Ascultă Radio România Cluj Live

[FOTO] Ce să porţi în 2017 ca să fii la modă!

În 2017 cămașa se va purta pe post de rochie, revin imprimeurile anilor 70, dispare fusta mini și apare stilul vrăjitorei sau al femeii fatale îmbrăcate în negru.  De asemenea, rămân tăieturile asimetrice și coada rochiilor din acest sezon se mută în lateral. Ca materiale, cele naturale primează în compoziția materialelor cele mai purtate în 2017, iar trench-ul devine vedeta creațiilor vestimentare.

[FOTO] Ce să porţi în 2017 ca să fii la modă!

Articol de Alina Vingan, 10 ianuarie 2017, 11:37

Pe creațiile designerilor vestimentari, în 2017, vom găsi verdele crud, culoarea anului, dar și o paletă largă de alte nuanțe grupate în imprimeuri gen anii ‘70 care intră chiar și în zona de kitch. Pe lângă acestea, moda sezonului primăvară-vară 2017 vine cu nuanțe vii, țesături naturale, tăieturi asimetrice și multe dungi.

Din punctul de vedere al cromaticii, alături de verdele crud, culoarea anului, marile case de modă propun nuanțele de albastru, mov și galben. Ca în orice rețetă de modă care ni se oferă, fiecare poate să-și aleagă ce își dorește conform gusturilor și stilului de viață. Oferta lui 2017, în materie de modă este foarte mare, pentru toate tipurile de femei și de gusturi. Imprumeurile fac referire, mai degrabă, la perioada anilor ’70 și duc în zona de kitch, specifică acelei perioade, dar ușor reinterpretată pentru că moda, până la urmă, nu face altceva decât să se inspire din propria-i cenușă și ne oferă nesfârșite combinații din vremurile trecute. Tot ceea ce înseamnă moda sezonului primăvară-vară 2017 reprezintă multă culoare, imprimeuri și chiar imprimeurile cu dungi. Dungile, de data aceasta sunt mari, late, grafice. (Călina Langa, designer vestimentar)

Creatorii au speculat pentru sezonul primăvară-vară 2017, așa-zisul trend al vrăjitoarei și cel al cămășilor lungi purtate pe post de rochii asimetrice cu umerii lăsați sau foarte bombați. Tot în sezonul următor se împuținează considerabil numărul rochiilor și a fustelor mini. Trech-ul devine vedeta creațiilor vestimentare în următorul sezon a adăugat, designerul vestimentar Călina Langa

Există un trend speculat de creatori pentru sezonul primăvară-vară și care este cel al vrăjitorii, al femeii fatale îmbrăcate în negru. Nu se mai poartă mini. Moda merge foarte mult înspre tot ce a însemnat anii ’70, ca printuri, iar ca siluetă, înspre anii ’80 și atunci, pentru fiste erau, în general lungimi midi sau chiar lungi și volumetrie. Această volumetrie o găsim acum și la părțile superioare: bluze și sacouri cu mâneci bufante și cu umeri mari, întăriți.

Rămân tăieturie asimetrice și apar rochiile în stilul cămașă, inspirat din cămășile clasice bărbătești alb cu albastru, tipice Wall Street, pe care creatorii l-au reinterpretat. Astfel, cămășile sunt fie cu umerii goi, fie cu un singur umăr dezgolit, cu mâneci bufante…Un articol vedetă pentru promăvară-vară 2017 este trench-ul în tot gelul de culori și materiale. (Călina Langa, designer vestimentar)

În privința materialelor, mătasea și materialele fluide pentru vară rămân în trend. La ora actuală, designerii preferă compozițiile de țesături în care un procent ridicat îl reprezintă cele naturale, un trend eco. Bineînțeles, că în același timp, sunt folosite și materialele din noua generație: lameurile și cele cu efecte metalizate, polish. Practic, este vorba despre o polaritate între natural și hi-tech.

Sezonul toamnă-iarnă 2017

Spre deosebire de sezonul precedent, sezonul rece toamnă-iarnă 2016-2017 se deosebește printr-o gama de culori mai moi. La fel ca și sezonul precedent, în trend rămân stilul grunge, oversize, stofele transparente, precum si stilul retro!

Tendințele toamnă-iarnă 2017

Umerii goi și mâinile dezgolite

Pentru sezonul primăvară toamnă 2017 sunt în trend hainele ale căror croială presupune lipsa completă a mânecilor sau cu umerii dezgoliti la maxim. Aceasta se refera si la toate tipurile de haine, fără excepție – bluze, cămăși, rochii, pulovere și chiar articole vestimentare exterioare.

Stilul retro

În fiecare an și în fiecare sezon suntem martorii eforturilor brandurilor de a înzestra lookurile retro cu opțiuni moderne, pentru ca acestea să se încadreze cât mai armonios în viața de zi cu zi a femeilor.

Croiala asimetrică

Liniile disproportionale și croiala originală sunt ceea ce caracterizează ultimele sezoane de modă. Liniile asimetrice pot fi observate pe cele mai diverse articole vestimentare: bluze cu mâneci originale pe un umăr, poale asimetrice ale fustelor, guler cu proporții neobișnuite etc.

