Ascultă Radio România Cluj Live

Cele mai importante trei alimente pentru sănătatea noastră

Cercetătorii americani au stabilit care sunt cele trei alimente, cele mai importante pentru sănătatea noastră, care trebuie să fie incluse neapărat în alimentația zilnică, pentru a ameliora starea de sănătate.

mere morcovi ghimbir
Foto: Cele mai importante trei alimente pentru sănătatea noastră

Articol de Bianca Câmpeanu, 27 mai 2017, 06:00

În opinia cercetătorilor din Statele Unite, pentru a avea o sănătate perfectă trebuie să consumăm zilnic mere. Merele conțin o varietate extrem de bogată de elemente nutritive, vitamina C, care au rol antioxidant, acizi hidroxicinamici, dihidrocalcone, quercetina, un tip de flavonoidă. Toate aceste elemente nutritive combat bolile cardiovasculare și oncologice.

Un alt aliment care trebuie consumat zilnic, este morcovul, considerat de cercetătorii americani un aliment deosebit de valoros, cu proprietăţi terapeutice multiple, valabile în combaterea unei game largi de afecţiuni. Conţinutul biochimic al morcovului este foarte diversificat: are un conţinut ridicat de carotenoizi (ce dau culoarea portocalie), în principal beta-caroten, care este transformat de organism în vitamina A, numită vitamina frumuseţii, cu efecte directe pentru piele, inimă şi sistem imunitar. În afara vitaminei A, mai conţine vitaminele B1, B2, B6, C, E, K, P, PP, ceea ce explică necesitatea unui consum susţinut de morcov în caz de avitaminoze severe. Mai conţine săruri minerale, absolut necesare creşterii şi sănătăţii omului: fier (7%), potasiu, fosfor, calciu, magneziu. Se recomandă să consumăm zilnic cel puțin câte un morcov. Morcovul este extrem de favorabil pentru stimularea metabolismului, contribuind, totodată, la buna funcționare a colonului.

Nucile sunt recomandate de cercetătorii americani pentru că ele contribuie la scăderea şi reglarea tensiunii arteriale. Nucile mai sunt recomandate în combaterea bolilor de inimă şi a cancerului. Experții susțin că merele, morcovii și nucile sunt capabile să refacă pe cale naturală celulele organismului uman.

De asemenea, aceste trei alimente sunt bogate în vitamine și potolesc foamea.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate