Ascultă Radio România Cluj Live

Inedit despre Prințesa Diana, la 19 ani după moartea ei

Detalii incredibile povestite de bodyguardul Prinţesei Diana, la 19 ani de la moartea acesteia

Inedit despre Prințesa Diana, la 19 ani după moartea ei
Foto: Inedit despre Prințesa Diana, la 19 ani după moartea ei

Articol de Bianca Câmpeanu, 2 septembrie 2016, 12:00

În urmă cu 19 ani, pe 31 august 1997, fanii prințesei Diana au primit cea mai neagră și tragică veste: Lady Di își pierduse viața într-un accident de mașină produs în pasajul de sub podul Alma, din Paris. Dispariția ei subită la doar 36 de ani a lăsat un gol imens în sufletele oamenilor din întreaga lume care au iubit-o sau au îndrăgit-o și care nu au uitat-o nici la 19 ani de la moartea ei.

În prezent, detalii din viața ei furtunoasă încă mai fac înconjurul publicațiilor din întreaga lume.

Ken Wharfe, fostul bodyguard al regretatei Lady Di, care i-a oferit protecție timp de 16 ani, în perioada 1987 și 1993, a fost invitat recent la o emisiunea a postului britanic ITV, unde a vorbit deschis despre viața Prințesei Inimilor și despre copiii ei. Acesta a povestit că își amintește și acum prima zi când a cunoscut-o pe Diana și pe copiii ei, când a mers pentru prima dată la Sandringham, casa din Norfolk a reginei, William avea cinci ani și Harry 3 ani. Ken susține că încă o vede pe Diana în cei doi fii ai ei, care o moștenesc perfect, ducându-i mai departe proiectele, dar și prin dorința lor de a moderniza familia regală britanică.

William și Harry erau iubirile vieții ei. Erau niște copii grozavi, alături de care era o plăcere să-ți petreci timpul. Astăzi văd că William și Harry continuă să vorbească despre mama lor, a spus acesta, precizând că cei doi fac chiar și munca caritabilă a prințesei. Fostul bodyguard crede că Harry îi seamănă mai mult mamei sale, dezvăluind că era şi preferatul personalului de la Palat.

William avea tendinţa de a fi mai viclean, în timp ce Harry era foarte deschis și simpatic, spune acesta. Ken susține că mezinul familiei regale a și devenit mai popular decât William tocmai din cauza stilului său pe care l-a moștenit de la mama lui.

De la eforturile sale neobosite de a ajuta organizaţiile caritabile până la sprijinirea copiilor vulnerabili, tot ce a făcut este în mare parte pentru că mama lui l-a influenţat, scrie bărbatul, în cartea despre viața prințesei, Diana: Closely Guarded Secret, pe care a lansat-o recent. Ken povestește că Charles nu a putut să facă față popularității Dianei și de multe ori refuza să o ia la evenimente pentru că ea „fura” toată atenția.

Nu vreau să vii cu mine că toți vor fi interesați doar de tine, îi spunea Charles. El susține că Diana a făcut încercări disperate ca relația ei cu Charles să meargă, însă fără succes. În plus, acesta amintește că Prințesa Inimilor a fost cel mai mult afectată de comportamentul lui Charles, în 1990, când acesta s-a rănit în urma unui accident la polo.

Când Diana s-a dus la spital să-și vadă soțul după accident, acesta a refuzat să o vadă. A acceptat doar vizita amantei lui de atunci, Camilla Parker Bowless, a subliniat Ken. Acesta se pare că a fost și momentul în care Lady Di a renunțat să mai lupte pentru mariajul ei.

Diana mi-a mărturisit … cu o determinare absolută, că aceasta a fost ultima picătură, a mai scris el.

În esență, pentru Diana nu era niciodată loc nicăieri. Diana era disperată și oamenii disperați fac lucruri disperate, mai adăugă Ken, făcând referire la faptul că ea a decis să renunțe la gărzile de corp.

Fostul bodyguard susține că a sfătuit-o în repetate rânduri să nu renunţe la protecţie după ce s-a despărţit de Prinţul Charles, în 1993, şi crede că dacă l-ar fi ascultat acel tragic eveniment de pe 31 august 1997 nu s-ar fi întâmplat.

Diana nu a vrut să asculte. În viziunea mea, singura persoană care ar fi putut să o salveze era Regina. Diana o iubea sincer. Dacă Regina i-ar fi cerut să nu renunţe la pază, nimic nu s-ar fi întâmplat, susţine Ken, fiind de părere că gărzile de securitate ar fi putut să îi salveze viața prințesei, care probabil ar fi trăit și astăzi.

Bărbatul, în vârstă de 68 de ani, spune că nu a existat vreo zi plictisitoare în toată perioada în care a lucrat pentru Prinţesa Diana și că era imposibil să nu o placi, pentru că era prietenoasă, amuzantă şi cu un simţ al umorului ciudat. A fost însă şi o femeie nefericită, mai ales în anii de după confruntarea umilitoare cu Prinţul Charles şi amanta lui, Camilla, când Diana s-a gândit chiar și la sinucidere și a încercat să-și găsească alinare în brațele unui ofițer din armata britanică, dar și în ale unui vânzător de mașini.

Cea mai iubită prințesă britanică a murit într-un accident de masina produs în pasajul de sub podul Alma, din Paris. Ea se afla în mașină cu prietenul ei, Dodi Al-Fayed, și cu soferul mașinii, care au decedat și ei. Echipajele de salvare au ajuns în doar câteva minute, dar au avut nevoie de aproape o oră și jumatate ca să taie carcasa mașinii ca să o scoată dintre fiarele contorsionate și să o transporte la spital. Anchetele desfășurate de poliția franceză și de Scotland Yard au stabilit că moartea Prinţesei Diana şi cea a lui Dodi al-Fayed au survenit în urma accidentului, a cărui cauză principală a fost viteza excesivă, ei încercând să scape de mașinile paparazzilor. Însă, de atunci au apărut fel de fel de teorii ale conspirației care susțin că în spatele accidentului s-ar fi aflat chiar fostul ei soț, Charles.

Charles și Diana s-au cunoscut în 1977, pe vremea când Prințul de Wales se întâlnea cu sora mai mare a Dianei, Lady Sarah Spencer. Charles s-a arătat interesat de Diana abia trei ani mai târziu, în 1980. Relația a evoluat destul de rapid, în februarie 1981, prințul i-a cerut mâna, un inel cu un safir albastru şi mai multe diamante, acelaşi oferit 30 de ani mai târziu lui Kate Middleton.

Diana Spencer avea 20 de ani când s-a căsătorit cu Prințul Charles în Catedrala St. Paul, devenind Prințesă de Wales, pe 29 iulie 1981, într-o așa-numită nuntă de basm urmărită la televizor de 750 de milioane de oameni. La altar, Diana a inversat, din greșeală, ordinea numelor lui Charles, spunând Philip Charles Arthur George. Ea nu a spus nici că se va supune, ceea ce a provocat senzație la vremea aceea.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Obiceiuri simple care te fac mai fericit în fiecare zi
Diverse sâmbătă, 23 martie 2024, 00:00

Obiceiuri simple care te fac mai fericit în fiecare zi

O descoperire suprinzătoare a fost făcută în acest sens de profesorul de la Universitatea din Bristol, Bruce Hood. Putem fi fericiţi, dar pentru...

Obiceiuri simple care te fac mai fericit în fiecare zi
Arborele Anului 2024
Diverse vineri, 22 martie 2024, 16:00

Arborele Anului 2024

„Inima grădinii”, așa cum este numit fagul premiat, are aproximativ 200 de ani și este al treilea copac consecutiv polonez care câștigă...

Arborele Anului 2024
Beneficiile și dezavantajele consumului de cafea
Diverse vineri, 22 martie 2024, 12:00

Beneficiile și dezavantajele consumului de cafea

Oamenii de ştiinţă din întreaga lume au controverse zilnice pe tema beneficiilor şi dezavantajelor consumului de cafea.   Majoritatea...

Beneficiile și dezavantajele consumului de cafea
Țara care descurajează cumpărarea hainelor de tip „fast-fashion”
Diverse vineri, 22 martie 2024, 06:00

Țara care descurajează cumpărarea hainelor de tip „fast-fashion”

Guvernul francez vrea să încurajeze populaţia să achiziţioneze haine din materiale sustenabile, în locul celor ieftine de import care sunt...

Țara care descurajează cumpărarea hainelor de tip „fast-fashion”
Diverse joi, 21 martie 2024, 12:00

De ce are nevoie creierul de zahăr?

Potrivit specialiştilor, organismul poate extrage energie şi din ţesutul adipos, dar creierul are nevoie în principal de glucoză, pe care o...

De ce are nevoie creierul de zahăr?
Diverse joi, 21 martie 2024, 06:00

Vierme care depune ouă şi își hrăneşte puii cu lapte

Până acum, se credea că această specie de vierme originară din Brazilia folosea o combinație dintre tentaculele sale faciale și nămol pentru...

Vierme care depune ouă şi își hrăneşte puii cu lapte
Diverse miercuri, 20 martie 2024, 17:06

Obiceiuri ciudate din secolul XIX

Multe lucruri bune provin din Anglia secolului XIX; avem în acest sens cărţile lui Charles Dickens şi Jane Austen, ilustratele de Crăciun şi...

Obiceiuri ciudate din secolul XIX
Diverse miercuri, 20 martie 2024, 12:00

Alimentele care influențează aspectul fizic al omului

Unele produse pot reduce atractivitatea, la această concluzie neașteptată a ajuns cercetătorii francezi de la Universitatea din Montpellier, care...

Alimentele care influențează aspectul fizic al omului