Maneci lungi

O altă tendință neordinară este purtatul hainelor cu manecile extrem de lungi. Caracteristic mai este și faptul că, în general, asemenea mâneci sunt prezente la hainele în stil oversize. Este dificil de spus dacă astfel de îmbrăcăminte este comodă sau nu, însă trendul are mulți fani.

Stilul grunge

Stilul grunge nu este nimic altceva decât negarea formelor și proporțiilor general acceptate. Anume acest current al modei le permite femeilor să arate așa cum își doresc. Practic, adoptând acest stil, nu este greșit când te îmbraci cu blugi rupți sau cu o rochie cu marginile netivite. De asemenea, nu e greșită nici combinația bolero scurt și umflat cu un sacou lung sau o cămașă denim îmbrcată cu spatele în față.

Stofe ușoare, volatile și vaporoase

Stofe ușoare și transparente, cute și straturi multiple, culori estompate, strălucirea ăpietrelor și metalelor prețioase, franjuri, volănașe și dantelă sunt ceea ce caracterizează așa-numitul stil al elfilor, care se pare că a intrat în inimile designerilor moderni. Nici fashionistele nu se opun acestei tendințe deoarece hainele din epoca elfilor arată cu adevărat atrăgător, mistic și de poveste.

Luciul metalic

Stofele cu luciu metalic au intrat și ele în top trenduri ale sezonului toamnă-iarnă 2016-2017. Articolele vestimentare argintii și aurii ocupă locuri de top. Luciul metalic confera stofei o notă de glamur și festivitate.

Makeup 2017

Dacă anul trecut culorea la modă au fost rozul cuarţ şi tonurile pastel, experţii susţin că în anul 2017 trebuie să uităm de acestea și în ceea ce priveşte machiajul. Acest an va fi cel al tonurilor îndrăznețe și strălucitoare.

foto

Un singur element în această nuanţă ar putea completa perfect în trend, orice ţinută. Și pentru o apariţie nu foarte frapantă, un accesoriu de culoare verde crud poate fi combinat cu o pereche clasică de blugi, cizme confortabile, un pulover și un sacou.

 

Alina Nechita

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

O monografie sentimentală despre Radio Cluj
Reportaje joi, 21 martie 2024, 14:39

O monografie sentimentală despre Radio Cluj

Cu prilejul celebrării a 7 decenii de funcționare, Radio Cluj a găzduit miercuri, 20 martie, în sala de spectacole Vasile Rebreanu, lansarea...

O monografie sentimentală despre Radio Cluj
Interes crescut pentru prima maşină electrică românească
Reportaje joi, 21 martie 2024, 06:00

Interes crescut pentru prima maşină electrică românească

Acest autovehicul este un produs sport, de lux, având preţul de aproape jumătate de milion de euro. Florin Dehelean, unul dintre membrii echipei...

Interes crescut pentru prima maşină electrică românească
În culisele unui festival de artă pentru copii
Reportaje miercuri, 20 martie 2024, 06:00

În culisele unui festival de artă pentru copii

Am stat de vorbă cu membrii juriului, dar şi cu unii dintre cei mai mici concurenţi:   – Câţi ani ai? – 5 ani. – Şi ce...

În culisele unui festival de artă pentru copii
Comorile satului, de mirosit, ascultat, de neuitat [AUDIO/FOTO]
Reportaje marți, 19 martie 2024, 06:00

Comorile satului, de mirosit, ascultat, de neuitat [AUDIO/FOTO]

Rețeaua România Remarcabilă își propune să deschidă asemenea puncte în toate cele 12 comune din cele șase județe în care activează....

Comorile satului, de mirosit, ascultat, de neuitat [AUDIO/FOTO]
Reportaje luni, 18 martie 2024, 06:00

Jennifer Batten într-un spectacol dedicat lui Michael Jackson

Michael The Show vine cu orchestră live şi dansatori, cu costume şi aranjamente care amintesc de concertele regelui muzicii pop şi cu unul din...

Jennifer Batten într-un spectacol dedicat lui Michael Jackson
Reportaje sâmbătă, 16 martie 2024, 06:00

Supereroi suntem noi, chiar și când nu ne vedem așa [AUDIO/VIDEO]

Supereroi suntem noi. În cele mai neașteptate sau normale situații. Cel puțin așa reiese din cea mai recentă piesă pe care ne-o aduc clujenii...

Supereroi suntem noi, chiar și când nu ne vedem așa [AUDIO/VIDEO]
Reportaje sâmbătă, 16 martie 2024, 06:00

O lume mică, dar încă plină de secrete: doi biologi din Cluj au participat la o expediţie în Guyana Franceză

A fost până în 2019 un rai al entomologilor; de atunci condiţiile s-au mai înăsprit, rămâne totuşi cea mai bună opţiune pentru cei care...

O lume mică, dar încă plină de secrete: doi biologi din Cluj au participat la o expediţie în Guyana Franceză
Reportaje vineri, 15 martie 2024, 06:00

Radio Cluj 70: Când timpul se măsura cu rigla

Un studio de radio nu poate exista fără vocile de la microfon, care însă au nevoie de departamentul tehnic, oamenii care știu să facă aceste...

Radio Cluj 70: Când timpul se măsura cu rigla