către întreprinzătorul american Thomas Sullivan, care făcea tranzacții cu ceai și cafea. Comerciantul a decis să trimită mostre de ceai clienţilor săi, în pacheţele din mătase. Clienţii au presupus că punguţele respective se folosesc la fel ca şi infuzoarele din metal şi că nu trebuie golit conţinutul pungii în cană, utilizându-le ca atare, astfel apărând pliculeţul de ceai.

Principalii consumatori de ceai din lume sunt turcii, urmaţi de irlandezi şi britanici. Cei mai mari producători de ceai sunt China, India, Kenya și Sri Lanka.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate