Ascultă Radio România Cluj Live

Alimente care îngrașă

Alimentația nesănătoasă și activitatea fizică redusă reprezintă un factor important în creșterea excesului de greutate și apariţia obezității – o problemă gravă de sănătate a lumii moderne.

Alimente care îngrașă

Articol editat de cristina.rusu, 28 august 2016, 06:00

Cele mai multe studii indică faptul că majoritatea persoanelor supraponderale nu mănâncă mai mult decât cele slabe, ci chiar mai puțin. Dar, în ciuda acestui fapt, acestea mănâncă mai multe calorii decât ard.

Alimentele nutritive conţin cantităţi mari de vitamine şi minerale esenţiale şi au puţine calorii.

Alimentele care favorizează creşterea în greutate trebuie evitate pentru că sunt bogate în calorii.

Untul – circa 5 grame de unt conţin 40 de calorii. Chips-urile, snacks-urile, pizza, produsele de patiserie, prăjiturile, produsele alimentare de tip fast-food se încadrează, de asemenea, în clasamentul celor mai calorice alimente şi sunt destul de dăunătoare pentru sănătate.

Sucurile de fructe – 100 de mililitri de suc proaspăt stors din fructe echivalează cu 170 de calorii.

Somonul este un peşte plin de substanţe benefice pentru organism, însă destul de caloric. Aproximativ 100 de grame de somon conţin 150 de calorii.

Untura este „campioana” caloriilor. 100 de grame de untură aduc un „aport” de 900 de calorii.

Deși este mult mai sănătos decât alte uleiuri, uleiul de măsline este destul de caloric, 100 de mililitri conţinând 800 de calorii.

Fructele cu coajă – cu toate că nucile sunt sănătoase, ele sunt foarte bogate în calorii. Spre exemplu, 100 de grame de caju prăjit conţin 540 de calorii.

Brânza – 100 de grame de brânză „ascund” 300 de calorii, astfel că se recomandă un consum moderat pentru persoanele care doresc să piardă în greutate.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate