Ascultă Radio România Cluj Live

Sigheteanca Oana Mariş îşi dăruieşte ziua de naştere!

Tuturor ne place să zâmbim, să ne simțim bine și mai ales să primim cadouri. Dar oare câți dintre noi, în viață, aleg să ajute pe cineva să zâmbească sau să trăiască mai bine. Dar să-și dăruiască cadourile ? Într-adevăr, sunt mai puțini, dar sunt un exemplu pentru noi toți.

Sigheteanca Oana Mariş îşi dăruieşte ziua de naştere!

Articol editat de cristina.rusu, 20 februarie 2017, 09:53 / actualizat: 20 februarie 2017, 16:46

Oana Mariș este o elevă cunoscută și apreciată pentru atitudinea ei hotărâtă față de școală, activitățile cultural-educaționale dar și viață. Știe ce vrea și face în fiecare zi câte ceva să obțină. De asemenea, știe și ce vor alții, dar mai important, de ce au nevoie alții să fie fericiți și împliniți.

Oana este cunoscută pentru implicarea sa în diferite evenimente și activități. Anul acesta însă, de ziua ei Oana s-a hotărât să-și doneze cadourile. Cum ? Foarte simplu:
Am fost întrebată de către părinți și prieteni, ce îmi doresc de ziua mea? Și am spus că vreau să fac un bine. Am căutat pe internet să văd cum pot să fac acest lucru. Așadar, am hotărât să-mi donez ziua de naștere, pentru că nimic nu este mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. 

 

oana maris

Împreună dăm șanse copiilor cu autism!  este un proiect care a determinat-o pe Oana să se implice încă o data într-o cauză nobilă:

Scopul proiectul “Împreună dăm şanse copiilor cu autism!” este să asigurăm continuarea terapiei personalizate pentru cei 120 de copii cu autism şi alte tulburări de dezvoltare din judeţele Maramureş, Sălaj şi Satu Mare.
Copiii cu autism au nevoie de abordări diverse şi personalizate pentru a dezvolta abilităţi de comunicare, autoservire, cognitive şi de socializare, adică abilităţi de viaţă independent.
Recuperarea copilului cu TSA (tulburari din spectrul autist) presupune un program care-l stimulează permanent şi-l motivează să îşi atingă potenţialul maxim şi chiar să se autodepăşească şi presupune lucrul pe program strict personalizat, în regim de unu la unu, pe ţinte foarte clar stabilite, a căror evoluţie este înregistrată constant, dar şi activităţi de grup şi ieşiri în comunitate care ajută copilul să-şi dezvolte abilităţi de socializare crescând astfel şansele copilului pentru integrare.
Este important pentru părinţii copiilor din Centrul de Zi să ştie că va exista o continuitate în recuperarea copilului, că Asociaţia va putea oferi servicii copiilor lor atâta timp cât ei vor avea nevoie.
Fiecare donație de 100 de RON poate acoperi costul a patru ore de recuperare personalizata per copil.
Recuperarea copiilor cu autism este una de durată, şansele lor la o viaţă independentă depind foarte mult de informare, ajutor şi acceptare din partea tuturor.„ informează Asociația Autism Baia Mare.
O sumă mică, nesemnificativă pentru noi, poate face o diferență uriașă în viața acestor copii.
„Cel mai frumos dar pe care mi l-ar putea face oricine este să fie alături de mine, iar în loc să-mi facă un cadou, să-mi cumpere ciocolată, flori, să doneze bănuții acestei cauze, pentru că, împreună suntem mai buni.

Fiecare dintre noi poate contribui la o lume mai bună. Site-ul galantom.ro ne oferă șansa să ne dăruim ziua de naștere pentru o cauză nobilă !

 

 

Mihaela Botiz

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Turistă britanică atacată de urs
Social miercuri, 24 aprilie 2024, 10:36

Turistă britanică atacată de urs

Femeia, o scoțiană în vârstă de 72 de ani, se afla cu mașina pe Transfăgărășan, când în fața mașinii au apărut doi urși.   În...

Turistă britanică atacată de urs
”Oradea donează o pâine”
Social miercuri, 24 aprilie 2024, 08:23

”Oradea donează o pâine”

Este vorba de Piața Rogerius, Piața Decebal, Oradea Plaza, Bisericuța Nufărul și cartierul Ioșia (stația de autobus-blocul Pensionarilor)...

”Oradea donează o pâine”
Cresc tarifele de salubritate în Oradea
Social miercuri, 24 aprilie 2024, 08:15

Cresc tarifele de salubritate în Oradea

Din luna mai 2024, tarifele pentru depozitarea deșeurilor se modifică în urma majorării Contribuției pentru economia circulară de la 80 lei/to...

Cresc tarifele de salubritate în Oradea
Creştinii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Gheorghe
Social marți, 23 aprilie 2024, 08:34

Creştinii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Gheorghe

Peste 1 milion de români îşi serbează onomastica. Cine a fost Sfântul Gheorghe: Marele Mucenic Gheorghe a fost ofițer de rang înalt în armata...

Creştinii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Gheorghe
Social luni, 22 aprilie 2024, 17:09

Undă verde pentru pasajul suprateran din Oșorhei

Noul pasaj va fi construit peste girația existentă, la intersecția cu drumul spre localitatea Fughiu, Centura Oșorhei și DN1.   Acesta va...

Undă verde pentru pasajul suprateran din Oșorhei
Social luni, 22 aprilie 2024, 16:46

Executări silite cu jandarmii pe Centura Aleșd

Acesta a intrat în posesia efectivă a terenurilor necesare cu ajutorul unui executor judecătoresc care a pus în aplicate mai multe proceduri de...

Executări silite cu jandarmii pe Centura Aleșd
Social luni, 22 aprilie 2024, 16:06

Pisică salvată de pompieri în Oradea

Pentru salvarea felinei, la fața locului s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului 1 Oradea. Aceștia au reușit să o...

Pisică salvată de pompieri în Oradea
Social luni, 22 aprilie 2024, 15:36

Bătrânică salvată de pompieri

Evenimentul s-a petrecut în seara zilei de duminică, 21 aprilie și a fost sesizat la 112 de un vecin.   Un echipaj de pompieri militari din...

Bătrânică salvată de pompieri