Ascultă Radio România Cluj Live

1 iunie la Radio România

Teatrul Naţional Radiofonic

1-iunie
Foto: 1 iunie la Radio România

Articol de Bianca Câmpeanu, 31 mai 2017, 11:26

Teatrul Naţional Radiofonic şi Librăria Cărtureşti-Verona vă invită joi, 1 iunie, de la ora 11:00, la lansarea proiectului Poveşti noi pentru voi.
Iniţiat şi coordonat de regizorul Mihai Lungeanu, proiectul îşi propune să realizeze o serie de ateliere şi audiţii radiofonice ale unor spectacole inspirate din literatura contemporană pentru copii. Primul eveniment din cadrul acestui proiect va avea loc joi, 1 iunie, cu spectacolul radiofonic Domnul de ciocolată de Sînziana Popescu, adaptarea radiofonică şi regia artistică: Mihai Lungeanu. În distribuţie: Oana Răsuceanu, Petre Lupu, Cătălina Mustaţă, Monica Ghiuţă, Dumitru Chesa, Mihai Niculescu, Anne Marie Ziegler, Violeta Berbiuc, Petronela Stiopu, Bogdan Caragea. Redactor şi producător: Irina Soare. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: George Marcu. Regia tehnică: Vasile Manta. Înregistrare din anul 2002

Corul de Copii Radio

Joi, 1 iunie, Corul de Copii Radio invită copiii, părinţii şi bunicii la un adevărat maraton muzical, care va traversa câteva dintre cele mai importante evenimente şi festivaluri organizate în Capitală de Ziua Internaţională a Copilului.
Astfel, de la ora 11:00, Corul de Copii Radio este invitat să concerteze pe scena mare a festivalului Cişmigiul Copiilor, organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti. În program: activităţi educative, ateliere, jocuri şi concursuri, între orele 11:00 şi 21:00. Cişmigiul Copiilor a fost inclus pe agenda evenimentelor cuprinse în candidatura Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.
De la ora 17:30, în Parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti, Corul de Copii Radio va cânta în cadrul festivalului Cea mai Itsy Bitsy Zi Liberă Naţională. Un eveniment organizat de Itsy Bitsy, cu sprijinul Primăriei Sectorului 3 din Bucureşti, festivalul cuprinde ateliere de creativitate, activităţi sportive, jocuri şi concursuri.
Pe 3 iunie, Corul de Copii Radio va urca pe scena Festivalului Copiilor, ediţia a V-a, un eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS. Concertul Corului de Copii este programat începând cu ora 15:00 în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle.

Sala Radio

De Ziua Copilului, Orchestra Naţională Radio propune copiilor, părinţilor şi bunicilor un concert-surpriză la Sala Radio, cu intrare liberă. Joi, 1 iunie, de la ora 11:00, sala de concerte va deveni o scenă deschisă, un spaţiu al dialogului jucăuş între muzicieni şi micii spectatori.
Dirijorul Cristian Oroşanu va fi maestru de ceremonii de la pupitrul dirijoral, iar Orchestra Naţională Radio va interpreta partituri celebre, legate tematic de magia copilăriei: Uvertura operei Wilhelm Tell, de G. Rossini, Selecţiuni din Peer Gynt, de E. Grieg, fragmente din Spărgătorul de nuci, de P. I. Ceaikovski, dar şi fragmente din Aladdin de C. Nielsen, selecţiuni din Simfonia nr. 60 în do major – Il distratto, de J. Haydn, din Simfonia nr. 40 în sol minor de Mozart şi Marşul nupţial din Visul unei nopţi de vară de F. Mendelssohn.

Radio România Actualităţi

Concurs cu premii în perioada 29 mai – 4 iunie: Copiii ascultă poveşti la Radio România Actualităţi.

Radio România Cultural

Radio România Cultural a pregătit două momente importante de 1 Iunie, dedicate copiilor.
Primul este lansarea, pentru al doilea an consecutiv, a unui radio online de o zi pentru copii – Cultural Junior. Mesajul pe care îl transmit realizatorii RRC, de această dată, este că poveştile sunt importante în viaţa copiilor şi timpul petrecut de părinţi alături de ei îi poate influenţa pentru o viaţă întreagă. Conţinutul celor 24 de ore de radio online dedicate copiilor este, aşadar, unul al poveştilor şi basmelor româneşti pe care cei mai cunoscuţi realizatori de la Radio România Cultural le citesc pentru cei mici, îndemnându-i pe părinţi să facă acelaşi lucru în restul zilelor anului.
Cultural Junior va putea fi ascultat pe orice device mobil pe site-ul www.radioromaniacultural.ro începând cu ora 0:00 şi până la 24:00.
Al doilea moment: emisiunea Ştiinţa în cuvinte potrivite se mută pentru o zi la Casa experimentelor, Centrul de ştiinţă din Bucureşti, unde joaca înseamnă ştiinţă iar ştiinţa se învaţă prin joacă. Vom deveni noi înşine parte a unui experiment – acela de a descoperi ştiinţa prin joc şi joacă, alături de şi cu copii, mai mici sau mai mari, veniţi să experimenteze. Joi, de 1 iunie, în direct, între 13:20 şi 14:30. Ne auziţi pe frecvenţele Radio România Cultural dar ne şi vedeţi online, pe www.radioromaniacultural.ro.
Realizatori, Corina Negrea si Dan Manolache.

Radio 3 Net

Live:
11:00 – DJ Criss Live Mix – 12 ani – face parte din cei 12 DJ profesionişti minori din lume.
14:00 – Mini concert Maria Condoiu – 10 ani
18:00 – Mini concert Georgiana Cernea – 13 ani
Produse:
– interviu cu Simona Vlădica, mediator şi psiholog despre drepturile copilului;
– interviu Ramona Filip – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie Bucureşti – evenimentele de 1 iunie;
– reportaj – 1 iunie la Teatrul Arte dell’Anima;
– reportaj – 1 iunie la Şcoala Micile Vedete.
Topice intervenţii pe programe:
– Cea mai tânără „agony aunt” din istoria radioului britanic se numeşte Elaine Smith şi a fost remarcată iniţial pentru că a sunat la o emisiune interactivă şi a sfătuit-o pe o ascultătoare care se plânsese că a fost părăsită de partener să iasă la bowling cu prietenii şi să bea o cană zdravană de lapte. Avea doar şapte ani, dar ideea a prins surprinzător la adulţi. De atunci, are o emisiune la radio, în care îşi dă cu părerea despre absolut orice subiect, iar lumea o ascultă în extaz. „Voiam să mă fac veterinar când eram mică, dar acum vreau doar să fiu la radio”, spune Elaina.
– La 11 ani, Mikaila Ulmer din SUA a „pus bazele” a ceea ce avea să devină o mega-afacere de succes: vânzarea de limonadă făcută după o reţetă home-made, a bunicii ei, din 1940, sub brandul „Me & The Bees”. Acum, limonada este distribuită în cel mai mare lanţ de magazine cu produse organice americane, iar Mikaila este în prezent activist social, public speaker, filantrop şi a fost inclusă în Top 10 Inovatori pe anul 2016.
– Povestea indianului Akrit Jaswal, copilul-geniu al chirurgiei, a început printr-o operaţie excepţională de reconstrucţie a mâinii unei fetiţe arse, pe când el avea doar şapte ani. La testele de IQ, a obţinut scorul 146, dar asta nu s-a dovedit a fi o fericire pentru familie: tatăl lui i-a părăsit, obosit să lupte cu birocraţia pentru recunoaşterea meritelor copilului-minune.
– Cleopatra Stratan a „pus voce” pentru prima dată la doi ani şi jumătate, pe o piesă în lucru de pe albumul tatălui ei, Pavel; în urma succesului, acesta i-a compus celebra „Ghiţă”, lansată cu un videoclip care a făcut senzaţie. „La vârsta de trei ani” este materialul discografic apărut chiar înainte ca micuţa să-i împlinească, ceea ce nu a împiedicat-o să susţină un concert de promovare în care a cântat live două ore; 20 de săptămâni în Top 100 România, dintre care şase pe locul 1. Triplu Disc de Diamant şi şase recorduri omologate de World Records Academy.

Radio Târgu Mureş

Radioul mai mult decât sunet, şcoală pentru noua generaţie. În această săptămână Radio Tg Mureş va fi vizitat de copiii de la mai multe unităţi de învăţământ care vor afla cum se realizează ştirile şi programele, cum te simţi în faţa microfonului şi cum ajunge sunetul în casele ascultătorilor.
Pe 1 iunie deschidem ziua cu Interviu şi show în direct la Bună Dimineaţa Transilvania. Cultivăm talentul copiilor: Ioana Neamţu clasa a V-a, o elevă silitoare şi cu darul vorbirii, în calitate de reporter care „îl va lua la întrebări” pe moderatorul emisiunii, Emil Sabău, şi va prezenta împreună cu el ultima oră din emisiune. Doi tineri, talentaţi chitarişti, Radu Florescu şi Filip Ţogănel, clasa a III-a vor face un show veritabil la radio, demonstrând de ce sunt în stare.
De la ora 11:00, începe Pulsul Zilei. Gabriela Pîncă îl va avea invitat pe Adrian Chira din Găneşti, un copil minune, de doar 5 ani, care a impresionat o ţară întreagă cu harul şi patriotismul său şi care doreşte să devină infanterist. Are şi o vastă cultură pentru vârsta lui, stăpânind mai multe domenii astfel că dialogul cu el va fi o încântare.
În cadrul dezbaterii în direct, Părerea Ta, de la ora 14:00 vor fi invitaţi în studio un psiholog, un profesor şi reprezentanţi ai părinţilor. Tema: cum să ne creştem copiii sănătoşi, cum să trecem peste crizele copilăriei, cum să-i ferim de atracţii periculoase (droguri, gaming, alcool, fumat) şi să-i canalizăm spre lucruri frumoase, la cine să apelăm atunci când întâmpinăm probleme serioase cu copiii.
Fragmente din emisiuni vor fi filmate şi postate pe site şi Facebook.
Pe parcursul zilei vom avea reportaje şi interviuri legate de ziua de 1 Iunie: ce înseamnă pentru părinţi să petreacă un timp de calitate cu copilul lor, poveşti de succes, premianţi la diverse concursuri, talente.

Radio Bucureşti fm

Pe 1 iunie, intram împreună în Lumea Copiilor şi populăm Orăşelul cu feţe fericite! Spectacole, întreceri sportive, concursuri haioase, tombole, surprize delicioase, concerte cu Antonia, Andreea Bănică, Horia Brenciu, Ştefan Bănică – prezentate de Bucureşti Fm prin Răzvan Petre!
Startul: joi, 1 iunie, de la10:00 cu Parada Micilor Biciclişti.
Între 1 şi 4 iunie, Bucureşti fm şi Primăria sectorului 4 te invită în Lumea Copiilor şi în Orăşelul Copiilor! Parteneri: Feel and Dance, Sport Arena Streetball şi Adevăraţii Veloprieteni. Vino şi distrează-te împreună cu piticul tău! Pentru că, de Ziua Copilului, cel mai frumos cadou eşti tu!
Sâmbătă, pe 3 iunie, Bucureşti fm cucereşte Orăşelul Copiilor! De la ora 10:00, dăm startul Jocurilor Olimpitice. Cei mici şi îndrăzneţi se întrec în cele mai haioase probe, se distrează cu Magicianul Antonio şi Trupa de Teatru Pantalone. Special guest: Bunicuţa Julieta, într-un spectacol de ventrilocie cum n-ai mai văzut!
Vino cu prichindelul şi ia cu tine şi câteva jucării, pentru schimburi reciproc avantajoase. Zeci de animale de pluş oferite de Bucureşti fm îşi caută stăpâni iubitori!
Fie piciul cât de mic, poate bicicli un pic! De aceea, Bucureşti fm oferă biciclete fără pedale pentru piciul din dotare! Intră pe bucurestifm.ro, citeşte regulamentul concursului, participă şi poţi câştiga!

Radio Cluj

În perioada 29 mai – 2 iunie, difuzăm zilnic:
– de la ora 19:45, poveşti pentru copii cu durata de 5 minute;
– interviu din rubrica Merită să-I cunoaştem care prezintă copii care s-au remarcat prin rezultate deosebite în diferite domenii.
31 mai – De la ora 13:00, în foaierul Radio Cluj, are loc vernisajul expoziţiei de pictura a Irinei Suciu, o fetiţă de 9 ani foarte talentată cu lucrări apreciate pe plan intern şi internaţional.
În curtea Radio Cluj se desfăşoară un atelier de pictură pentru copii, eveniment organizat de Radio Cluj şi Asociaţia Artiştilor Plastici din Cluj.
1 iunie – Instalăm un studio mobil în Parcul Central, în cadrul Festivalului Lolly Boom, manifestare care cuprinde 2.000 de ateliere de creaţie pentru întreaga familie, unde Radio Cluj este co-organizator.
Radio Cluj va fi prezent cu un studiou mobil şi la evenimentul Bucurie în mişcare, care promovează sportul de masă.
De la ora 20:00 pe frecvenţele Radio Cluj puteţi asculta piesa de teatru radiofonic Făt frumos din lacrimă de Mihai Eminescu.

Radio Timişoara

În 1 iunie 2017 Radio România Timişoara, prin emisiunea pentru copii Piti Show se va afla în Parcul Copiilor din Timişoara, de la ora 18:00, unde va organiza un spectacol pentru copii şi părinţi. Emisiunea va fi înregistrată de la faţa locului.

Radio Reşiţa

De 1 Iunie, Radio Reşiţa pregăteşte o zi specială dedicată nu doar copiilor, ci întregii familii.
Ziua Internaţională a Copilului va încheia campania Jucăria ta găseşte o casă nouă! Învaţă să dăruieşti! prin care timp de o lună, copiii au fost invitaţi să doneze jucării pentru grădiniţele din mediul rural. În semn de mulţumire, de ziua lor, Radio Reşiţa şi Crucea Roşie îi aşteaptă în parcul Tricolorului din Reşiţa şi în centrul civic din Oţelu Roşu, cu jucării şi multă distracţie.
Dimineaţa începe cu un invitat special la matinal – Alexandra, cea mai mică realizatoare de emisiuni pentru copii de la Radio Reşiţa. Vom afla cum s-a născut pasiunea ei pentru radio şi cum ar arăta pentru ea o zi a copilului, perfectă.
O echipă Radio România Reşiţa va fi prezentă începând cu ora 11:00, în oraşul Oţelu Roşu, pentru a sărbători această zi specială în mijlocul celor mai mici ascultători. Cu ajutorul Crucii Roşii Caraş Severin, vor împărţi jucării tuturor copiilor şi vor asigura distracţia, timp de 2 ore.
De la ora 16:00, jurnaliştii Radio Reşiţa aşteaptă reşiţenii în Parcul Tricolorului din municipiu. Concerte susţinute de o trupă locală de copii, pantomimă, piese de teatru, dans sportiv, clovnul vesel, jucării pentru toţi copiii şi bineînţeles jocurile copilăriei, în care vor fi angrenaţi şi părinţii.
On air vom asigura transmisiuni live din Oţelu Roşu şi Reşiţa, materiale cu cele mai bune locuri de vizitat în care poţi merge cu familia, voxuri cu dorinţele copiilor de 1 Iunie, cum este privită ziua de 1 Iunie de copiii de la oraş, dar şi de cei de la sate. Ce planuri au părinţii pentru această zi specială.
Şi n-ar fi specială această zi, fără un concurs pentru familie. Ascultătorii sunt provocaţi să ne trimită fotografii cu familia lor în ipostaze haioase,premiul constând într-un weekend pentru toţi în staţiunea Băile Herculane.

Radio România Antena Satelor

De 1 iunie Radio Antena Satelor, este alături de părinţii plecaţi la muncă în străinătate şi de copiii lor.
Joi, 1 iunie, Radio Antena Satelor îi invită pe românii plecaţi în străinătate să transmită mesaje copiilor lor rămaşi acasă. Ascultătorii au posibilitatea de a scrie mesaje pe pagina de Facebook a postului, iar pe parcursul zilei mesajele vor fi citite în cadrul emisiunilor interactive.
(31 mai 2017)

Radio România Muzical

1 Iunie va fi marcată la RRM on air şi online, în concordanţă cu formatul postului:

· Emisiunea Allegro (ora 7:00 – 9:55) este dedicată creaţiilor muzicale ce au ca tematică lumea copilăriei, creaţii clasice şi muzică din filme de desene animate;

· Emisiunea Polifonii (ora 13:05 – 15:25) include creaţii înregistrate de muzicieni români aflaţi la vârsta copilăriei;

· Emisiunea Perpetuum mobile (17:05 – 19:00) include etapa finală a Concursului Citeşte şi ascultă muzică de 1 iunie, dedicat copiilor, cu premii constând în cărţi cu tematică muzicală oferite de editura Nemi.

De asemenea, emisiunile informative vor include interviuri cu copii din Corul Radio, reportaje din şcolile bucureştene participante în proiectul Ascultă 5 minute de muzică clasică, un reportaj de la concertul Orchestrei Naţionale Radio din 1 iunie, desfăşurat la Sala Radio, cât şi detalii despre manifestările de profil dedicate copiilor.

Radio Iaşi

În 30 mai a început seria evenimentelor dedicate Zilei Internaţionale a Copilului.

Un grup de elevi de la Şcoala Gimnazială Iorgu G. Toma, din localitatea Vama, jud. Suceava a vizitat sediul Radio Iaşi. Cu acest prilej, cei mici au aflat câteva dintre „tainele” radioului precum felul în care ajunge în casele lor muzica şi cuvântul rostit la microfon. Într-un interviu pentru Radio Iaşi vizitatorii s-au declarat încântaţi de ceea ce au văzut şi au aflat şi au făcut promisiunea că vor reveni.

Iunie – copilărie şi culoare, spectacol susţinut de Corul Luceafărul de la Palatul Copiilor Iaşi şi o piesă de teatru prezentată de elevi ai Scolii EuroEd au loc în 31 mai, în foaierul Radio Iaşi. La finalul evenimentului, copiii vor putea „aşterne lumea” la picioarele trecătorilor, prin realizarea de desene colorate, pe asfalt.

Tot pe 31 mai, va fi organizată o întâlnire interactivă la Radio Iaşi, cu participarea copiilor de la Şcola Mihail Kogălniceanu – A fost odată… Poveşti nemuritoare.

Vor urma evenimentele: Carnaval de 1 iunie la Palat, în parteneriat cu Palatul Copiilor Iaşi, Concursul judeţean de teatru Prin Teatru, spre Educaţie, din cadrul Festivalului Intenaţional al Educaţiei Iaşi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu Teatrul Ateneu din Iaşi. Un redactor Radio Iaşi va fi membru al juriului.

În cadrul manifestărilor se înscrie şi spectacolul Magia copilăriei, realizat de către Palatul Copiilor, împreună cu Şcoala Carol I, la a cărui jurizare participă şi un reprezentant al postului de radio.

 

Redacția

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Profesioniști media din Europa și Asia participă la conferința Media & Culture Days
Stiri Radio Romania luni, 13 noiembrie 2023, 15:51

Profesioniști media din Europa și Asia participă la conferința Media & Culture Days

Radio România organizează, în zilele de 16 şi 17 noiembrie a.c., în parteneriat cu ABU (Asia-Pacific Broadcasting Union), conferința Media...

Profesioniști media din Europa și Asia participă la conferința Media & Culture Days
Premieră absolută – Între câine și lup (Monica Lovinescu 100)
Stiri Radio Romania luni, 13 noiembrie 2023, 12:50

Premieră absolută – Între câine și lup (Monica Lovinescu 100)

În programul Centenar Monica Lovinescu, vocea demnității Teatrul Național Radiofonic prezintă la Radio România Cultural premiera absolută...

Premieră absolută – Între câine și lup (Monica Lovinescu 100)
O nouă colecţie de spectacole sonore a Teatrului Naţional Radiofonic, lansată pe o platformă online
Stiri Radio Romania sâmbătă, 4 noiembrie 2023, 12:28

O nouă colecţie de spectacole sonore a Teatrului Naţional Radiofonic, lansată pe o platformă online

O nouă colecţie de spectacole sonore ale Teatrului Naţional Radiofonic a fost lansată pe platforma eteatru.ro, o colecție alcătuită cu...

O nouă colecţie de spectacole sonore a Teatrului Naţional Radiofonic, lansată pe o platformă online
Câștigătorii premiilor Galei Radio România
Stiri Radio Romania joi, 2 noiembrie 2023, 10:22

Câștigătorii premiilor Galei Radio România

Radio România a sărbătorit, la 1 noiembrie, 95 de ani de existență neîntreruptă. Cu acest prilej, Gala Radio România a premiat excelența în...

Câștigătorii premiilor Galei Radio România
Stiri Radio Romania luni, 30 octombrie 2023, 13:12

Gala Radio România, Performanța în 12 categorii | VIDEO

Tribut adus performanței individuale și colective, Gala Radio România aduce în prim-plan 60 de nominalizări remarcabile în 12 domenii de...

Gala Radio România, Performanța în 12 categorii | VIDEO
Stiri Radio Romania luni, 30 octombrie 2023, 11:32

La 95 de ani de existență, Radio România premiază Excelența

De la Cultură și Arte, Educație, Inovare și Științe, Multiculturalitate, Sănătate, Mediu, la Campanii Sociale, Inițiative Locale, Tradiții...

La 95 de ani de existență, Radio România premiază Excelența
Stiri Radio Romania luni, 30 octombrie 2023, 09:18

Caravana Gaudeamus Radio România – ultima oprire din acest an, la Timișoara!

Ultima ediție din acest an a Caravanei Gaudeamus Radio România se va desfășura între 1 și 5 noiembrie în Capitala Culturală Europeană,...

Caravana Gaudeamus Radio România – ultima oprire din acest an, la Timișoara!
Stiri Radio Romania marți, 24 octombrie 2023, 12:04

Gala Radio România

Gala Radio România reprezintă o inițiativă distinctivă, bazată pe fundamentele memoriei culturale specifice Radio România și care își face...

Gala Radio România