Ascultă Radio România Cluj Live

Mii de oameni primesc zâmbete gratuite

– Bună ziua! Vă ofer o floare, vă costă doar un zâmbet!

Mii de oameni primesc zâmbete gratuite
Foto: Mii de oameni primesc zâmbete gratuite

Articol editat de cristina.rusu, 7 august 2017, 17:01

Lunea nu trebuie să fie cea mai urâtă zi a săptămânii! Cel puțin nu la începutul lui august, când Beard Brothers și The Sisterhood își continuă tradiția de a aduce voie bună pe chipul și în inima oamenilor.

Catch a smile day e o zi a zâmbetului, decretată de noi, bărboșii, aici la Cluj, care este astăzi la a patra ediție. Se întâmplă în fiecare an, pe 7 august. Conceptul este simplu – ieșim în stradă și încercăm să prindem cât mai multe zâmbete de la oameni, făcând gesturi simple.

La Cluj, o să împărțim peste 30.000 de lucruri, care înseamnă, automat, 30.000 de zâmbete. La nivel național și internațional, estimăm peste treizeci de orașe din România și din afara țării. (Cornel Hoza, președintele organizației)

Un zâmbet nu costă nimic, iar pentru a-l smulge cuiva, e nevoie de un minim de efort:

Astăzi împărțim acadele, baloane, jucării, free hugs, multe zâmbete și flori persoanelor de pe stradă. Intrăm și în magazine, în centrele de plasament, centre pentru persoane cu dizabilități, în spitale. Avem niște trasee delimitate, încât să cuprindem tot orașul.

După părerea mea, această acțiune este foarte importantă, deoarece ne ajută să conștientizăm faptul că, pentru a-i face ziua mai bună cuiva, nu trebuie să oferi lucruri foarte valoroase. E important să-i oferi o floare, un zâmbet, să-l îmbrățișezi și ziua lui poate să devină mai bună. (Cristina Lăpădat, membră The Sisterhood)

Ediția din acest an este mai complexă decât cele din anii precedenți, însă acțiunea a cunoscut întotdeauna un succes pe măsură.

Anul trecut au fost treizeci și două de orașe, peste 17.000 de zâmbete am avut atunci. Lucrurile au decurs frumos și îmi amintesc că, într-unul din ani, am avut «Catch A Smile Day» organizat până și în Cambodgia. A fost super, super fain.

Oamenii au reacționat bine, mulți surprinși de faptul că primesc lucruri gratis, dar, până la urmă, după ce le-am explicat despre ce e vorba, au zâmbit și scopul a fost atins. (Cornel Hoza, președintele organizației)

Nici de data aceasta, răspunsul oamenilor nu a fost mai prejos:

  • Am primit o floare. Mi se pare o idee foarte bună. Am fost plăcut suprinsă și țin să menționez că, în această perioadă, când suntem mai puțin interesați de ceea ce simte cel din jurul nostru, este o acțiune care merge spre sufletul omului, care poate ne face să ne amintim de cel de lângă noi, să oferim ceva în dar, să îi facem cuiva ziua mai bună.
  • E foarte frumos că primim flori fără vreo ocazie specială. Eu și prietena mea suntem din Ploiești și nu am avut așa ceva la noi în oraș.
  • E o idee excelentă să acorzi un zâmbet într-o zi de luni, când toată lumea este tristă că încep job-urile. E a doua oară când vin în Cluj și nu mă așteptam să găsesc atât de multe zâmbete pe stradă.

Nu doar cei care primesc o mică atenție se bucură de acest gest, ci și cei care îl oferă necondiționat:

E chiar important să încercăm să fim mai buni în fiecare zi, să încercăm să zâmbim. Eu cred că ne ajută pe noi înșine să trecem peste greutățile zilei sau ale vieții și altfel mergem înainte. ( Alex Kerekes, membru Beard Brothers)

Catch a smile day sau ziua în care prindem zâmbete e doar una dintre acțiunile celor de la Beard Brothers și The Sisterhood. Fiți cu ochii pe ei, fiindcă s-ar putea să vă facă ziua mai bună!

În ceea ce mă privește, am acceptat cu zâmbetul larg floarea primită, fericită că mi-au deschis apetitul de a fi mai bună cu cei din jur.

 

Cristina-Elena Talpoș

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal

 

Permacultură în grădina şcolii
Reportaje joi, 11 aprilie 2024, 10:48

Permacultură în grădina şcolii

Proiect implementat de Asociaţia pentru Natură şi Oameni, finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, prin programul Spaţii...

Permacultură în grădina şcolii
Colectă de Paști în diferite biserici din Oradea
Reportaje marți, 9 aprilie 2024, 14:15

Colectă de Paști în diferite biserici din Oradea

Aceasta se derulează cu sprijinul voluntarilor, în toate bisericile greco-catolice din Oradea. Scopul acestei colecte, realizate anual, este...

Colectă de Paști în diferite biserici din Oradea
Performanță UNICĂ pentru echipa de baschet a Clujului!
Reportaje vineri, 5 aprilie 2024, 14:15

Performanță UNICĂ pentru echipa de baschet a Clujului!

Au fost in total 25 de victorii si nicio infrangere in toate competitiile interne, performanta pe care nu a mai atins-o pana acum nicio alta echipa...

Performanță UNICĂ pentru echipa de baschet a Clujului!
Termoficare de secol 21 în municipiul Oradea
Reportaje vineri, 5 aprilie 2024, 13:31

Termoficare de secol 21 în municipiul Oradea

Locuitorii din Oradea vor beneficia de servicii mai bune de termoficare. Primăria Oradea va înlocui 30 de kilometri de rețea printr-un proiect cu...

Termoficare de secol 21 în municipiul Oradea
Reportaje duminică, 31 martie 2024, 11:35

Credincioşii romano-catolici sărbătoresc Paştele

În acest an, Paştele Catolic este sărbătorit pe 31 martie, iar Paştele Ortodox și Greco-Catolic va fi sărbătorit pe 5 mai. Episcopul...

Credincioşii romano-catolici sărbătoresc Paştele
Reportaje duminică, 31 martie 2024, 11:19

Pe podium, la Viena, cu 8 medalii

Între 24 și 27 martie, pasiunea și talentul au fost pe deplin dovedite la Concursul Internațional de Dans „Vibe Viena”, unde Clubul de Dans...

Pe podium, la Viena, cu 8 medalii
Reportaje joi, 28 martie 2024, 13:44

Se deschide drumul expres care leagă Oradea de Autostrada Transilvania

Șoseaua, în lungime de 19 kilometri, a fost finalizată și, spune președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, va descongestiona...

Se deschide drumul expres care leagă Oradea de Autostrada Transilvania
Reportaje joi, 28 martie 2024, 10:45

Virtual şi vivid: s-a lansat un Muzeu Virtual al Culturii Rromilor

Muzeul este unicul de această anvergură din lume, fiind în acelaşi timp bibliotecă şi cinematecă, dar mai ales o invitaţie de a retrăi...

Virtual şi vivid: s-a lansat un Muzeu Virtual al Culturii Rromilor