Ascultă Radio România Cluj Live

Ce greșeli faci atunci când mănânci banane

Folosite des în gustările de zi cu zi, bananele sunt fructele de care nu ne putem despărți, indiferent de anotimpul în care ne aflăm. Cu ajutorul lor obținem un mic dejun hrănitor și sănătos, smoothie-uri apetisante și deserturi de neuitat.

Ce greșeli faci atunci când mănânci banane
Foto: Ce greșeli faci atunci când mănânci banane

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 22 decembrie 2016, 06:00

Beneficiile pe care le oferă aceste fructe aromate nu pot fi contestate. Ele îți oferă energie, țin sub control tensiunea arterială, îmbunătățesc digestia, luptă împotriva anemiei, tratează mahmureala, mențin sănătatea sistemului osos și reduc stresul. Din păcate, puține persoane le consumă în mod corect, astfel încât starea generală de sănătate să nu aibă de suferit. Există anumite greșeli pe care le comiți și care îți pot afecta organismul dacă le repeți în mod constant.

Descoperă, în materialul următor, ce greșeli faci atunci când consumi banane și cum îți pot afecta ele sănătatea!

Mănânci banane la micul dejun

Tu crezi că ți-ai pregătit un mic dejun sănătos și hrănitor, care să îți ofere doza de energie necesară pentru întreaga zi, dar faci o greșeală atunci când incluzi și bananele în meniul tău. Aceste fructe te vor energiza dimineața, dar efectul va dispărea până la prânz și te vei simți mult mai obosită după aceea. Zahărul din compoziția bananelor provoacă acidifierea organismului, conducând la un dezechilibru la nivelul pH-ului florei intestinale.
Da, se pare că bananele consumate pe stomacul gol, fără un alt aliment care să uşureze digestia, pot produce inflamaţii şi chiar şi indigestie!

Nu trebuie să intri în panică, nu este cazul să renunţi total la fructul tău preferat! Trebuie doar să te asiguri că nu mănânci banane pe stomacul gol, ci doar alături de alte alimente care să neutralizeze acidul provocat de fructul galben. Aşa că data viitoare când îţi va fi poftă să mănânci o banană, consum-o cu unt de arahide, ovăz sau iaurturi fără zahăr.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate