Ascultă Radio România Cluj Live

Timpul petrecut la plajă face minuni pentru organism

Vacanța la mare are multiple beneficii importante pentru sănătate.

Timpul petrecut la plajă face minuni pentru organism

Articol de cristina.rusu, 16 iulie 2017, 06:00

Apa de mare conține sodiu, magneziu, calciu, potasiu şi pătrunde adânc în piele, ajutându-ne în mai multe feluri.

Iată câteva motive pentru care o vacanţă la mare este foarte benefică:

Sarea de mare are proprietăți antiseptice și antihistaminice, și, prin urmare, are un efect calmant asupra reacțiilor alergice ale pielii. Spitale de pediatrie din lume folosesc de mai mulți ani cu succes sarea de mare pentru tratarea și ameliorarea alergiilor.

Aerul pur uşurează respiraţia şi are un efect benefic asupra persoanelor care suferă de astm.

Mai multe studii medicale au arătat ca razele UV cresc eliberarea compusului oxid nitric din piele, care stimulează eliberarea vaselor de sânge şi conduce la o scădere a tensiunii arteriale.

Băile de soare oferă corpului vitamina D. Prin expunerea la soare nu numai că pielea capătă un bronz frumos, însă se şi „aprovizionează” cu vitamina D, atât de necesară pentru organism.

Vacanța la mare reduce stresul şi ne permite să ne relaxăm complet. Magneziul conținut de apa de mare combate stresul.

Aerul de mare este plin de ioni care stimulează absorbția de oxigen, ameliorează simptomele de astm şi reglează nivelul de hormoni.

Marea este ideală pentru activități sportive precum înot, scufundări, surfing, aerobic în apă, volei pe plajă.

Băile în apa de mare stimulează funcția organelor, prin eliminarea substanțelor nocive din organism prin rinichi, ficat şi piele.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate