Ascultă Radio România Cluj Live

Ginul accelerează metabolismul, dacă este băut corect

Oamenii de ştiinţă din Letonia au descoperit că ginul accelerează metabolismul şi determină organismul să ardă mai multe calorii, timp de o oră după ce a fost băut cocktail-ul respectiv.

Ginul accelerează metabolismul, dacă este băut corect

Articol editat de cristina.rusu, 1 mai 2017, 06:00

Efectul se datorează probabil fructelor de ienupăr, bogate în antioxidanți. Ele sunt un diuretic natural şi sunt foarte utile împotriva balonării.

Ienupărul reduce inflamaţiile arterelor. Cercetătorii de la Universitatea din Sigulda au efectuat experimente pe şoareci.

Metabolismul rozătoarelor care au primit în mod regulat doze de gin a fost accelerat cu 17%. Studii anterioare din anul 2008 au arătat că ginul cu tonic este cea mai sigură băutură alcoolică pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 1, datorită efectelor benefice ale ienupărului asupra arterelor.

Toate beneficiile acestei băuturi sunt însă neutralizate în cazul preparării unui cocktail tonic cu multă chinină sau zahăr.

Pentru a evita caloriile în plus, ginul trebuie diluat cu o băutură dietetică, iar pentru mai multă aromă se poate adăuga rozmarin, busuioc sau o felie de castravete.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Etichete:
alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate