Ascultă Radio România Cluj Live

Salariul este pe locul 4, ca aspect, de care tinerii țin cont la angajare

Atmosfera de lucru din cadrul companiei, siguranța locului de muncă, posibilitățile de promovare și de creștere profesională sunt cele mai importante aspecte de care țin cont tinerii atunci când aleg compania pentru care să lucreze.

Salariul este pe locul 4, ca aspect, de care tinerii țin cont la angajare

Articol de Alina Vingan, 24 august 2016, 06:00

Pachetul salarial este pe locul 4 în clasamentul aspectelor de care țin cont candidații atunci când se angajează.
Datele reies din studiul realizat în primăvară la Târgul de Cariere (TdC), eveniment care reunește peste 200 de companii și mai mult de 25.000 de candidați din mai multe orașe din România și Republica Moldova.

Cercetarea a fost făcută în cadrul TdC pe un eșantion de 1.405 tineri specialiști, absolvenți cu studii superioare și candidați cu studii în curs de finalizare din Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Brașov, Sibiu, Târgu-Mureș și care au vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

În cadrul studiului, respondenții au putut alege aspectele care sunt foarte importante pentru ei în alegerea unui job: atmosfera de lucru, salariul, oportunitățile de promovare, siguranța locului de muncă și altele. Astfel, 72,13% dintre respondenți afirmă că atmosfera de lucru din cadrul companiei este foarte importantă, 70,29% își doresc siguranță la job, 58,97% caută la serviciu posibilitățile de promovare și de creștere, în timp ce 48,60% consideră că pachetul salarial este foarte important.

Credem că e important să-i întrebăm direct pe candidați ce este vital pentru ei atunci când caută un job sau un internship. Rezultatele studiului arată că tinerii sunt mai degrabă interesați de companii care le oferiă ocazia de a învăța și de a avansa decât de firme care nu le oferă această oportunitate după angajare.

Asta și pentru că ne adresăm în special tinerilor care sunt dornici de experiențe noi și de oportunități divserse. O surpriză pentru noi a fost să vedem că mulți candidați pun preț mai mare pe creștere și avansare, siguranța locului de muncă și atmosfera de la seviciu decât pe salariul obținut la angajare, afirmă PR Managerul Târgului de Cariere, Corina Brândușan.

targ de cariere (1)

Ce este important pentru tineri la angajare
Cei mai interesați de o atmosferă de lucru destinsă sunt locuitorii din Cluj-Napoca – 77,08%, urmați de sibieni – 74,56%, bihoreni – 72,18%, brașoveni – 69,74%, mureșeni – 69,44% și ieșeni – 68,17%.

Candidații Târgului de Cariere în IT au ales această opțiune în procent de 73,77%.

Siguranța locului e muncă este foarte importantă pentru bihoreni (76,69%), brașoveni (75,88%), în timp ce ieșenii și clujenii sunt mai puțin interesați de acest aspect (57,79%, respectiv 72,02%).

De asemenea, posibilitățile de promovare sunt foarte importante pentru brașoveni – 67,76%, sibieni – 63,60% și clujeni – 61,46%. De promovare se arată atrași, în procent de 67,76%, și tinerii IT-iști care au participat în primăvară la Târgul de Cariere în IT de la Cluj.

Cei mai interesați de pachetul salarial oferit de companii sunt locuitorii din Sibiu (53,95%), urmați de cei din Brașov (53,07%) și Bihor (52,63%), în timp ce procente sub 50% se înregistrează în Cluj (49,50% în rândul candidaților de la Târgul de Cariere Cluj Global și 40,98% în rândul tinerilor Târgului în IT), Iași (48,44%) și Târgu-Mureș (41,67%).

Perioada de înscrieri pentru companiile care vor să participe la Târgul de Cariere este în toi, iar candidații care își caută un loc de muncă, un internship sau o oportuniate de voluntariat pot participa în această toamnă la Târgul de Cariere.

Evenimentul de recrutare va avea loc în lunile septembrie, octombrie și noiembrie în Chișinău, Iași, Brașov, Cluj, Sibiu, Târgu-Mureș și Oradea, iar în Cluj și Iași vor avea loc și târguri specializate în IT. Detalii despre Târgul de Cariere găsiți pe www.targuldecariere.ro.

 

Redacția

Povești cu împărătese iubite de clujeni [AUDIO]
Poveștile noastre vineri, 19 august 2016, 06:00

Povești cu împărătese iubite de clujeni [AUDIO]

Spunem povești cu împărătese la 700 de ani de atestare a Clujului ca oraș. Împărătesele care au locuit la Cluj sau doar au trecut prin...

Povești cu împărătese iubite de clujeni [AUDIO]
Ziua internațională a pisicii negre
Poveștile noastre miercuri, 17 august 2016, 06:00

Ziua internațională a pisicii negre

Multe superstiții care au în cantrul lor această minunată felină cu blana de culoarea nopții, au „supraviețuit” de-a lungul...

Ziua internațională a pisicii negre
Clujul pentru turiști. Cum arată Clujul pe Trip Advisor
Poveștile noastre marți, 16 august 2016, 06:00

Clujul pentru turiști. Cum arată Clujul pe Trip Advisor

Cluj-Napoca este capitala neoficială a Transilvaniei, şi chiar dacă (probabil!) nu veţi găsi acolo vampiri, în schimb puteţi explora castele,...

Clujul pentru turiști. Cum arată Clujul pe Trip Advisor
Satele unite ale Maramureşului
Poveștile noastre sâmbătă, 13 august 2016, 06:00

Satele unite ale Maramureşului

Irlandezul Peter Hurley, stabilit de 22 de ani în România, în Maramureș, vă invită la cea de-a șaptea ediție a proiectului Drumul Lung spre...

Satele unite ale Maramureşului
Poveștile noastre vineri, 12 august 2016, 06:00

La ce să fii atent când cumperi o locuință

Când ai în plan o nouă achiziție de locuință ești pus pe fapte mari, se zice. Ideea este, ca atunci când alegi, decizia să să fie cea mai...

La ce să fii atent când cumperi o locuință
Poveștile noastre miercuri, 10 august 2016, 10:14

Spectacolul Perseidelor în noaptea de 12/13 august

Dacă este august, sunt Perseidele. Denumite după constelația din care par că vin, Perseidele reprezintă unul dintre roiurile de meteori activi...

Spectacolul Perseidelor în noaptea de 12/13 august
Poveștile noastre duminică, 31 iulie 2016, 08:34

Corectitudine politică, o eroare cu urmări grave

Nu e voie să zici negri americani ci afro-americani, nu e voie să zici ţigani ci romi, nu e voie să zici handicapaţi (nici măcar oameni cu...

Corectitudine politică, o eroare cu urmări grave
Poveștile noastre vineri, 29 iulie 2016, 11:26

Mașinile de scăldat

Vara, mersul la mare face parte din rutina aproape oricărei familii. Şi atunci să vezi probleme. Stai cu nevasta ore în şir să probeze costume...

Mașinile de scăldat